• sadece cok gecmis olsun sayin yazar diyebilecegim bir durum. verecegim bir tavsiyem yok ne yazik ki ancak okurken icinde bulundugun durumu ben de iliklerime kadar hissettim.
  • ne desek boş ama bununda bir süreç olduğunu unutma hocam, umarım iyi şeyler seni bulur.yalnız değilsin bunu da böyle bil çok kişi var bu durumlarda.allah yardımcın olsun.
  • size ne desem sizi üzer,

    şu hayatın bana her fırsatta yapmamamı söylediği ve öğrettiği ne varsa yapmışsınız
    hadi ön görememiş yapmış yanılmış ama ders almamış yine yapmışsınız,

    size artık kimse büyük bir akıl veremez,
    bu devirde babanıza bile güvenilmeyeceği, cebinizde çok para yoksa çocuk yapılmayacağı, "insan sorumluluğu" almanın çok büyük bir dert olduğunu falan anlatmanın anlamı yok..

    bu saatten sonra yapacağınız tek şey çok güçlü olmak ve "çalışmak" gündüz öğretmenlik yapıyorsanız atıyorum ek olarak gece bekçilik yapacaksınız.

    kimseyle kavga etmeyeceksiniz

    alıngan olmayacaksınız, kötü kalpli insanların sözleri bakışları sizin umurunuzda olmayacak

    eski ortağınızla kavga etmeden "samimi" bir şekilde sık sık konuşarak restoran iyi gidiyorsa paranızın taksitinin peşine düşeceksiniz

    belki 5 seneyi gözden çıkartıp bu şekilde kendinizi kampa sokup 5 sene sonra borçlar bitip +'ya geçtiğinizde tekrar kendiniz için "yaşamaya" başlamanın hayalini kuracaksınız.

    kolay gelsin
  • 2.çocuğu yapması dışında pek hatasını göremediğim bir yazarın sorunu.

    güzel kardeşim 2. çocuğu yapmasanız ne güzel geçinecek duruma geliyormuşsunuz. anlamıyorum bu çok çocuk merakını.

    neyse olan olmuş, inşallah bir çıkar yolu olur, şu anki gidişatla da bir kaç seneye biraz rahata kavuşacakmışsınız gibi duruyor.
  • hatalarla dolu öğretici bir yazı gerçekten. bu tepetaklak olma hikayesinin tek açıklaması
    bu dünya için fazla iyimser olmanız.

    sizin yerinizde olsam;
    - her şeye rağmen hayatta ve yanınızda olan ailenizin ve kartalınızın kıymetini bilirdim. diğer öğretmenler bu durumlara düştüğünde eşleri yanlarında olur muydu diye düşünürdüm? yaptım bir salaklık ama yine de yalnız değilim diye düşünürdüm.
    - online ders vererek ek gelir yaratma çabasına girerdim.
    - son olarak bunu şantiyede tonla iş batıran insan görmüş biri olarak yazıyorum; işçilik öğrenirdim kaynakçılık, boyacılık, mekanik elektrik tesisatçılığı, demircilik vs. memlekette mavi yaka sıkıntısı varken iş bulmak kolay olurdu, hele şantiyede kampta çalışabileceğim bir imkan varsa 5-6 yıl dişimi sıkıp çalışıp para biriktirmeye çalışırdım. yurtdışına gidebilsem de tadından yenmezdi. bir mühendis olarak söylüyorum sizin gibi iletişim becerisi yüksek insanlar işten azıcık anlıyorsa çok kısa sürede ekip başı formen olabiliyor. bir yandan da farklı bir deneyim uzaklaşma olurdu. ha bu arada bu kadar yıl ara verdikten sonra geri öğretmenlik yapılır mı dersen örneği var.
  • ben de iş kurdum pandemi öncesi, pandeminin krizi farklıydı farklı şekilde fırsata çevirdik. pandemi hepimize bişeyler soktu ama bilmediğin alana bilmediğin insanla elindeki tüm parayla girersen tüm suçlusu pandemi deme.
    sen dolandırılmışsın.
  • bos bos konuscaginiza adama para gondersenize ibneler. onune gelene yargi dagitiyordunuz ya ne oldu simdi ha? yok ogretmen maaslari dussun yok lgbt liler ulkeden kovulsun derken cebinizden 3 kurus cikmiyordu ya orospu cocuklari
  • ben 22 yaşımdayken öz kardeşim tarafından dolandırıldım arabamı çaldı amk şuan o araba en kötü 250 bin ediyor.konuşmuyoruz zaten. beterin beteri var yani dert etme fazla.

    denemişsin olmamış. şimdi yapman gereken ayrı eve çıkman. iş arkadaşlarını ise takma. adı üstünde iş arkadaşı siktiret gitsin alayı mal amk.

    ayrıca ev satıp iş kurmak nedir? yapmayın böyle şeyler.
  • 2 çocuk daha yaparsa kötü giden her şeyin düzeleceğine inandığım bir yazarın başına gelen rezalet. ne demişler, her çocuk rızkıyla gelir.

    (bkz: fakirlerde görülen çocuk yapma sevdası)
  • abi bende kartal bile yok sana nasıl bir tavsiye verebilirim bilemedim.
    eşinizle kendinizi geliştirin ve doğum kontrole dikkat edin başka çocuk olmasın muhakkak bir şekilde bir fırsat bulur kalkınırsınız diye düşünüyorum.
    en basitinden yeni bir yabancı dil öğrenmek ve yurt dışı olanaklarını takip etmek fena sayılmaz.
hesabın var mı? giriş yap