• cunku ingilizler alman topraklarini istiyordu
  • japon çılgınlığından dolayı. uzak doğulu çılgınlığı diye bir şey var. almanya teslim. olmuştu ama japonlar hala harakiri peşindeydi. şimdi de çinliler böyle. havasından suyundan midir nedir ama uzak doğulular bir farkli ve acımasızlar.
  • almanya’nın her tarafında yahudilerin tutulduğu esir kampları vardı. atom bombası onları da öldürürdü. amerika’yı yahudiler yönetiyor en büyük nedeni budur.
  • abd'nin içinde insanların olduğu bir adaya ihtiyacı(yıkıcı etkilerini görmek için ve dünyayı en az şekilde kirletmek için) vardı ve japonya en müsait deneme alınıydı.

    sonuçta onlar da insan üzerinde etkisini bilmiyorlardı.
  • basit: bomba hazır olduğunda almanya teslim olmuştu. ilk nükleer test 16 temmuz 1945. almanya'nın teslim olması 7 mayıs 1945.
  • atmamıştır ama atom bombası atmış kadar olmuştur. (bkz: dresden bombardımanı) dresden’de abd ve ingilterenin ortak düzenlediği ve sebebi oldukça tartışmalı olan bombardımanda, şehir yangın bombalarıyla günlerce yanmış ve taş taş üstünde kalmamıştır, ölen sivil sayısı da hiroşimadan fazladır.
  • almanya kaybetti ve teslim oldu, japonya ise hala pek cok bolgeyi isgal ediyordu ve direniyordu. nukleer bomba atilmasaydi cok daha fazla insan olecekti, bu yuzden kendi mantigi icerisinde japonya'ya nukleer bomba atmak hayat kurtarmistir.
  • dünyayi dolaylı olarak almanlar yonetmektedir. ayrica hitler ve nazi almanyasini finanse eden aileler alman asıllı amerikanlardir. kaldıki avrupa nin göbeğine atom bombası atılmasını ne ingilizler ne de fransizlar razı gelir mantık olarak.
  • japonya abd desteği sayesinde japonya olmuştur. çalışkanlık falan hikaye kalıyor bi yerde. güney kore de aynı şekilde.

    abd savaştan sonra düşmanlığa devam ederse sovyetlerin heryeri yutacağının farkındaydı. bu yüzden savaşı çok kayıp verse de karşı tarafı yıkmadan almak istedi.

    almanya 2.dünya savaşondan sonra japonyaya oranla çok daha hızlı büyüdü, avrupanın merkezi oldu ve rus tehdidine karşı avrupanın yeniden sigortası resmen. doğu berlinin de çökmesi ile bu tescillendi.

    japonya çok daha sancılı bir şekilde büyüdü. yine de abd sıkı sıkı tuttu japonları, ki japon endüstrisini kalkındıran bir abd'lidir. aynı adam tr'ye de gelmiş bizim muazzam vizyoner siyasetçiler adama siktiri çekip göndermiştir.

    atom bombasının avrupada kullanılmaması ekonomik ve siyasi yönde abd'ye kat be kat getirisi olmuştur.
    hatta her dolar karşılığı bankamda altın tutuyorum diyerek foları avrupaya basmış, ekonomilerini böylece elinde tutmuştur. yanlış hatırlamıyorsam 75 yılında avrupaya altın işi bitti artık mal ve hizmet karşılığı tutuyorum diyerek altının değerini müthiş düşürmüş avrupalıyı eli çükünde bırakmış bi güzel siktir çekmiş ve yüzyılın vurgununu yapmışlardır. bi ülkede hayırdır diyememiştir. çünkü dolar :)

    herkes bizim gibi ceddin deden diye dalmıyor, 20 yıl sonrasını düşünüp karar alıyor.
    japonya ise benim gözümde bir deneme idi.

    edit: çok soran oldu, amerikalının adı (bkz: w. edwards deming)

    edit 2: 75 değil 71
hesabın var mı? giriş yap