• turkiye'deki universitelerde ne kadar* oldugunu merak ettigim rakam.

    soylentilere gore docentler 3000 tl civari, yardimci docentler 2500 tl civari bir maas almaktalarmis. proflar hakkinda herhangi bir bilgim yok. bu maaslarin universite, fakulte, bolum, sehir farkliliklarinda degisip degismedigi de benim acimdan bir muamma.
  • görev tazminatı, geliştirme ödeneği, döner sermaye, fazla mesai, bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı, dekanlık durumlarında mecburi ders yükünün sıfır sayılması, ikinci öğretime bağlı olarak saatlik ders ücretinin 6 katına kadar alabilme vb durumlardan dolayı değişkenlik gösteren maaştır.
  • insani beyin göcune surukleyen maastir.
  • öğretmenler kadar ağlayıp zırlamadıkları için pek bahsi geçmeyen maaş.

    öğretmenleri eleştirdiğim zannedilmesin. onlar da alsın yeteri kadar da, bu kadar ağlayıp zırlamanın manası yok. şartlar ortada işte.
  • guzel guzel "akademisyenim" dedirtmeye yeten ama baska bircok ulkenin aksine akademisyen olarak yasatmaya yetmeyen maas.
  • dusuk olan maastir. tamam aldigi maasi haketmeyen de var ama isini duzgun yapan akademisyenin turkiye'de kalmasi ya da turkiye'ye donmesi icin yeterli inisiyatif yok ortada. sonra da beyin gocu diye kafa s.kiyoruz..

    akademisyen maasi (ppp) siralamasinda ulkemiz kolombiya'nin bile gerisinde kalmis mesela:

    http://www.insidehighered.com/…y-compares-worldwide
  • gayet çoktur, biraz düşürülmesi lazım. 1500 tl bence yeterli.
  • danışmamalık maaşı da denebilir. soru soramayan öğrencilerden ibaret üniversitelerde araştırmaya zaman ayırmaktan cok şirketlere danışmanlık yaparak çok daha fazlasını kazananlar topluluğudur. öğretmenlerle aynı kategoriye koymak zordur. ek iş olarak biri taksicilik yapar diğeri xx holdinge danışmanlık.
  • öyle maaş diyerek büyütmenin alemi yok, toplamda ortaokul çocuğununun bir aylık harçlığından hallice kuş kadar bir şeydir efendim. tabi realiteyle alakası olmayan mabadından sallayan bazı arkadaşlar akademisyen taifesinin tamamının çeşitli kurum ve kuruluşlara danışmanlık yaparak refah içersinde yaşadıklarını iddia etse de bu kadar şanslı olabilen azınlığın oranı %3'ü geçmeyecektir. tıpkı maztematik ve fizik gibi branşlarda görev yapan bazı öğretmenler özel ders verirken çoğunluğu oluşturan diğerlerinin vermemesi gibi.
hesabın var mı? giriş yap