*

  • intro to shamstep parçaları sayesinde kendileriyle tanıştığım, bence enerji verme, canlandırma işini çok güzel yapan, acid arab olarak da nitelendirebileceğimiz müzik grubu. filistin’denler fakat doğal olarak insanda lübnanlı gibi dabke oynama isteği de uyandırıyorlar. levant güzel coğrafya vesselam.
  • intro to shamstep ile tanıdığımız sonra mo light ile daha çok sevdiğimiz arap grup. yıllardır kulağımızı tırmalayan enstrüman ve sesleri harmanlayarak dinlerken yerinizde duramayacağınız ritimlere dönüştürmüşler.

    intro to shamstep
    mo light
  • grupta, filistinlilerin yanısıra suriyeli, ürdünlü de vardır. dabbikeh, ı don't care were you from, gamar bilinen şarkılarıdır. müziklerinde mijwiz başat unsurdur. mijwiz bir nevi ortadoğu havasıdır. dinleyince kastedilen anlaşılabilir.
  • paris'te dinledim, elektronik müzik sevmediğimi sanıyordum kendilerini dinleyene kadar, eğlenceli müzik yapıyorlar. everyland favorim.
  • yeni şarkıları dabke system'i yayınlanmışlardır.

    ürdün'de şamlı göçmenlerin kurduğu, ammanlılardan filistin diasporasının genç üyelerine uzanan geniş bir yelpazeden üyeleri olan grubu ben bu şarkılarıyla tanıdım ve hayran kaldım.

    bonus:

    klibin sonundaki, ''bu projedeki bütün hayvanların hakları korunmuştur'' cümlesini, ''ancak bu i n s a n ların hepsi temel haklarından yoksun halde yaşamaktadır'' cümlesi izler...
  • ben bu arkadaşları yaklaşık 3 senedir sadece intro to shamstep ıle bilip sadece bu şarkılarını dinliyordum.
    geçenlerde bir vesileyle açıp son zamanlarda neler yapmışlar diye bakınca grubu merceğime aldım. en az intro to shamstep kadar güzel olan mo light ve dabke system adlı parçalarını loopa aldım çıkamıyorum. şarkılarının hepsi anlayabildigim kisimlarinca * çok güzel politik mesajlar vermekle beraber grup üyelerinin oldukça başarılı olduğunu görebilirsiniz.

    üyeleri filistin, umman, ürdün ve de yanılmıyorsam eğer israil'den oluşan çok kültürlü bir grup. ramzy suleiman adlı üyeleri ki hem vokal hem synthesiser hem de klavyeci* olup z the people adında bir oluşumu var. youtube kanalında çok güzel piyano parçaları var. yine grubun bir başka vokali ve sahne adı el far3iolan tareq abu kwaik' in çok güzel solo albümleri ve çalışmalari var.

    yolları açık olsun, umarım bir gün canlı dinlemek nasip olur.
  • #125270130 entrysi ile aklıma düşen, gecenin şu saatinde açıp dinlediğim grup. buradan yazara ayrıca teşekkürler. müziği iyi bu grubun. hele enerjileri efsane. bunların hamza namira ile vakti zamanında yaptıkları şöyle harika bir remix vardı. gruba yabancı iseniz tarzları hakkında size fikir verir. iyi dinlemeler.
hesabın var mı? giriş yap