• kraldan çok kralcı çalışanların kıçından uydurduğu kurallar neticesinde, 3 kişilik masada tuvalete giden arkadaşın oturduğu sandalyeye ayağımı uzatmamla başlayan ve dayak yememle devam eden bir süreç. deyatlar aşağıda.

    iki arkadaşım ve ben gecenin 2 bucuğunda, sevdiğim arkadaşlarıma, farklı mekanları tanıtmak için ağaç evden çıkarak rock'n'rolla kadikoy rıhtım tarafındaki mekana geçtik, daha öncesi de zaten alkollü olduğumuzdan ilk siparişlerimiz birer churchill.

    iki arkadaşım siparişlerini verdiği sırada ben tuvalette idim, geldikten sonra bende bir churcill istedim, ismini bilmediğim ancak daha önce sırtında 428 sayılı bir t-shirt giyen genç nesilden bir arkadaşa siparişimi verdim, (kendisi benim hafızamda 428 olarak kayıtlı, ismini sormadım) u sırada eğer churcill yapmıyorlar ise soda limon alternatifini kabul edip etmediğimi sordu, bende sorun olmayacağını söyledim.

    bir kaç dakika sonra siparişim geldi bir dakika kadar sonra ise bir arkadaşım tuvalete gitti ve ben onun oturduğu sandelye ye geçtim, daha önce kendi oturduğum sandalyeye ise ayaklarımı uzattım, bir süre diğer arkadaşım ile muhabbet ederken bir genç (yaklaşık 18,19 yaşında belki fazladır) çalışan gelerek ayağınızı uzatmayın, bu işletme bu davranışa izin vermiyor mealide (tam olarak sözlerini hatırlamıyorum ama meali böyle idi) bir kaç söz söyledi, benim tek söylediğim ise "sanane" oldu, bu durum kendisini kesinlikle ilgilendirmeyen, kendi masamızda hiç kimseye bir rahatsızlık vermeden oturuyordugumuz bir durum,, bir kaç kez söyledikten sonra kim rahatsız oluyor diye sorduğumda,ben oluyorum diye bir cevap aldim, etrafımdaki masalara sorarak rahatsız olan varmı dedim, hemen başka bir garson gelerek sesimi yükseltmememi, ben şurdan duydum bağırıyorsun vs gibi şeyler söyledi, bende durumu anlatmaya çalıştım ancak gelen yetkili garson arkadaşın öncelikli görevi kendisinden önce gelen çömezinj savunmak olduğundan tabii ki siklemedi. argümanı ise bu sandalyeye baskalarinotruyor oldu, bende oturan arkadaşım dedim, bunlar olurken tuvaletten dönen arkadaşım geldi, olaya yabancı olduğundan biraz geride kaldı bende sandalyeye elimle vurarak gel otur dedim. gel otur oğlum bişi yok, aslında bu hareket kendi arkadisima yaptığım bir hareketti, garson arkadaş ise, kendi üzerine alarak sen sandalyeye vurdun vs gibi laflar etti, ardından kim olduğunu bilmediğim yeşil t-shirtli biri beni duvara yapıştırdı bisiyler söyledi açıksi pek hatırlamıyorum bu kısmı, tek bildiğim ne küfür ettiğim ne de kişileri aşağılayıcı bir kelime kullandığım , hatırladığım tek şey "bir dakika ya, bı dur, seni ilgilendiren bişi yok, konuşuyoruz" mealinden bir takım laflar ettiğim, ardından güvenlik görevlisi gelip boğazımdan (elleri ile değilde kolu ile, ayı kapanı mi ne diyorlar işte öyle) tutarak dışarı attı, ancak son anda biri sırtımdan itti az daha kafamı yolda duran dubalara çarpiyordum, kim itti lan beni dedim ve tam o anda ben ittim diyen garson elemandan bir tokat yedim. temiz...

    bir şekilde kamera kayıtlarını alabilirsem bunu da yayınlaasini sağlayacağım.

    edit: 1 temmuzdan beri mekanin anasıni sikmisiz. garson arkadaş öyle demis

    edit 2: ayakkabının tuvalete girdiği, sokağa bastığı falan söylenmiş argüman olarak, pantalon ile nerelere oturduğum sorgulanmamis, belki sokakta oturdum ve aynı pislik pantolona yapıştı? belki altıma sıçtım? belki moda sahilde bir köpek bokunun üstüne oturdum gelmeden önce? ne farkı var ayakkabımin altı ile?
  • (bkz: dayak nedir neden atılır)

    mekandan ziyade alkollü müşteri rezaleti olması gereken başlık

    hakkını vereyim ama kendi haksızlığını bu kadar açık açık yazan rezalet başlığı görmemiştim. genelinde başlık sahipleri melek gibi insanlar olur, durduk yere dayak yerler hep.
  • dünya'nın herhangi medeni bir ortamında toplu sosyal alanda ayağini sandalye uzatırsan çalışan gelip seni uyarır. hatta ben müşteri olarak orda bulunsam ve çalişan masaya ayağını uzatan hanzoyu(burda hanzo sensin, başka laflarda hazirladimda neyse) uyarmassa ben o mekanı terk ederim. çalişan ayağini indir bu mekanda müsade edemeyiz demiş sen bir de adama sanane demişsin ve kaçınılmaz son. bir dahakine evinde iç.
  • -o sandalyeye başkaları da oturuyor.
    +oturan kişi arkadaşım.

    sanki mekandan ayrılırken sandalyeyi evine götürecek. siz gittikten sonra başkası oturmayacak mı o sandalyeye?
  • bu arkadaşın her konuda zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalıştığına yemin edebilirim ama kanıtlayamam.
  • mekanin kurallarini cigneyip ustune bir de sanane dersen dayak yer oturursun. evine gelen misafir iceriye ayakkabiyla girip koltuga ayaklarini uzatsa sen de ayni seyi yapardin bence. gecmis olsun.
  • uzun zamandır sözlükteki en haklı dayak rezaleti bu heralde.

    kafası güzel bir görgüsüzün saatlerdir çalışan, ayakta durmaktan bacakları sızlayan çalışan gence, " ben burada çörçil içiyorum, o zaman hepinizin sahibi benim" görgüsüzlüğü yapması ve sonunda dayak yemesi olayı.

    hani hep söylenir ya bizim oteller türk müşteri sevmez diye. işte böyle tipler yüzünden. biz bir hizmete para veriyorsak mekanı satın alıyoruz hissine kapılıyoruz milletce. 2 çörçil ısmarlayınca garson köleniz olmuyor, bir insan evladına "sana ne " diye çıkışılmaz. medeniyetten uzaklaşmayın, öptüm.
  • pis tuvalete girdiğin ayağını bi zahmet oraya uzatma tokat dışında atılman haklı sebep
  • o sandalyeyi ters çevirip seni oturtmadıkları için garson arkadaşlara gücendim.
  • anladığım kadarını özet geçiyorum.

    ayaklarımı sandalyeye koydum diye gelip 18-19 yaşında garson beni uyardı. baktım ufak diklendim sanane dedim

    garsonun yanına başka gözümün kestiği biri gelince ben zaten gazı almıştım sandalyeye vurarak iyice kabardım

    o sırada arkadaşım geldi. o da huyumu bildiğinden uzak durdu

    ben iyice sinirlendim mekandakilere de salça oldum

    mekan baktı atmaktan başka çare yok güvenlik geldi. onu gözüm kesmedi geri vites yaptım

    ama bir kere kaşınmıştım atmakla kalmadılar bir de tokat attılar

    şimdi ben bunları detaylı anlatıyorum ki sessiz olarak kamera görüntüleri çıkarsa siz benim yazdığım gibi okuyun çünkü olay tam olarak benim anlattığım gibi gelişti

    tanım: rezalet olmayan ama rezalet gibi gösterilip dayanak oluşturulmaya çalışılan başlık.
hesabın var mı? giriş yap