• geçen hafta taşındım. kontratı ayın 15 ine göre yaptık. ancak bu hafta için izin almam sorun olacağından 12 ağustos’ta taşındım. ev sahibi anında 3 günlük kira farkını istedi. normal midir bu durum bilemiyorum ama bana tuhaf geldi.

    bu arada ben de kendi evimi kiraya verdim. kiracı kontratı 1 eylülde istedi. kabul ettim ve anahtarı 12 ağustos’ta teslim ettim badana vs için. aklıma 18 günlük kira farkı istemek gelmemişti.

    sanırım dünyadan uzak kalmışım.

    edit: ev sahibini haklı bulanlar olmuş otel benzetmesi yaparak. iyi de bu ev zaten boştu. bu 3 günü başkasına kiralayarak kazanç elde etmesi mümkün değil. otelle benzetme yapılamaz. yapılan fırsatçılıktır.
  • teorik olarak, eve tasinmis ve oturmaya baslamissiniz. adamin hakkidir.

    ancak bu kadar kucuk hesaplar yapan biriyle de ilerde problem yasamaniz olasidir.
  • bugün üç günün hesabını yapan yarın, bir demirbaşta arıza çıktığında size ödetmeye ve verdiğiniz depozitoya el koymaya kalkar. en iyisi son ay kira vermeyin.
  • evsahibi haklı da olsa, ben kiracı olsam derhal yeni bir ev bakardım. "üç kuruşun hesabını yapan insan da üç kuruşluktur" felsefesiyle asla anlaşamayacağım bir tipmiş ev sahibi.

    size allahtan sabır diliyorum.
  • henüz sözleşme vs imzalanmadı ise oturun iyice okuyun bir bilene danışın. bir kan emicinin evinde oturuyorsunuz.

    t: görgüsüzlüktür.
  • 3 günlük kira farkını o istemeden sizin teklif etmeniz gerekir nezaketen. ha ben olsam yok der geçerim.

    ama 3 günlük farktan dolayı 1 aylık kira istemeye çalışan dallamalar gördü bu gözler. asıl problem işte onlardır.
  • fazladan 3 gün oturduğu evin kirasını iç etmek isteyen görgüsüz bir kiracının ev sahibidir.
  • teorik olarak haklı, pratikte karaktersiz bi adam gibi gözüküyor.
  • bence de sizin teklif etmeniz daha şık olurmuş. ancak belaya denk gelmişsiniz belli; zaten boş duran bir eve 3 gün için kira istemek her türlü iyiniyetin ötesinde çirkin.

    taşınma masrafını vs. hesap edip ilk fırsatta kurtulun derim. ev alma komşu al demişler, aynısı ev sahibi, kiracı vs. için de geçerli. ev ya da kira ne kadar cazip olursa olsun sorunlu evsahibi hayatı karartır.

    kötü komşu insanı ev sahibi yapar diye bir laf var bunun doğrusu kötü ev sahibi aslında; ki sizin zaten eviniz varmış.
  • kiracım ile kontratımızı karşılıklı anlaşarak feshettik. tahliye edeceği ayın kirasını peşin ödemişti ancak anlaşmamıza göre ay sonundan dört gün evvel çıktı. dört günlük kira parasını hesaplayıp, eve girerken ödediği depozitoyla birlikte kendisine iade ettim.

    normal olandır...
hesabın var mı? giriş yap