• sadece legoyu değil tüm ithal ettiği oyuncakları fahiş fiyata satan firma. ötv kdv diyeceğim ama değil. piyasada fiyatları yurtdışı fiyatlarına çok yakın oyuncaklarda var ki bunlarda aynı ötv kdv oranlarına sahipler. sattığı oyuncakların o an çocuklar için popüler olması da fiyatları yüksek tutabilmelerine olanak sağlıyor. şu anda bir ben 10 furyası gidiyor ki sormayın. çocuğunuz istese bile oyuncakçıda bulamıyorsunuz. bu sayede nasılsa yok diye bir süre oyalıyabiliyorsunuz. sürekli çizgi filmleri tv de dönüyor. bunların dışında power rangers gibi diğer popüler oyuncaklarda var. oyuncakçıya gittiğimde bir çocuk annesine üçüncü kez power rangers telsizi aldırmaya çalışıyordu. bir ara internetden satışları vardı akılara şenlik. 50 liralık bir kahraman figürü ve 7-8 ayrı çeşidi var. internetden aldığınızda ne aldığınızı bilmiyorsunuz. biri gönderilir diyorlar. bu kadar lakayıtlar.
  • caddebostanda o kadar acilis partisiyle vb actiklari lego dukkani inanilmaz kucuk olan distributor... acikcasi oyle bir yerde en az dnr kadar bir yer bekliyordum... resmi lego dukkani olmasina ragmen yurtdisindaki versyionlari ile de maalesef cok alakasi yok. kismen legonun izin vermemesinden kaynaklansa da spesifik olarak satilan aprca paketleri gormek isterdim...
  • lego shop' da 199 dolara satilan 8110 numarali lego technic setini guncel dolar kuruyla 400 dolara satan firma.

    allahindan bul insallah adore oyuncak. neler yaptin ettin de sen 199 dolara son kullanici satis fiyati olan bir urunu 400 dolara mal ettin.
  • 8081 extreme cruiser
    yıl: 2011
    parça: 590
    fiyat: 59,99 usd, 49,99 euro
    adore fiyat: 189,90 tl

    9395 pick-up tow truck
    yıl: 2012
    parça: 954
    fiyat: 69,99 usd, 59,99 euro
    adore fiyatı: 249,90 tl

    parça sayısındaki 394 adetlik artışı üretici olan lego 10 usd/euro olarak finanse edebilip satışa yansıtmışken, alıp satan distribütör firma 60 tl olarak uygun görmüş! ustelik bunlar lego shop at home fiyatlari. tabiki distributor firma bu fiyatlardan da ucuza aliyor.

    ayip. ayip.

    24.02.2012 itibariyle us dolar ve euro kurları
    1 abd doları = 1,76109977 türk lirası
    1 euro = 2,35846481 türk lirası
  • genel müdürü, veya pazarlamanın başındaki, olmadı lojistik ve stok işlerinin başındaki her kimse istifa etsin.
    lego filmi çıktı, zaten yavaş yavaş artan minifigür koleksiyonerleri çocukları da kapsadı; bir mağazada kalmamış.

    bu nasıl öngörüsüzlüktür bu nasıl işbilmezliktir anlayabilen beri gelsin. kamyon kamyon stoklamaları lazımdı!.. şimdiye kadar sadece ben her istediğimde alsam 10 tane minifigür satışı kasalarına inecekti, çocukları düşünsün bir de. filmden çıkan, minifigürü öğrenen herkes sormuştur dr'lara armağan'lara. sonuç = 0.. hiçbiryerde yok.

    rezalet.. resmen batırdınız gül gibi fırsatı kaçırdınız. kovulmadıysanız şanslısınız..
  • tuzla deposunun bünyesinde çalışan işçilerin, bugün bağdat caddesi'nde haklarını aramak, seslerini duyurmak için eylem yaptığı, işçi haklarına saygısız firma. maalesef, artık ülkemizde, çalışma saatlerini 08:00-22:15 arası gibi gayet insanlık dışı limitlere çekmek, "iş yerimize sendika giremez" tarzı tavırlar içine girerek işçileri mağdur etmek, artık adet oldu. ben sokaktan geçerken bile, orada isyan eden işçilerin gözündeki çaresizliği, haksızlığın yarattığı öfkeyi gördüm. umuyorum ki, seslerini duyurmayı başarıp bir fark yaratırlar ve bunda biraz da olsa benim de payım olur.
    dağıttıkları bildirinin tam metni için;

    --
    oyuncakçılık sektöründe dünya markalarının (lego, ravensburger, tomm, bandai) türkiye temsilciliğini yapan adore oyuncak firmasının tuzla'daki deposunda belirli ve belirsiz süreli olarak
    çalışmaktayız.

    çalışma saatlerimiz sabah 8'den akşam 21.45 veya 22.15'e kadar uzaması ve bu durumun sosyal ve ailevi hayatımızı olumsuz etkilemektedir. ayrıca bu durum yasal olarak da doğru olmayıp bir yasa ihlalidir. bununla birlikte fazla mesailerimizin doğru şekilde ödenmeyerek haksız kesintiler yapıldığını ve bu yüzden maaş bordrolarımızda fazla çalışmalanmızın doğru olarak belirtilmediğini tespit ettik.

    biz adore depo işçileri olarak bu haksız kesintiler ve uygulamalardan kaynaklanan istek ve şikayetlerimizi defalarca depo yönetimi ve üst yönetime bildirdik. buna rağmen bu güne kadar tarafımıza olumlu bir cevap verilmemiştir.yakanda belirttiğimiz bu kanunsuzlukların düzeltilmesi için noter aracılığı ile gerekli
    ihtarda bulunmuş olmamıza rağmen bu çabalarunız1" tümü sonuçsuz kalmıştır. sendikalı olduğumuzdan itibaren yöneticilerin üzerimizdeki baskıları mobinge dönüşmüştür. bu gelişmeler sonucunda depo yöneticilerine bundan sonra üyesi bulunduğumuz disk umteriş sendikası ile muhatap olunmasi gerektigini bildirdik.

    sendikamız tarafindan şirket merkezine yazılı olarak ve tuzla depo yönetimine sözlü olarak
    görüşme talebimize cevap alamadık. sendikamız öncülüğünde yaptığımız telefon
    görüşmelerinde bile îşveren ve yöneticilerden muhatap bulunmadığı söylenmiştir. tuzla depo
    yöneticilerimiz dinlenme saatlerinde yaptığımız sendikal çalışmalara itirazlar yaparak "işyerimize sendika giremez" dediler.

    bizler çalışan işçiler olarak bu iş yerinde sendikamızın muhatap alinmasini isterken sendikaya
    üye olduğu için ilk önce 18 şubat günü ertan tekin adlı arkadaşımızı işten attılar. işten atılan arkadaşımız ertan tekin işe geri alinmasi ve haklarinin iadesi için fabrika önünde sendikamız
    öncülüğünde "direniş çadırı" kurdu. direniş çadın'nın 9. gününde 4 işçi arkadaşımız daha aynı gerekçelerle işten atıldılar. bunun üzerine direniş çadın'nda 5 işçi olduk. bunu hazmedemeyen patron hukuksuz olarak bizlerin yerine yeni işçi getirdi. bizlerde 34. maddeden doğan haklarımızın verilmemesinden, işe geri alınmamamızdan ötürü yeni gelen işçilerin fabrikaya girmesini istemedik. bu konuda yeni işçi arkadaşlarla konuştuk. geldikleri servisle geri döndüler. ancak patron polise "servis aracımızı engellediler" diye şikayet ederek polis çağırdı. polise de gerçek bilgilendirmeyi yaparak patronların 34. maddeyi
    çiğnediğini, yasal olarak suç işlediklerini, bizler ise yasal hakkımızı kullandığımızı belirttik.
    patron bilerek ve isteyerek, kasten işçileri, sendikamızı polisle karşı karsiya getirmek,
    haklanmızı engellemek, gasp etmek istiyor. buna izin vermeyeceğiz. buna sessiz
    kalmayacağız, îşe geri dönme hakkımızı sonuna kadar savunacak, haklanmızın verilmesi için mücadele edeceğiz.
    sendikalı olmak anayasal haktır, engellenemez! sendika yoksa üretimde yok! işten atılan işçiler geri alınsın!
    --
  • zamanında çok iyi bilinen bir kitap dükkanında kullanılması için lego/revell standlarını tasarlamışlığım olan firma. hala da o standlar(daha doğrusu kartonetler) kullanılır orada. kartonetteki lego adam için 250x250 piksel göt hücresi kadar resim yollamış ve kartonette 1 metre boyunda olması gibi saçma sapan isteklerde bulunmuştu yetkili bayan. sonunda tartışmıştık. o kadın sayesinde o sinirle kaç sene emek verdiğim stand tasarımından tiksinip işi bıraktım lan.

    sonuç olarak legoyu memlekete getirir iyidir güzeldir deyip ya ben neyse birşey demiyorum diyerek noktalıyorum entariyi.
  • lego ithalatı inşallah bir an önce bunların elinden kurtulur dediğim berbat firma.

    o kadar saçma bir pazarlama anlayışları var ki çıkan serileri çok geciktiriyorlar.
    lego globalin koyduğu bir kota var, her istediğin ürünü istediğin kadar getiremiyorsun, bir sınırın var.

    yetişkin grubun da beklediği ürünler belli, bir 10246 detective's office var mesela, ha geldi ha gelecek diye beş ay oyaladılar. minifigures serileri ya da, en az iki ay gecikme ile geliyor.

    adoreye sorduğunuzda yakında gelecek, gümrükte sıkıntı yaşıyoruz, lego bize göndermiyor diyorlar. ya da "globalde de yeni çıktı zaten." diye bir yalanları var. yanıt verip üzerlerine gidince de sanırım maili işi bilen birine devrediyorlar ve birazcık daha doğru bir yanıt geliyor. "lego bize göndermiyor."

    evet çünkü lego sana bir kota koymuş. yeni minifigures serisinin ekimde çıkacağı belli, halloween için çıkmış zaten. sen neden kotanı buna göre ayarlamıyorsun?
    ama yok ninja go'lara saldırıp doldursun kotayı, yeni seri bir çıksın sonra ne zamana getirebilirlerse artık. zamanında gelsin diye bir plan yok.

    yurtiçi kargosu ayrı, internet satış siteleri ayrı, oyuncakçısı ayrı. bir tane düzgün şirket yok mu şu ülkede anlamıyorum.
  • beceriksizlik konusunda dinayet ve milli eğitim bakanlığı ile yarışmakta olan tüzel kişilik.

    adamların merkez ofisi bile telefonlara cevap vermiyor. sinyal sesinden sonra mesaj bırakacakmışız.

    onu geçtim mağazaları var bunların. arıyorsun lütfedip açarlarsa... izmir mağazası açıyor telefonu, hakkın yemeyelim onların.

    onlar da diyor ki, biz ürünleri istiyoruz ama iki haftada bir perşembe günü geliyor ürünler. uzun süredir de çeşit yok. biz çok söyledik ama göndermiyorlar...

    lan altı üstü lego alıcaz hediye olarak. onu bile satamıyorsunuz!

    bakın benden bu firmanın yetkililerine tavsiye. bence o satmaya çalışıp satamadığınız legolar var ya. hah! onları satmadan önce açın kutuları da biraz oynayın legolarla. zeka seviyeniz de artış olur biraz. sonrasında da belki satış nasıl yapılır, ürünler yurt dışından nasıl getirtilir, zekaen azıcık ilerleme sağlarsınız.

    bazen şunu da düşünmüyor değilim. bunlar legoları getirtiyorlar yurt dışından, satış yapmak yerine sabah işe gelip akşama kadar legolarla oynuyorlardır belki.
    ya da legoları görünce bunları nasıl satıcaz diye düşünüyor olabilirler.

    her iki ihtimalde de bu firmanın yöneticilerinde zeka geriliği olabilirliği kuvvetle muhtemel zira lego markasının türkiye distribütörü, bunlar getirtiyor ürünleri ülkeye. ya da getirmeyi beceremiyorlar. getirseler de satamıyorlar. internet sitelerinde legonun hangisine tıklarsanız tıklayın stokta yok yazıyor.

    madem öyle, kaldır abicim internet sitenden bu oyuncakları. madem satmayacaksın, bırak ülkede bilen biri yapsın bu işi. değil mi?

    not:lego almak isteyenler amazon.com'a göz atsınlar. 75 avro altı ürün getirtmek mümkün. bu firmadan daha ucuza temin etme imkanınız var. ayrıca bu firmanın oyuncak getirmesi 6 aydan uzun sürüyor. izmir mağazası aradığım oyuncağın 4 aydır ellerine ulaşmadığını söyledi. amazon ile 12-17 günde elinize ulaşabilir.
  • (bkz: #63299756)
hesabın var mı? giriş yap