• adından da belli olduğu gibi 28. mekanize piyade tümeni'ne bağlıdır. paşaköy'de bulunmaktadır. diğer taburlardan farkının tabur komutanının bir üstünün tümen komutanı olmasıdır. kıbrıs harekatında kıbrıstaki ilk keşif birliği olarak kıbrısta bulunmuş olan bu tabur. gazi magosada yerleşim sağladıktan sonra birlik vasfından tabur haline getirilmiş. 2000li yıllarda ise paşaköye yerleştirilmiştir. kimilerine göre sürgün yemiştir. çünkü tank atışlarını hiç verememişler denetlemelerde. bulundukları konum deniz kenarında oldukları için (şimdi kapalı olan magosadaki er kampı) paşaköy'e, yani tam anlamıyla çöle sürülmüşlerdir. tabur binasındaki tarihçede buna ilişkin bir bilgi yazmasa da anlatılanlar bu yöndedir.

    şimdiki tabur komutanı, yarbay rütbeli hasan ilker köseler'dir.

    bu taburun bir karargah bölüğü vardır ki adı neredeyse tümende kaytargah bölüğü olarak geçer. askerlik bir tankçı olduğunuz için 1, 2, ve 3. bölüklerde zordur. zorluk spor, eğitim ve sıracılık ile açıklanabilir. karargah bölüğü için ise durum tam tersidir. eğer ki bir vasfınız varsa (bölük yazıcılığı, s1-s2-s3-s4 yazıcılığı, gep yazıcılığı vb. ) genelde rahat askerlik yaparsınız. sadece iş yoğunluğu yaşarsınız.

    kısa dönem iseniz 337. döneme kadar çok rahat askerlik yapardınız. 337. kısa dönemler nedense çok fazla gelmişlerdi ve onlara çok fazla iş yüklenmiş olabilir şu anda. zafer çağlayan'ın oğlu askerliğini bu taburda karargah bölüğünde yapmış. kısa dönem olarak.
  • paşaköy'e taşınmadan önceki yeri gazi magosa olan 28.mekanize piyade tümen komutanlığı'nda yer alan bağımsız bir tank taburu. bu tabur ihtiyat taburu olarak da anılır ve direkt tümen komutanına bağlı bir birliktir. ihtiyaç anında tümen komutanı tarafından kullanılacak bir tank birliğidir. magosa'da gülseren kışlası'ndaki yeri bir harikaydı. hele ki bu tank taburunun benim de görev yapmış olduğum 3. bölüğünün konumu neredeyse denize sıfırdı. paşaköy'e taşınma hikayesi ise apayrı bir bombadır ve tam olarak 2005 yılı yazında gerçekleşmiştir. bu taşınma esnasında apayrı yerlerde bulunan 3 birliğin yeri değişmiştir.

    nedeni ise yanlış hatırlamıyorsam birliğe katılmamdan hemen önceki kara kuvvetleri denetlemesinde birliğin meşhur bir denetlemeci albayın hışmına uğraması. albayın hışmının sebebi ise bizim tabur komutanının bu feyizli abiye adada yeterince ilgi ve alaka göstermemesi.(anladın sen onu)
    neyse efendim, bizim tabur komutanı başarısızlığının nedenini tümen komutanına izah ederken magosa'da yeterli büyüklükte bir tatbikat alanına sahip olmadığını söyler ve akabinde olaylar gelişir.

    aslında hiç basit bir olay değildir, belirttiğim gibi 3 birliğin yeri değişmiştir. akdoğan'daki hava savunma taburu bizim yerimize magosa'ya, paşaköy'deki bir tank taburu akdoğan'a, biz de paşaköy'e tümen komutanının elinin altına gittik ki daha iyi ayarı verebilsin. gerçi bana göre taktik açından rum zırhlı birlikleri'nin önüne tank taburunu kaldırıp hava savunma taburu getirmek hiç mantıklı değil ya neyse, artık tümen komutanını nasıl kızdırdıysa bizim tabur komutanı. hakikaten ne günlerdi, hele paşaköy'de yaşanmış bir tatbikat mevzuu var ki böyle bir olay tarihte az görülür. onu da daha sonra editleyerek anlatırım artık.
  • üstte bkz veren arkadaşın bahsettiği tabur değildir. ama aynı kışla içinde yanyana dururlar, 230'a bağlı olan tank taburu sevilmezken 28'e bağlı olan tabur el üstünde tutulur

    not: 230tanktaburuspor
  • gerçekten askerlik yaptım diyebileceğiniz en kaliteli ve zevkli yerlerden birisidir.m12 uçaksavar,a4 kule makinalı tüfeği,mg3 gibi silahlarla sök-tak eğitimi alırsınız.eğer silahlara ve tanka ilginiz varsa sonuna kadar tatmin olacağınıza emin olun.çünkü burada tankı da asker sürer,namluyu da asker çevirir.eğitim bitti mi gir içinde bir saat uyu anasını satıyım az mı uyuduk.o derece..hele o tankla intikale çıkınca binmesi apayrı bir deneyim ve zevk.resmen 50 ton ayaklarının altında zangır zangır titrer.ayağının yere bastığını anlarsın yani.

    eğitim zordur.sabahları istisnasız koşu vardır.geri de kalanı affetmezler..üç kere geride kalan ya yazıcı olur ya da rdm.
hesabın var mı? giriş yap