• cennetten düşmüş hurilerin güzelliklerini tanımlarken kullanılabilecek söz.
  • "özenmek", "itina göstermek", "normalden daha fazla dikkat sarf etmek", "önemsemeden, alelusül yapmak" gibi insani fiiller allah'ın zatında bulunmadığından dolayı son derece yanlış ve kullanılması sakıncalı bir ifadedir.

    efendim islam inancına göre allah yaratır. yaratmak allah'a mahsustur. bir şeyin yaratılmış olması için de allah'ın o şeyin "ol"masını buyurması kâfîdir. özenme, bezenme, zaman ayırıp dikkat sarf etme, yorulma, dikkatinin dağılması gibi şeyler ancak insanlar için geçerlidir ve allah'ın yaratması için böyle şeyler söz konusu olamaz.

    bir şeyin zahiren ve izafi olarak emsâllerine göre bize güzel görünmesi, o şeyin yaradılışında özen gösterildiği, fazladan zaman sarfedildiği gibi bir anlamı taşıyan "allah özene bezene yaratmış" benzeri sözlerin söylenmesini meşrû kılmaz. bundan niyet halis dahi olsa, allah'ın zatında bir zayıflık, eksiklik olduğunu dil ile ifade anlamına gelen bu sözler yanlıştır. bunların söylenmemesi gerekir. elbette bu saygıdandır, kulluk bilincindendir. yani bu ifadelerin kullanılması bence bilinçli veya bilinçsiz saygısızlıktır.
hesabın var mı? giriş yap