• adından da belli olduğu gibi 28. mekanize piyade tümeni'ne bağlıdır. paşaköy'de bulunmaktadır. diğer taburlardan farkının tabur komutanının bir üstünün tümen komutanı olmasıdır. kıbrıs harekatında kıbrıstaki ilk keşif birliği olarak kıbrısta bulunmuş olan bu tabur. gazi magosada yerleşim sağladıktan sonra birlik vasfından tabur haline getirilmiş. 2000li yıllarda ise paşaköye yerleştirilmiştir. kimilerine göre sürgün yemiştir. çünkü tank atışlarını hiç verememişler denetlemelerde. bulundukları konum deniz kenarında oldukları için (şimdi kapalı olan magosadaki er kampı) paşaköy'e, yani tam anlamıyla çöle sürülmüşlerdir. tabur binasındaki tarihçede buna ilişkin bir bilgi yazmasa da anlatılanlar bu yöndedir.

    şimdiki tabur komutanı, yarbay rütbeli hasan ilker köseler'dir.

    bu taburun bir karargah bölüğü vardır ki adı neredeyse tümende kaytargah bölüğü olarak geçer. askerlik bir tankçı olduğunuz için 1, 2, ve 3. bölüklerde zordur. zorluk spor, eğitim ve sıracılık ile açıklanabilir. karargah bölüğü için ise durum tam tersidir. eğer ki bir vasfınız varsa (bölük yazıcılığı, s1-s2-s3-s4 yazıcılığı, gep yazıcılığı vb. ) genelde rahat askerlik yaparsınız. sadece iş yoğunluğu yaşarsınız.

    kısa dönem iseniz 337. döneme kadar çok rahat askerlik yapardınız. 337. kısa dönemler nedense çok fazla gelmişlerdi ve onlara çok fazla iş yüklenmiş olabilir şu anda. zafer çağlayan'ın oğlu askerliğini bu taburda karargah bölüğünde yapmış. kısa dönem olarak.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap