• hemzemin geçitte trenin sevis aracına çarpması sonucu 6 kişi hayatını kaybetmiş. çok yazık demekten başka söz bulamıyorum. görüntüde bariyer kapalı gözüküyor ama hatalı her kim varsa ceza çekmelidir.

    görüntüleri de içeren haber: hurriyet
    başka bir açıdan daha net görüntü: cumhuriyet

    edit; bu ülkede trafikte 4 virüs vardır
    1-taksiciler
    2-minibüs şoförleri
    3-servis şoförleri
    4-trafik kurallarını hiçe sayan motorsiklet kullanıcıları
    edit2; uyaran yazarlar oldu 5-bağzı doblo türevi ticari araçlar
  • çok entersan 10 gün içinde ki ikinci vaka.. acaba şoför nereye bakıyor o esnada.

    tren yoluna gelmişsin, bariyer var, ses var! hızlıca geçersem bir şey olmaz gideceğim yere de hemen yetişirim mantığından kaynaklanıyor.

    tren arka taraftan çarpmış, ölenler arka tarafta oturan yolculardandır. gerçekten çok üzücü. sabah işe gitmek için kalkıyorsun, bambaşka planlar yapıp evden çıkıyorsun ama acemi bir şoför yüzünden ölüp gidiyorsun.
  • muhtemelen kurye olan ve trenin geçişinden sonra yoluna devam eden motorluyu izlemek, kazanın sebebini anlamanızı sağlıyor.

    ne olmuş motorluya düzeltmesi:
    3bin ton ve 90km hızla minibüse ortadan dalan bir tren gördükten sonra hayata devam etmek...
    minibüs şoföründe olduğu gibi, herkesin çok acelesi var.. hem de ölümüne.
  • insan hayatının ucuz olduğu ülkede yaşanmıştır.

    (bkz: türkiye)

    bunun benzeri eskişehir altınevler mevkiinde yaşanacak diye çok korkardın. bariyerler yolu komple kapatmazdı, komutası uzaktan yapıldığından 5-10 dk beklenirdi, tren gelmezdi, çapraz geçerlerdi böyle bariyerlerin açık olduğu yerden. servisler, minibüsler hepsi..

    uydurmasyon bir üst geçit yapıldı hele de bir nebze rahatladık
  • uyarı zilleri var; trafik lambası var; açılır kapanır bariyer var; bariyerlerin arasından slalom yapıp geçmeye çalışıyorlar. farklı bir açı için twitter linki videoda görüleceği üzere minibüs şöförünün treni görmemesi gibi bir durum yok,” ben burdan geçerim amk” diyip 6 kişiyi öldürmüştür.
  • kesinlikle korkunç bir kaza, demiryolu bulunan yolda yeterince güvenli bir yol değil ve her gidişimde o bölgede kaza olabilir hissi oluşuyor bünyemde.
  • klasik bir sabırsız salak kazası.

    ülkedeki sorunların ciddi bir kısmı "ben bekleyemem, hemen benim işim olsun, önce ben" türü çocukça gerizekalılıklardan kaynaklanıyor.
  • bu şekilde kasti yapilan trafik ihlalleri surekli gormezden geliniyor. polise desen ki şu adam beklemedi, bariyerin yanindan basti gitti. polisin diyecegi "ne yapayım" anca insan olecek de devlet ilgilenecek.
  • klasik bariyer değil yerden çıkan mantar bariyer lazım. araçların önüne çubuktan değil çelikten engel lazım. 30 kişi ile birlikte bir otobüste seyahat eden insanların hayatı ucuza sayılmamalı. ayrıca onlarca kişinin canının emanet edildiği toplu taşıma şoförlerinin ciddi eğitimlerden geçmesi, kontrol edilebilirliğinin üst seviyede olması lazım. trafikte tolerans, acıma olamaz. kurallar katı şekilde uygulanmalı ki işi ciddiye alsınlar. yaşamını yitirenlere allah rahmet, yaralılara şifa versin.
  • 2 dakika kazanmaya çalışmak, 6 kişinin hayatına mal olmuş.

    yük trenlerinin fren mesafesi 1 kmdir, demiryollarında ve hemzemin geçitlerde dikkatli olunmalı.
hesabın var mı? giriş yap