• arena'da* saat 20:30'da başlayacak eurochallenge mücadelesi.

    iki takım da ilk tur gruplarını lider tamamladıktan sonra top 16 gruplarına da galibiyetle başladılar. top 16'da j grubu ilk maçlarında pınar karşıyaka rakibi antwerp giants'ı deplasmanda 82-89 yendi (bkz: 18 ocak 2011 antwerp giants pınar karşıyaka maçı). grubun diğer maçında ise krka novo mesto kendi evinde dexia mons hainaut'u 85-77 mağlup etti.

    grup liderliği maçı olacak önemli bir mücadele. bunun ötesinde krka novo mesto derin kadrosu ve oynadığı takım oyunu ile eurochallenge favorilerinden biri olarak gösteriliyor. onun da ötesinde şahsen ben de pınar karşıyaka'yı favori olarak gösteriyorum çok net.

    karşıyaka taraftarı arena'yı doldurduğunda buradan çıkacak bir takım yok.

    not: pınar karşıyaka 3 hafta üst üste arena'da yapacak eurochallenge maçlarını. bu seri için 3 maçlık kombineler hazırlandı ve satışa sunuldu.
  • karsiyakamizin fomunun ust duzeyde oldugunu kanitladigi maclardan biri.

    bu takim, arena'da yani kutsal topraklarda herkesi yener! yeter ki destek esirgenmesin! yonetim bir ara futbolculari maca getirse de onlar da biraz havaya girse!

    not: hala ergin ataman'in antrenor oldugu, pachoutine'li, stefanov'lu, milicevic'li kadroyu ozlerim.
  • karşıyaka'da;
    osiris eldridge 16 (1 ribaund-1 asist),
    emre bayav 5 (5 ribaund-1 asist),
    uluğ kaçaniku (1 ribaund-1 asist),
    birkan batuk 6 (3 ribaund),
    jovo stanojevic 23 (12 ribaund-1 asist),
    david holston 22 (4 asist),
    andre smith 9 (4 ribaund),
    ahmet ali erdoğan 6 (3 ribaund-1 asist),
    alper saruhan 7 (2 ribaund-1 asist)
  • pınar karşıyaka, kupanın favorilerinden biri olarak gösterilen krka novo mesto'yu 20 sayı farkla yenerek hem grup liderliği, hem de ötesi için büyük avantaj sağlamış oldu. an itibariyle top 16 j grubu'nda 2'de 2 ile lider durumda.

    grubun diğer maçında dexia mons hainaut kendi sahasında antwerp giants'ı 77-73 mağlup etti.

    karşıyaka taraftarı arena'yı inletti yine, çok iyiydi. tezahüratlar maçtan çok önce başladı zaten. ama hava atışıyla birlikte herkes maçın havasına girdi. herkes bir görevi üstlendi. top karşıyakalı oyunculardayken coşkulu tezahüratlar, rakibe geçtiği anda kulakları sağır eden bir ıslık ve uğultu. maçın başından itibaren bir hücum bir savunma aksamadan sürdü bu. karşıyakalı oyuncular destekle ritim yakalarken, rakip takım oyuncuları kendini kaybetti parkede. hakemler de bir ara saçma kararlar vermeye başladılar, sonra agresif bir "burası karşıyaka" tezahüratından sonra toparladılar kendilerini. karşıyakalı oyuncular sürekli tribünle iletişim halindeydiler, bütün salon oyuncularla ortak hareket etti. onlar da maçı kazandılar.

    birkan batuk da maçtan sonra şöyle demiş: http://twitter.com/…atuk/statuses/30004954336858112

    birkan batuk bugün maçı da 6 sayı 3 ribaund ile tamamladı. fazla hücum kullanmadı, topu pota altına indirmeye çalıştı. bunu denerken aynı şekilde 2 top kaybı yaptı, biraz şanssızdı o pozisyonlarda, yine de doğruyu yaptı sistem içerisinde. savunmada da başarılıydı bugün, oyunda olduğu zaman zarfında dış şut şansı vermedi tuttuğu oyunculara.

    jovo stanojevic 23 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu. 6'sı hücum ribaundu toplam 12 de ribaund alarak double double yaptı. 23 sayısını 9/11 gibi mükemmel saha içi isabet oranı 5/7 serbest atış yüzdesiyle buldu. 1 asisti 1 bloğu var 1 de top çaldı. andre erken faul problemine girince kendisi için uzun bir süre sahada kaldı 34 dakika ile. baba gibi oynadı resmen. takım her ihtiyaç duyduğunda verin bakayım şu topu atayım içeri hali tavrıyla top alıp sayı buldu. fark açılınca kasmadı kendini yoksa daha çok atardı, zaten ilk yarıda ulaştı 15 sayıya. andre kenardayken hiç olmadığı kadar ribaundlara da konsantre oldu ve o anlarda tek bir hücum ribaundu vermedi rakibe. furkan'ın yokluğunda zaten ağırlığını koyuyordu maçlara, andre de yokken iyice domine etti, tek başına ezdi geçti.

    david holston 25 dakikada 22 sayı 4 asist 5 top çalma ile yardırdı yine. o da erken faul problemine girince ilk yarıda fazla sahada kalamadı, ikinci yarı yaptı yapacağını. hem hücumda hem savunmada başarılı oldu. krka novo mesto takımı maç öncesi taktik olarak kendisinin boy dezavantajından faydalanmak istemiş belli ki her hücumda gardları david'i sırtına alıp post oynamaya çalıştı. o da top çalma girişimleriyle rahatsız edip durumu lehine çevirdi, 5 de top çalarak cezayı kesti. hücumda yine farkı açıp maçı koparan oyuncu oldu. bir de rakip takım halinde tam saha baskı uygularken sırayla tüm krka novo mesto oyuncuları arasında yaptığı slalomlar görülmeye değerdi. hareketleri top kontrolü crossover reverse dersi olarak basketbol okullarında, nakış dersi olarak biçki dikiş kurslarında izletilebilir.

    osiris eldridge de geliyor yavaş yavaş. 16 sayı 1 ribaund 2 asist 2 top çalma istatistiği ile oynadı. %50 şut yüzdesi yakaladı. rakibin top getiren gardına sürekli tam veya yarı saha baskılı savunma uyguladı, oyun kurmalarını engelledi. başarılı bir maç çıkardı.

    andre smith daha maçın başında iki faul alıp kenara geldi. sonra oyuna girer girmez bir faul daha alıp yine kenara geldi. ikinci yarının başında sahaya çıkıp anında bir faul daha yaparak yine kenara geldi. son çeyrekte tekrar oyuna girip bu kez olayı tersine çevirdi, 4 faulle oynayıp rakibin iki uzununa da 5 faul aldırdı. maçı da 9 sayı 4 ribaund ile tamamladı. rakibin pivotu ve en iyi oyuncusu christopher booker'in smacına yaptığı blok haftanın hareketi seçilir sanıyorum.

    ahmet ali erdoğan maçın başlarında david ve andre ikilisinin faul problemine girdiği ve takımın düzenden çıkmaya başladığı anda sahne aldı, üst üste bulduğu sayılarla maçın kırılma anını karşıyaka lehine çeviren adam oldu. ikinci yarının ilk saniyelerinde çaldığı top ve bulduğu sayıyla ivmeyi bir kez daha karşıyaka lehine çevirdi. bu maçın kader adamıydı bence kendisi. 6 sayı 3 ribaund 1 asist 1 top çalma 0 top kaybı istatistiği var. bir de yanlış görmediysem maçtan önce ısınırken çift el ters smaç vurdu, aştı kendini.

    alper saruhan 7 sayı 2 ribaund 1 asist 1 top çalma 0 top kaybı istatistiği yakaladı. 2/2 üçlük attı. hatasıza yakın oynadı bu maçta. bu sezon ilk kez belki de. maşallah inşallah diyoruz kendisine.

    emre bayav da müthiş katkı vermeye devam ediyor. 5 sayı 5 ribaund 3 top çalma 1 asist ile tamamladı maçı. maçın kırılma anlarından birinde yarı sahadan kaptığı bir topu smaçla tamamlayıp bir de faul aldı onu da soktu hatta. yine ikili oyun savunmalarında derslik hareketler yaptı, rakip şut atarken süerkli el uzattı etkin hamlelerle. çok başarılıydı.

    uluğ kaçaniku savunmada gayretli oynadı. 8 dakikada sayı bulamadı, 1 ribaund 1 asist 1 top çalma ile katkı verdi.

    furkan aldemir maçı yine kenardan izledi. maç boyunca alkışlarla destek verdi arkadaşlarına. maç bitince sahaya girdiğinde yine büyük destek ve moral verdi karşıyaka taraftarı kendisine, o da yine alkışlarla karşılık verdi.

    önce hep beraber bir omuz omuza tezahüratı ardından oyuncularla taraftar arasında çok sağlam bir sırayla kaf kaf yapıldı.

    http://www.kskcarsi.com/…ka-resimler-2/100_2619.jpg
    http://www.kskcarsi.com/…ka-resimler-2/100_2623.jpg

    http://twitter.com/…atuk/statuses/29999129098719234

    (bkz: kaf kaf kaf sin sin sin kafsin kafsin kaf)
  • maç sonrası röportajlar galibiyetin ne kadar önemli olduğunu vurguluyor:
    http://www.kskbasket.net/…erimize-ulastiracakq.html

    koç hakan demir: ''galibiyetin yanında rakibimiz karşısında önemli bir sayı avantajı da elde ettik. bu turdan da çıkacağız. takıma, taraftarlarımıza ve yönetimimizle teşekkür ediyorum, iyi bir sonuç aldık. pınar karşıyaka tarihinde önemli bir galibiyet aldık. bu sonuç, yolumuzu açan bir galibiyet oldu. bu galibiyet, bizi hedeflerimize ulaştıracak''

    genç oyuncumuz birkan batuk: ''taraftarlarla bir bütün olduğumuzda önemli sonuçlar alabileceğimizi bir kez daha gösterdik. tarihimizdeki en önemli sonuçlarından bir tanesini aldık. final four'a kadar gitmek istiyoruz''

    fiba europe resmi açıklamaları:
    http://www.fibaeurope.com/…oundid_7854.teamid_.html

    resmi site fiba europe:
    "krka novo mesto have been one of the eurochallenge's best teams this season but the slovenians were no match for pinar karsiyaka on tuesday night."
    yani ne diyor: "krka novo mesto bu sezon eurochallenge'nin en iyi takımlarından biriydi ama slovenler bu gece pınar karşıyaka'ya rakip olamadılar"

    pınar karşıyaka koçu hakan demir:
    "deplasmanda antwerp giants'ı yendikten sonra* bu galibiyet bizim için çok önemliydi. fikstüre göre iki maç üst üste içeride oynayacağız ve bu bize şu anda avantaj sağlıyor. turnuvanın en iyi takımlarından birini yendik. bütün oyuncularımı, taraftarımızı ve yönetimimizi büyük desteklerinden ötürü kutluyorum"

    pınar karşıyaka oyuncusu birkan batuk:
    "güçlü bir rakibe karşı önemli bir galibiyet aldık. tüm takım arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. önemli maçlar bizi bekliyor ve şimdi tekrar konsantre olma zamanı"

    krka novo mesto koçu aleksandar dzikic:
    "first of all congratulations to our oppenent pınar karşıyaka, which is a very god team and have good players in their roster. we will try to overcome the result in our home game."
    ne demiş: "her şeyden önce rakibimiz pınar karşıyaka'yı tebrik ediyorum. çok iyi bir takım ve kadrolarında iyi oyuncular var. kendi evimizdeki maçta bu sonucun altından kalkmaya çalışacağız"

    krka novo mesto oyuncusu smiljan pavic:
    "pınar karşıyaka is a very strong team, we knew that before we came here. they played very hard and deserved to win. we will be waiting them in our home to get the advantage back."
    ne demiş: "pınar karşıyaka çok güçlü bir takım, bunu buraya gelmeden de biliyorduk. çok iyi oynadılar ve galibiyeti hak ettiler. avantajı geri almak için kendi sahamızdaki maçı bekleyeceğiz"
hesabın var mı? giriş yap