• 10 ocak 2022 tarihli fox haber'de ortaya konan iddia. böyle giderse satacak adam bulamazlar. mecburen boykot ediyorum zaten alamıyorum diyordum sanırım bir çok kişi de benim gibi...

    https://www.youtube.com/watch?v=zfpkaykvnxq (2.21')

    (bkz: şimdi onlar düşünsün)

    edit:
    - dönem belirtilmemiş ama haberde ötv zammından itibaren diyor.
    - satış rakamı eski haline gelir zamanla oturur düzelir daha önce de azalmıştı sonra eskiye döndü diyen arkadaşlar var. bence düzelmez. çünkü önceden de zam oluyordu almama kararı veriyordum. bir süre idare ediyordum. sonra da aman zaten ne içiyorum ki haftada 6 bilemedin 8 bira. hem de evde. olsun o kadar başka ne masrafım var ki ayda 400 bilemedin en fazla 500 diyordum. şu an 25 tl'den haftada 8 bira ayda 800 yapıyor. 500 veren 800'ü de verir diye düşünebilirsiniz kısmen de haklısınız ancak zam gören sadece alkol değil. elektirik, su doğalgaz benzin kira süt yumurta peynir yani aklınıza ne gelirse zam gelmiş durumda. eskiden zorunlu haller haricinde bütçemde kalan miktarla eskiden kalan miktar aynı alım gücüne sahip değil. o 500 ü vermek o zaman çok dokunmuyordu çünkü onun 2 katı 3 katı para kenarda ihtiyaç harici kalıyordu. ferah ferah ayı tamamlıyor az da olsa birikimi kenara atıyor kalanı ile de gönlümü eğleyebiliyordum. şu an ihtiyaç harici kenarda kalan para neredeyse sadece o kadar. onu da biraya- alkole verirsem kafa kafaya gitmiş olacağım. gel de gönül rahatlığıyla al.
    - hükümet de içilmesin istiyor zaten kısmı bence tartışmalı. tartışmalı derken imkan olsa o zihniyet ile hareket ederler ama içilmesin yasak olsun kısmı ile kazanımları yasak olursa kaybedecekleri noktaya göre daha az. yoksa şimdiye kadar çoktan müdahale edilmişti. zemin bulunca denediler de pandemide hatırlarsanız ama bir adım öteye taşımadılar ya da taşıyamadılar. satışı sadece cumartesi pazar yasakladılar halbuki alkol yayılımı arttırıyor diyen zihniyet hafta içi de aynı gerekçe ile yasak koyabilirdi.
    - dediğim gibi ben almıyorum diyemiyorum. elim gitmiyor alamıyorum diyorum. bu seviyede fiyatlar devam ederse de alamam. biracılar bilir bir bira hiç biradır. iki bira ikilemdir. 3 bira idealdir.
  • (bkz: laffer curve)
  • efes ve tuborg düşünsün. hükümetle anlaşsınlar yahu. bu nasıl saçmalık? ınsanlar kaçak içkiye yönelecek. ölümler artacak. yazık lan.
  • geriye kalan %40 zamları amorte eder.
  • götü boklu 50 cl biranın 20 lirayı aşması nedir abicim. 1.5 euro lan neredeyse. avrupa'da kral bira 1 euro falan.
  • akaryakıt haberi ile birlikte içime su serpen haberdir. ilk kez toplum mecburi boykot uyguluyor . 1 ay sabredin bakın fiyatlar nasıl düşüyor.
  • zaruri ihtiyaçlar dışında her ürünün satış adetinde düşüş olacaktır.
  • düserse ekime, düsmezse skime kadar dedigimdir.

    biraz da patronlarin sesi çiksin.

    orta sinif yok olursa hepiniz yok olmaya mahkumsunuz.
  • efes ve tuborg düşünsün. kendi ürünlerini sosyal medyada bile tanıtamayan şirket bunlar. içki yasaklarında da sesleri çıkmamıştı. bir tüketici olarak artık ben düşünmekten yoruldum çünkü.
  • fiyatların yükselmesi vergi gelirini de düşürüyor. fiyatlar azalsa alım artar devlete daha çok para gider. bu şekilde herkes alternatif yollar arıyor ya da alkollü içecek almıyor.
hesabın var mı? giriş yap