• 5/1/1981 doğumlu dolayısıyla 23 yaşında olan genç yetenek. 2002 ve 2003 yıllarının sonunda belarus yılın futbolcusu ödülünü almış. bu açıdan beyaz rusların gözbebeği gibi gözükebilir ama yine de kendini kanıtlaması ve ismini daha çok duyurabilmesi için vfb stuttgart'tan daha fazlasına ihtiyacı var.
  • isminin okunusu gleb olan belaruslu futbolcu. vfb stuttgart ta orta sahada oynamakta.
  • arsenalin takibe aldigi vfb stuttgart in bir junge wilde si. ayaklarina oldukca hakim. vfb de ileriye donuk ortasaha pozisyonunda oynuyor.
  • yaşlanan robert pires'in* yerine adapte olacak oyuncu. pires ile beraber oynuyor. tam bir takım oyuncusu. topla birlikte oldukça süratli. hücumda olduğu kadar savunma da da etkili. tam bir mc. amc ve dmc olarakta oynayabilir. genç ispanyol fabregasla birlikte orta sahanın canavarlarındandır. ayrica çok yönlülüğüyle her iki kanatta da etkili olur. teknik direktörün saha içindeki taktik değişikliklerini uygulaması için ilaçtır.
  • 2006 cl (şl?) yarı finalinde, ilk maçta döktürmüş dinamo artı virtüöz, nasıl bişeyse...
  • 2005 sezonu sonunda vfb stuttgart dan giderek kendisini kurtaran (kurtaran diyorum cunku stuttgartin basina trapattoni getirilmisti) ve kendisini inanilmaz derecede gelistirmis olan ortasaha oyuncusu. teknigi rus futbolculardan beklenmeyecek derecede yuksektir ama buna karsilik beklendigi dereceden fazla sogukkanlidir. ceza alani cevresinde kendisine yapilan preste topu yakinindaki arkadasina atmamis kontrollu bir sekilde driplingle topu uzaklastirmistir. topu atmamasinin sebebi ise arkadasinin o pozisyondan once bir ikili mucadeleden cikmis ve o an fiziksel olarak tam hazir olmamasi idi. olan bizim vfb stuttgart a oldu ayri konu.
  • topla çok hızlı hücuma çıkan oyuncu, avrupada ilk beştedir bu bakımdan. arsenal in gelecekte çok konuşulacak futbolcularından, bu sezon itibariyle sanki fiziksel olarak kendisini geliştiriyor, ilerleyen senelerde sazı eline alacağa benzer oyunculardan.
  • soyadının okunusu "khleb" seklinde olan oyuncu. soyadı rusca "ekmek" demektir.
  • bu futbolcu koşmaya başlarken çok yüksek bir ivmeyle hareketlendiği için ensesindeki saçlar geriye doğru dikleşmiştir. bu bölgedeki saçı zamanla yere paralel hale gelecektir.
  • mevki olarak ortasahanın her yerinde oynayabilecek kapasite bir oyuncu.özellikle kanatlarda zaman zaman tomas rosicky ile yer değiştirmeleri ayrı bir tat verir arsenal'e.göbekten bindirmeleri de rakip savunmalar için tehlikedir.tek arızası fazla çalım düşünmesi olabilir.günümüz kollektif futbolunda (bkz: ömer üründül) bazen kötü oluyor zira.
hesabın var mı? giriş yap