• dj nefertarii tarafından sourberry'de şu an icra edilen radyo programı. adı gibi, damardan...
  • üreticilerin 70lik rakı satışlarını azaltmadan daha fazla rakı satabilmek için düşündükleri dahiyane ambalaj şekli. uygulama şu şekilde olur:
    1- bir mekana giriş
    2- bugün çok içmeyelim, zaten içesim yok evresi
    3- 35lik ve gerekli yardımcılarının siparişi (eğer 70lik sipariş edilirse üstüne bir 35lik daha söylenmesi genel olarak daha düşük bir ihtimaldir bu evrede!)
    4- 35lik ve gerekli yardımcıların kana karışması
    5- kaçınılmaz olarak 70lik siparişi
  • efendiliği de bütçeyi de sarsar
    dersin bu akşam efendi gibi bir 35lik içip kalkacağım... nah kalkarsın
    bir 35lik, e bitti bu bir 35lik daha.. oo arkadaşlar katıldı haydi hoba.. duru yok allahsızın
  • pavyon sıkısı ölçüsüyle 4, domuz sıkısı ölçeğiyle 5 dubleyi içinden çıkartan rakıdır.
    kişinin içinde hep bir "bitiremedim" rahatsızlığı yaşatır.
    zira 4 duble normal şartlarda bir tüketici için bir sefere fazladır. ideali 3 dubledir. bakiye kalan şişedeki 1 dublelik hacim de dolapta durduğu sürede adamı rahatlatmaz; zira başka bir akşamın mide kontenjanını hayatta karşılamaz. belki misafire ayak üstü keyif rakısı olarak ikram edilebilir.
    bu nedenle 20'lik rakı daha iyidir. ama bu da artık piyasaya sürülmüyor maalesef.
    25'lik rakı modeli tedavüle girse "cuk" diye oturacaktır.
  • yerine göre 80-250tl arası fiyat biçilen rakı.

    şişe boyu küçüldükçe restoranların kazıklama oranı artış gösteriyor.
  • geçen gün aldığım ciğeri kavurunca dayanamayıp tekelden sipariş verdiğim konsantre cennet.

    2. dublenin sonlarına doğru haftalar önce aldığım ve hala 15-20 sayfa ilerleyebildiğim oblomov geldi aklıma. amına koduğumun uyuşuk ilya iliç'i hemen kendine benzetti. yanıma sürekli birileri gidip geliyor ama ben hep olduğum yerdeyim. uzun ihsan efendi gibi istihareye yatıp dünya'yı dolaşsam ne alâ. yeter ki uyuyabileyim, raskol gibi duvara dönerek yatmasam da olur. yüzümü kendime, sırtımı insanlara dönüp içsem kafi.

    başkalarını kendimize destek çıtası yapıyoruz, kendi üzerimize çökmeyelim diye. oysa kolay şey değil mutluluk. kendimizde bulmak çok zor, başka yerde bulmaksa imkansız. yine de keyif almak lazım içinde bulunulan andan. çünkü şimdiki zaman güçlü bir tanrıça. yüce yaratan ve tüm bu boklar. sarhoşluk güzel şey dostlarım. bol bol ona bulanmanız dileğiyle.

    "bu gidişle yokluğunun gürültüsünden sağır olacağım. eline sihirbaz değneği geçmiş kör gibi. arabalar etrafımda keskin frenler yaparak duruyorlar. beynime sıcak asfalt dökülmüş gibi, hasretinin katranı kafatasımdan gövdeme damlıyor. öpüyorum gözkapaklarını, dizkapaklarını, kalp kapakçıklarını..."
  • son zamlarla birlikte 35'lik yeni raki fiyatı 63 tl olmuştur. icirmemek için mi daha çok para kazanmak için mi bu vergiler bilinmez. tek başına yaşayan ben için fiyatı ne olursa olsun en iyi arkadaştır.
  • 85 tl olmuş n’aptınız lan?
  • uzun zamandır içmiyordum rakı, bir misafirim gelecek diye 40 yılda bir alalım dedik. küçük 35'lik rakı 100 lira olmuş vay anasını sayın seyirciler. rezilsiniz tek kelime.
hesabın var mı? giriş yap