• ilkokul öğrencilerine yarım düzinenin ne olduğunu görsel olarak öğreten maç.
  • ike shorunmunun 6 gol yedikten sonra alışılagelmiş biçimde gülümsemeye devam ettiği maçtır ve o gülümseme şampiyonlar ligi kabuslarımın baş aktörlerindendir.
  • pascal nouma nin, kavga sporu literaturune ucan tokat haraketini kazandirdigi mac.
  • sonucunda gülen tarafın beşiktaş olduğu mücadele.*
  • o zamanlar televole; spor magazinden, doz aşımı magazine doğru sancılı bir geçiş dönemi yaşıyordu. o hafta ki programda serdar bilgili leeds sokaklarında dolaşıyor, peşinde televoleciler filan, ekip bir gazete bayinin önünde durdu, bayiyi işleten kadına maç hakkında sorular soruluyor; "kimle oynayacak leeds biliyormusun tadında- "besiktos, besiktas?" filan diyor kadın. ya işte diyor ekip, işte bu takımın başkanı şu an senden gazete alıyor-kadın "really? who is he?" diyor.
    ve serdar bilgili, üzerinde spor bir takım, gözünde jack nicholsan tarzı ray-ban'ler. eşine az rastlanır bir kendine güvenle: "that's me!" diyor.
    bu sahneden sonra; "ulan belki beraberlikle döneriz." tarzı bir titreşim uğradı zihne, beş dakika oturdu, bir çay içip kalktı. ama 6-0 gerçeği uyandıran bir alarm gibi. beşiktaş'ta, beşiktaşla büyüdüğümden sallamadım sonucu ama o bayi işleten kadınıda unutamadım hayat boyu. akşam pub'da ne makara yapmıştır diye, diye; uğradı ara, ara zihnime "beşiktaş'ın başkanı geldi bayiye, gazetelerin spor sayfalarını karıştırdı, sonra 6 gol yiyip evine döndü..." filan, falan tadında. belki de izlememiştir maçı. eve gidip yatmıştır erkenden. yada sinemaya filan gitmiştir o gece. tabi o zamanlar yıldırım demirören piyasada yoktu. insan böyle abuk şeylere kafayı takabiliyordu. gençtik, ümitliydik. henüz önümüzde güzel günler vardı. sonra, bir gece yarısı aniden...
  • daha kötüsü için (bkz: 6 kasim 2007 liverpool besiktas maci)
  • gollerini lee bowyer, mark viduka, dominic matteo, erik bakke, darren huckerby attığı, leeds'in efsanevi kadrosunun en efsanevi maçlarından biri.

    bunu okuyanlar "kewell naptı aga o maçta" diye sorarsa..sormasın hatırlamıyorum. galiba oynamamıştı. muhtemelen cezalıdır bir sene önceki galatasaray maçından dolayı.
  • en acı anekdotlardan biri o zaman ilkokul öğrencisi yeğenimin 3-0 da (10.dakika) ağlayarak yatağa gitmesi, ertesi sabah onu okula yollayan annesinin skoru söylemek istediği anda da iki eliyle kulaklarını kapatarak duymamaya çalışmasıdır. 6-0'dan çok daha kötüsünden korkmuş.
  • beşiktaş'ın 6 gol yiyerek kankası galatasaray'a selam çaktığı ve 8-0'lık liverpool maçına hazırlık yaptığı vasat maç. metalist, bu maç ve liverpool maçlarında toplam 18 gol yiyebilen beşiktaş'ı kutlayıp plaket vermeliyiz ülke puan ve imajına yaptığı katkılardan dolayı.
  • http://4.bp.blogspot.com/…o/s400/noumamillissg6.jpg

    ayrıca yanılmıyorsam pascal nouma'nın oyundan çıkarken beşiktaş formasını üzerinden çıakrıp yere fırlattığı karşılaşmadır.
    tepki falan almıştı.
hesabın var mı? giriş yap