• wapp alternatifi kurulmasına gerek yok telegram zaten daha kaliteli bir alternatifi. ama yaklaşık 1 yıldır twitterın yerli ve millisini yapmaya çalışıyorlar yakında öğrenir tüm ülke
  • sosyal mecraları kapatmak için bahane arayan iktidar ellerini ovuşturuyordur.
  • erişim engeli söz konusu değil ancak daha beteri var. daha önceden belirlenmiş bir takvim var ve buna göre adım adım;
    - 1 ekim son gün
    - para cezası (atıyorum 3 lira)
    - para cezası (atıyorum 5 lira) ilan edilen takvimde bunların gerçek değerleri var. şimdi bakma şansım yok.
    - türkiye'de reklam alma/verme yasaklanma (örneğin instagram/facebook/whatsapp)
    - % 50 trafiği kısıtlama
    - % 90 trafiği kısıtlama

    bekleyip görelim diyeceğim ancak bu vatandaşların bu konularda açık ve net olarak şakaları yok. bu takvimi aynen uygularlar.
  • hiçbir yaptırıma uğrayacaklarini düşünmüyorum. facebook'a giren tayfa belli. whatsapp'ıda kamu kurumları bile kullanıyor. bizim milletin neredeyse tek iletişim yolu.
  • (bkz: siyasal islam)
    yeni nesiller siyasal islamcıların bizi ne tür saçmalıklarla uğraştırdığını, ülke imajını nasıl dibe vurdurduğunu iyi görsün. seçimlerde tercihlerini ona göre yapsın.
  • sanırım kapatılmasına ihtiyacımız da var bence.

    insanlar dopaminini yeterince karşıladığı için ses çıkartmıyorlar, beyinleri yeterince uyuştuğu için "aman banane" diyebilenler yüzünden şuan böyleyiz aslında. bu tip sosyal mecralar olmasa da olur.

    hem de iğrenç arkadaş geyiklerinden kurtulmuş oluruz.

    : erişim engeli yönetmeliğini uygulatacak karar.
  • facebook'un türkiye'de 37 milyon kullanıcısı bulunuyor. arkadaşlar bu rakamlar az bir rakam değil seve seve geleceklerdir.
  • halktan vergilerin orantısız aşırı yüksek alınması ve devlete yakın firmaların her sene milyarlarca hatta yeni parayla bile trilyona yakın vergi indirimi ve sıfırlamasına rağmen yabancı uyruklu firmalardan vergi alınmaması absürt olurdu haliyle gerekli yaptırımların uygulanması doğru karar olacaktır. dolayısıyla destekleyeceğim uygulamalar olacaktır.
  • beklenen karardır.

    en çok kullanılan sosyal medya kuruluşlarının zaten bu temsilcilik kararını kabul etmeyeceklerini ta baştan bildiklerinden engelleme koymak için yol yaptıkları bir kanun çıkarttılar. sonra da "biz kapatmadık, onlar mevzuata uymayı kabul etmediler biz de sınırlandırma, kapatma getirdik. bizimle alakası yok yeaani. sansür değil, yanlış annaşılmasın haa. burası muz cumhuriyeti değil" diyecekler.

    hem adam niye bize özel temsilcilik açsın ki? buna zaten gerek ve onun ihtiyacı da yok. üstelik bir ülkeye tamam dediği an tüm dünyaya, talep ettikleri takdirde bunu sunmak zorunda, ki bu topa girerek her ülke bazında ek yükümlülüklerle ve regülasyonlarla elbette uğraşmak istemeyecek, ne bok yerseniz yiyin diyeceklerdir.

    işte dolar böyle şeylerle roketleniyor. izah edemediğimiz bu.
  • bunlardan vergi alırsa ben şaşırmam tşkkirler
hesabın var mı? giriş yap