• bir ya$ar nuri ozturk kitabi.

    kendisi yakla$ik 4oo sayfalik kitabini $u $ekilde anlatmi$,

    --- aynen alinti ---
    "kur’an, “allah ile aldatılmayın!” ihtarında bulunmasına rağmen türk halkı, dinine olan derin saygısı yüzünden allah ile aldatılıyor.

    allah ile aldatmanın rantından en büyük terör örgütleri bile yararlanıyor. pkk’nın başı, yandaşlarına şu talimatı veriyor:

    ”peygamberler şehri urfa’ya ilahiyat akademisi kurun!”.

    allah ile aldatmak; dini; çıkar, koltuk, baskı, egemenlik aracı yapan bir sanayi koludur. işin esası bakımından ne dini vardır ne de imanı. onun dini-imanı, tanrısı, ibadeti hep çıkarı ve hesabıdır.

    allah ile aldatanlar dokunulmaz, eleştirilmez bir ‘tahakküm teolojisi’ oluşturmuşlardır. türkiye’de bu teolojiyi egemen kılmak istiyorlar ve bunda büyük ölçüde başarılı olmuşlardır. bu bir haçlı-ingiliz siyasetidir. atatürk bu şeytanî siyaseti, ta 1920’de müslüman dünyaya tanıtıyor; ingilizlerin siyasetinin ‘islam’ı islam’la yok etme siyaseti’ olduğunu ilan ediyor. allah ile aldatma zulmünün en ağırları kadın ve kadın hakları konusunda işlenmektedir. türkiye’de bugün kadın, özellikle örtünme meselesinin istismarı aracılığıyla, allah ile aldatan zümrelerin temel sömürü aracı olarak öne çıkarılmaktadır.

    türkiye’de sosyal devleti çöküşün eşiğine getiren sebeplerin başında allah ile aldatanların yarattığı ‘sadaka kültürü’ ve bu kültürün yarattığı ‘sömürü merhametçiliği’ gelmektedir. akp iktidarı bu yıkıcı sebebin saltanat dönemini temsil etmektedir. allah ile aldatanlar, iane çadırlarıyla yetinecek bir toplum özlemektedirler.

    bop’un temel hedefi, ortadoğu’da israil’den daha büyük devlet bırakmamaktır. yaşadığımız günlerin abd ve ab’sinde, türkiye ile ilgili ilk hedef türk ordusu’nu etkisizleştirmek olarak dikkat çekiyor.

    laikliğe saldırıyı emperyalizmin haçlı kurmayları kotarıyor. müslümanlar burada sadece taşeronluk yapmaktadır.

    türkiye’yi allah ile aldatma zehrinin panzehiri ancak islam’ın gerçeği içinden çıkarılabilir."
    --- aynen alinti ---
  • bütün türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının okuması gereken kitaplardan biri. belki de önceliği en ehemmiyetli olanı.
  • kapağı çevirildiğinde, üç alıntı ile karşılaşılan kitap.

    "aldatan, sizi allah ile aldatmasın!"
    (kur'an; lukman 33, fatır 5, hadid 14)

    "hak olan kur'an, haksızlığı kabule vasıta yapıldı."
    gazi mustafa kemal atatürk

    "dünyanın yarısını her zaman ve dünyanın hepsini bir zaman aldatmak mümkündür; fakat bütün dünyayı her zaman aldatmak mümkün değildir."
    gazi mustafa kemal atatürk
  • tam adı "türkiye'yi kemiren ihanet, allah ile aldatmak"* olan kitap. yaşar nuri öztürk kitabı emin çölaşan, bekir coşkun, ertuğrul özkök, özdemir ince, vural savaş, nevzat yalçıntaş gibi önemli gazeteci ve düşünürlerin öztürk'ün tezlerini destekleyen tarafsız haberlerinden fazlasıyla faydalanarak yazmış. öyle fantastik bir kitap ki özdemir ince'nin mini etek giydiği icin yakılan kız haberi bile kullanılmış. (s.56)

    öztürk, osmanlı'nın çöküşünün hilafetin alınmasıyla başladığını, hilafetin siyasî değil de dini bir kurum olarak değerlendirildiğini, bunun da çöküşü getirttiğini belirtmiş oysa ki bütün ciddi osmanlı tarihçileri hilafetin osmanlı'nın son dönemlerine kadar o kadar da önemsenen ve vurgulanan bir kurum olmadığını, hilafetin dinî ve siyasî olarak vurgulanmasının çöküş döneminde alınmaya çalışılan önlemlerden biri olduğunu, hilafetin özellikle ikinci abdulhamid tarafından müslüman ülkelerden siyasî destek bulabilmek, çöküşü engellemek için kullanıldığını yazarlar, öztürk ise dediğim gibi hiçbir örnek, kaynak vs. vermeden bunun tam tersini iddia etmekte.

    sonuç olarak, yaşar nuri öztürk'ün artık eğlenceli yanını da kaybettiğini farkettiren kitap oldu. eskiden en azından stephan hawking'in dabbet-ül arz olduğu gibi teorilerini okuyarak eğlenebiliyorduk, bu ise böyle bir sürü spam mail'in birleştirilip kitap diye basılmış hali gibi bir şey. pek eğlenceli bir yanı da yok. o kitapları özledim bunu okurken.*
  • (bkz: deger mi hic)
  • etrafımdaki bütün solcu insanların her gördüğü müslüman yada inançlı insana önerip durduğu güzel bir kitap.
  • on-onbeş sayfada bir "sivas'ta insanları diri diri yaktılar!!!" yazarak kotarılmaya çalışılmış kitap. evet, yaktılar, allah belasını versin o yakanların da ancak on-onbeş sayfada bir çeşitli vurgularla -pkk bile bu kadarını yapmadı, taliban bile yapmadı*- bunu tekrarlayınca aradaki saçmalıklar doğru mu oluyor nedir anlamak mümkün değil. tribünlere oynayan kitaptır.
  • devam etmesi muhtemel bir serinin ilk kitabı.. güncel şartlarda ikincisinin adının şunlardan biri olması beklenir:
    sekreter ile aldatmak, danışman ile aldatmak, farkettirmeden aldatmanın yolları vs.
hesabın var mı? giriş yap