• 25 haziran 1993 tarihini körpe türk metalcileri için unutulmazlar arasına sokmuş konserdir.. inönü stadında yapılmış bu konser o vakitler tam tanımasak da alt grup cultun coşturmasıyla başlamış, creeping deathin aniden girdiği karanlık ortam, ışık-patlama gösterileri sikindirik guns konseri öncesi bir benzerini yaşamamış istanbul semalarını salak etmiştir..konser boyu envai çeşit ezilme tehlikesi atlatmış gençler, dakikalarca yineledikleri we want one çığlıkları sonucu gayelerine ulaşmış, kafayı yemişlerdir..o tarihlerde oneı canlı dinlemek her baba yiğidin harcı değildir..
    aşmış bir olaydır vesselam, konser demekle halt etmişiz..
  • yıllarca beklenen olayın gerçekleştiği tarih. muhteşem gün. 3 saatin yarısından fazlasında kafa sallayıp sonra grubu izlemedik diye hayıflanmıştık.
  • fiyasko ile sonuclanan guns n roses konserinden sonra ya$anan gercek, babatorik bir konserdir. hatirladikca insanlarin tuyleri diken diken olur. bir ruyanin gercekle$mesiydi. hala biletini saklarim. ak$am dokuzda ba$layacak konser icin elimizde bilet olmasina ragmen sabahin 2 sinde siraya girip kapilarin acilmasini beklemi$tik. on grup olarak cikan cult' da bayagi iyiydi. gunler oncesinde ba$layan heyecanimiz konserden sonra da devam etmi$ti. velhasili kelam ruya gibi bir gundu.
  • aradan 10 sene geçmesi nedeniyle insana hey gidi günler hey dedirten konser. netekim o zamanlar internet felam bu kadar yaygın değildi*, cep telefonları yoktu*. metalicanın garage days revisitedını bulmak için baya bir kasmak gerekiyordu. brayn edims, gans en rozız filan gelmişti ama cık. en babası metallicaydı. bir süre daha önce gelselerdi mesela justice for all çıkmadan hemen önce filan daha bir unutulmaz olurdu o zamana kadar bir klip bile çekmemiş bir grup olmalarından mütevellit. bu haliyle de torunlarıma anlatmayı düşünüyorum ama tabi ki. diyeceğim ki konserin bir bölümünü hatırlamıyorum netekim kendimi kaybetmişim. e bunu bilerekten tikiler gibi gidip tribünden almıştık biletleri. omzumdaki "abi geldiler geldiler bak buradalar işte" ısırığı bir hafta geçmemişti diyecem benim potansiyel torunlara. ya da artık demem. yazdım buraya. açsınlar sözlüğü okusunlar
  • sahaiçi biletlerinin göğüse yapıştırıldığı bir konserdi bu evet..girişteki dehşetcengiz itişkakışsonrası, susuzluktan, titreyen ellerle biletin yapışkanlı kısmını çıkaramayan pek çok genç body guard artizliğine maruz kalmıştır .. içinde fosforlu bir sıvı olan plastik objeler, konser boyu oraya buraya fırlatılmış, hatta sahneye de fırlatılmaları sonucu sakat durumlar oluşmuştur..
    james kendine su atan bi lavua "u r a dick" demişti, hiç unutmam..
  • blue jean'den çekiliş ile bilet kazanıp gittiğim konser.

    edit: 14 sene olmuş.
  • aşmış yarmış bitirmiş bir konserdir bu. böylesi bu güne dek türkiyede olmamıştır. inönü stadı tamamen dolmuştur(tribünde sahada full) seyirci hep bir ağızdan "one" die bağırıp ayaklarını yere vururken rezonanstan stadın yıkılmamış olması, allahu talanın yardımından başka birşeyle açıklanamaz. ancak dolmabahçenin bir miktar denize kaydığı tespit edilmiştir konser sonrası.
  • bir rüyanın gerçekleşmesiydi bu konser. blue jean'in snake pit için yaptığı çekilişe katılmış, kendim ve kuzenim için postalamıştım. kuzenim snake pite bilet kazanmıştı bende çıldırmıştım. (bkz: hey gidi eski günler)
  • trenle gidip sürünerek döndüğümüz dehşet bir konserdi.. metalika daha cozutmamıştı ve görülesi bir olaydı.. öncesinde cult'ı görünce oha olmuş, hetfield'e ikizi gibi benzeyen gitar teknisyeni soundcheck için çıktığında "lann lannnn" tepkisi vermiş, sonrasında da hengamenin içine bırakmıştık kendimizi.. özellikle hatırladığım detaylar :
    - su bardağını hetfield'a atıp isabet ettiren bi elemana hetfield'in "bi daha yap da gör ebeninkini" tepkisini verip meççik çekmesi
    - uzunca bir süre (cult-metalika arası) insanların niye "hip hop metal" diye bağırdığını anlamadığımız
    - sonra "li ka meta, li ka meta" dediğini anlayıp "hay size de tezahuratınıza da.." şeklinde serzenişte bulunmamız..
    - bir grup denyo arkadaşımızın ötede bir yerde "metal 42(konyanın plaka numarası oluyo bu) - fade to black" yazısını 1-1.5mt ebatlarında kartona yazıp havada sallamaları..
    - hetfield'in seek and destroy esnasında aşağı inip millete söyletirken mikrofonu yanımdaki elemana uzatması.. benim koluna yapışmam.. bu esnada dev ekrana beraber çıkmamız.. bunu gören elemanların uzunca müddet ikimiz hakkında asılsız seks dedikoduları üretmesi*
    - bis faslında enter sandman çalarken aradaki boşluğun hemen sonunda grubun eş zamanlı patlamasında sahnenin iki yanından fırlayan havai fişekler..

    cidden de hey gidi'den fazlası gereksiz olur o konser için..
    şimdi kapıma gelseler kışkışlarım heralde elemanları..
  • muhtesem bi olaydi..bi daha yasanmasi imkansiz...
    saha icindekiler biletlerini gogusalerine yapistirmalari gerekiyodu...sanirim 2. sarkidan sonra terden islanmis bilet ikidebir dusuyodu ustumden...ben de alip cebime koyduydum en son...
    bi de konser sonuna dogru jason kenarda havlu ilen kurulaniyo iken bi anda birileri yakaladi havluyu..havada 2347 parcaya ayrildi havlu...
    bi de bi gece once kemnaciya geldiydi elemanlar...jason ve lars geldiydi galiba bi de cult...cult'in elemani batari caldiydi...hassistir olm burda boole caliyo ise yarin konserde daatirlar olm bunnar ortami dediydik..
    kosa kosa sahaya gittigimizde ilk gordugumuz uzay mekigi gibi duruyodu...
hesabın var mı? giriş yap