• türk telekomun bu sınırı 1024 ytl'ye yükselteceğini umuyoruz. olmadı 512.
  • vatandaşa sinir yükleyen hesaplama. hayır açlık sınırından doğan açlık siniriyle tuik çalışanlarını doğrayacaklar o olacak.
  • açlık sınırının mutlak değerden hesaplanmasıdır. mesela biz türk milleti olarak ne yapıyoruz? alıyoruz 500 küsür milyon asgari ücret. anında 4 kooperatife aynı anda giriyoruz; eşimize, kendimize, ergenlik çağındaki oğlumuza ve verme yaşı gelmiş kızımıza birer tane araba alıyoruz, akşam yemeğini sürekli dışarda yiyoruz, en kral markalardan giyiniyoruz. sonra da ayın sonuna doğru aç kalıyoruz. e kalırız tabi bu kadar lüks içinde yaşarsak. devir biraz tasarruf devri. arabaları benzinli değil de dizel alsaydık 256 ytl gayet de güzel yetecekti hepimize.
  • ekmek bulamayanları suya yöneltecektir. aa pardon ama küresel ısınmadan dolayı sular da kesiliyordu... devir kötü, küçük balık kalmasın diye belirlenmiş herhalde bu sınır. sadece istatistiki verilere bakılmamalı. iş usulune göre yapılacaksa pratikte de denenmeli, onaylanmalı. o zaman şöyle bir öneri getiriyorum. bu sınırı belirleyen yüce divan yetkililerini dört yanı camla çevrili bir kutuya koyalım. bu para dahilinde besin verelim kendilerine. tabii bu parayı kazanabilmeleri için de iş hayatlarını sürdürmeye devam etsinler. lakin iş kurallara uyacaksa tam olsun. yani emek-yoğun, fiziki güç isteyen bir işte çalıştıralım. bu arada da yine doğallığını kaybetmemesi için camdan evlerinin önüne periyodik olarak leziz yiyecekler yiyen, kış günü en pahalı, sıcak tutan paltolar giyen insanlar salalım. eh salya oranını da tutturmalı değil mi? bakalım açlık sınırı, yaşama sınırını ne zaman ihlal ediyor. bakalım kahramanlarımız kaç gün! dayanıyor.

    resmen insanlarla dalga geçiliyor. ekmeğin 750 kuruş olduğu bu zamanda [ ete girmiyorum, sokakta başıboş köpek çok... ] insanları hırsızlığa itiyorlar. sonra da çinliler mi? ıyy köpek eti yiyorlar deniyor. bizim açlarımız da yakında belediye görevlisi misali sokak köpeklerini ayıklamaya başlarsa şaşırmayın! neyse mühim olan ergenekon, 1 yıl daha gündemimiz var nasılsa. bak yakında avrupa birliği sürecinde yine bir hızlandırma yaparız. 2-3 devlet yeni kurallar koyar önümüze. biz el siki gibi boynumuzu büker ona da adapte oluruz. ohh değmeyin keyfime, benim gündemim hazır. insanlar da 256 ytl ile aç karınlarını doyurmayı öğrensinler canım. hem büyük düşünürler 2 sene önce koca göbeklerini kaşıyarak ne demişti?

    " bu milletvekili maaşı da bize yetmiyor kardeşim. masraflarımızı karşılamıyor. "

    haksız mı adam? sizi halden anlamazlar sizi! havyarın gramı kaça haberiniz var mı lan! herifler o maaşla yavrucuklarını amerikacıklarda okutup gemicik mi aldırsın, akşama sofraya havyar mı yetiştirsin! ulan ne boş heriflersiniz takılmışsınız açlık sınırına. doyursalarmış karınlarını, kime ne!
  • biraz hatalı olduğunu düşündüğüm hesaplama.

    0.75 x 30 = 22,5
    1 x 30 = 30
    30 + 22,5 = 52,5
    52,5 x 4 = 210

    hesaplamanın ayrıntılarına geçecek olursam..
    0.75 = 1 adet ekmek parası
    1 = 1,5 litrelik su parası
    x30 = bir aylık değerler
    x4 = 4 kişilik insan topluluğu (aile diyemiyorum)

    barınma, güvenlik vesaire gibi giderleri devletin varsayılan olarak her vatandaşa sağladığını düşünürsek bile(ki yok ulan öyle bir şey) , her gün 1 adet ekmek ve 1,5 litre su ile yaşamaya niyetlenen bir kişinin aylık gideri 52,5 liradır.buda aylık 210 lira açlık sınırı yapar, 4 kişi için.1 adet ekmeği 3 e bölüp her öğünde 300ml su içeceksiniz efenim, muzaffer kuşhan hesabı..

    ekmekle beraber domates eklenirse 270, öğün başına 3-4 adet siyah zeytinle(yeşil pahalı) birlikte 300 liraya gayet yaşar 4 kişi..
    yanlış hesap yani 256.
    lan tuik diyince bende ciddiye aldım, şurda haybeye işsizim, bi müsteşar ayarlıyıp memuriyete yelken açayım..
    neydi tuik.gov.tr/ik.asp falan?...
  • tuike ya sayı saymayı bilmiyorsun ya da hiç dayak yememişsin diye sormayı istememe neden olan "hesap"lama sonucu. tamam iktidarın adamlarısınız, iktidar yalakasısınız ama hiç değilse dalga geçmeyin insanlarla.
  • hayatı sadece yemek yemek ,su içmek,sıçmak ve uyumak şeklinde görenlerin düşüncesidir.
  • asgari ücretle çalışanların paranın dibine vurduğunu ve her gece lalia senin , reina benim şuursuzca parayı ezeceğini gösteren durumdur.
hesabın var mı? giriş yap