• uzunca yazmıştım ama sitenin bozuk bir anına denk geldiğim için hepsi uçtu gitti. sonra kısaca özetlemenin daha mantıklı olduğu kanaatine vardım. günlerdir sağlam marksist yazarların dile getirdiği bir tez bu mesele, ve evet aynen de öyle. aptala anlatır gibi anlatacak olursak.

    ak parti iktidara geldiğinde tüm bürokraside gücü elinde tutan kemalist klik ak parti için sistemi tıkadı. durum öyle bir hale geldi ki, iktidarda ak parti olmasına rağmen ülkeyi chp&ordu elele yönetiyordu bu yapı yüzünden.

    madem hainlerdi neden yıllarca desteklediniz sorusunun cevabı burada aslında.

    devleti bu kadar katı bir şekilde tıkayan kemalist ordu&bürokrasi kliği, kendi kadroları olmayan ak parti'yi kadroları olan bir grupla kerhen de olsa ittifak kurmak zorunda bıraktı. bu da cemaatti.

    daha önce milli görüş'e ihanet edip ortada bırakan bu yapıyla ittifak yapmayı her ne kadar istemese de erdoğan da bir süreliğine buna mecbur kaldı. neticede olabildiğince kısıtlı olacak şekilde gülenci kadrolar bürokrasiye yerleştirilmeye başlandı. ama kendi kadrosu olmayan bir hareket ne kadar kısıtlı davranırsa davransın çok büyük miktarda kadrolaşma anlamına geliyor.

    önce kemalist klik kırıldı. bu akparti'ye sadece 1-2 yıl rahat hareket etme imkanı tanıdı. sonra gülenci bürokrasiye merhaba dedik.

    ardından hakan fidan'a operasyon, gezi, 17/25 aralık ve 15 temmuz darbe girişimini yaşadık, halen de yaşıyoruz. türkiye'nin son üç yılı bu yapıyla savaşarak geçti.

    ama sonunda hem kemalist klikten hem de gülenci klikten kurtulunabilirse, türkiye'nin önünde bir daha kimse duramayacak.

    not: iyi bir analiz de şurada, teşekkürler: (bkz: #61865366)

    edit: ak parti-fetö gerilimi başlangıç tarihi 2007. sandığınız gibi 2013 değil yani. o yüzden tüm süreci de anlayamıyor, aptal aptal yorum ve analiz kasıyorsunuz. of çok aptalsınız kardeşim. vallahi billahi çok aptalsınız. bizim en büyük şanssızlığımız gerizekalı rakiplerimizin olması.

    edit 2: darbeci köpeğe bak "bir kere de dik dur" diyor. ulan sen evinde yatağın altına saklanıp bildiğin tüm duaları ardarda saydırırken ve sosyal medyadan darbe destekçisi twitler atarken biz tankların mermilerin önüne attık kendimizi it. 15 yıldır götünü yayıp hiçbir fikri omurga gösterme ihtiyacı gütmeden otu boku tozu püsürü acımasızca eleştiren karaktersiz tipler bize "dik dur" diyor. hassiktir ordan.
  • (bkz: klik ne amk)
  • bir şeyin de sorumluluğunu alsalar dişimi kıracağım, yıllarca vatanı sat, suçlusu kemalistler de, oh ne ala memleket...

    tanım: akit sıçmığı...
  • ülkeyi chp+ordu yönetmiyordu.

    her ülkenin kırmızı çizgileri vardır ve aşılamaz. sadece zamanın gereklerine göre genel politikaya göre güncellenir. bu kırmızı çizgiler akp ye yetmedi. fetö ile işbirliği yaparak bu çizgileri darma dağın etti.

    bir gün kardeşim dedikleri ertesi gün bu yüzden düşman oldu.

    türkiye'nin hem içeride hem dışarıda bu hallere düşmesinin sebebi devlet geleneğini gerekçesiz ve aptalca çiğneyip dağıtmaktır.
  • ne üflüyolar olum size?
  • (bkz: akpyi kemalistler mecbur bıraktı diyerek sucu gene kemalistlere atmak)

    bu kadroların kurulmasını kim desteklediyse kim izin verdiyse kim göz yumduysa onlar da darbeciler kadar sucludur.
  • ak camianın elinde aha böyle nereye sokacaklarını bilemedikleri inkârı imkansız bir cemaat geçmişleri var.

    (bkz: al bir kaya nerene dayarsan daya)
  • yazılan yazı saçmalıklarla dolu. devlet denilen organizma yasalarla yönetilir ve devleti yöneten grup yani hükümet bu yasalara uymak zorundadır. çünkü demokrasilerde, hükümetler kendi düzenini inşa etmezler, inşa edilmiş düzenin kurallarına riayet ederler. demokrasi aynı zamanda hukuk devleti de demek olduğu için bu kurallar evvelinden zaten rasyoneldir ve bir grubu değil herkesi bağlar, bürokrasi de buna göre işler. bürokrasi içinde ortaya çıkmış ya da çıkacak aksaklıklar yine rasyonalite ve liyakat yani meritokrasi dahilinde giderilir.

    eğer bürokrasi bir grubun baskın olduğu bir aygıt haline gelmişse, birileri de buna göz yummuş ve istedikleri her şeyi vermişlerse, onlar da yelkenin rüzgarını kendilerine çevirmek için ellerinden geleni yaparlar ve darbe gibi gerizekalıca bir olaya kalkışırlar.

    devletin merkezindeki elit kadro uzunca bir süre kemalist oldu ya da öyle görünmek zorunda kaldı çünkü cumhuriyeti kuran eski osmanlı merkezi bunu böyle öngörmüştü. islamcı sağın yükselerek merkeze yürümesiyle beraber, kemalist merkez tasfiye edildi ve islamcı kanatın özellikle eğitim alarak örgütlenmiş kısmı yani fetöcülere bağlı daha yetkin kanat bürokrasiye yuvalandırıldı ancak hükümet üzerinde tam bir hakimiyet kuramadı. bu süreçten sonra bu kavga patlak verdi ve kesin inanmışlardan olan fetöcü dangalaklar ülkeyi ateşe vermek pahasına bu akıl yoksunu işe giriştiler. kemalistler bunun neresinde suçlu gerçekten anlamadım ?
  • meali: bizim cahillerin içinde okuma yazma bilen adam yoktu, o yüzden balyoz davası dosyalarını yazmaları için fetoculara mecbur kaldık.

    başka türlü "tüm bürokraside gücü elinde tutan kemalistler" in anca fetocularla itilebilmesinin açıklamasını göremezsiniz.
hesabın var mı? giriş yap