• utanç ile izlediğim nefret, her geçen gün artmakta.
    o insanlar euro bazlı maaşlar kazanıyorlar, türkiye'de iyi tatiller yapıyor kaliteli hayatlar yaşıyor ve güzel arabalara biniyor diye inanılmaz şekilde nefrete maruz kalmaktalar.

    avrupa'da entelektüel bir ortamda yetişmiş, iyi maaşlar kazanan bu gençler türkiye'de en güzel tatil beldelerinde rahat rahat tatil yapıyorlar ama sözlükte hep “şu almancılar şöyle kırolar, şöyle barzolar…”

    almancı ailenin kızı (nişanlım) ecole polytechnique'de okumuş, hala kıza sırf almancı diye kıro muamelesi yapılıyor. arkadaş ortamımda tanıştırırken geriliyorum, almancı muamelesi görecek diye.

    alman nazileri bile almancılara almanya'da böyle nefret beslemiyor.
  • alamancılara kimsenin nefret beslediği yok.
    almanya'nın etinden sütünden faydalanıp her fırsatta kötülemeleri ve türkiye'de yaşayan bizlere türkiye'yi övmeleri midemizi bulandırıyor, o kadar
  • iyi kazanıp iyi yaşadıkları için değildir.

    memlekete gelince "burada her şey on numara. almanya bitmiş. buraların kıymetini bilin, tayyip'e oy verin" vs. diye kafa siktikleri içindir.

    geçen biri de " turkiye'ye kesin dönüş yaptık. okula gidince kitapları nereden alcez dedik. onlar da biz vercez beleşe didiler. almanya'da böyle bir şey yok" minvalinde bir şey yazmıştı.

    o verilen kitaplar çoğunlukla kağıt israfı ve kullanılmıyor bile derslerde. sırf o israf yüzünden vergiler daha da artıyor.
  • en başta da akrabalarım var. insan gibi çıkıp, almanya çok güzel, rahat bir hayat sürüyoruz deseler sanki ellerinden alacaz. sürekli yok diyorlar, zor diyorlar. ulan sizin de yoksa biz ölelim o zaman amk.
  • kapikuleden gectikten sonra okuze baglamalaridir nokta
  • euro'nun artışıyla doğru orantılıdır.
  • normalde şehre gelmiş köylü, düzenden uzak, sığırları sevmeyişimiz ile aynı sebeptendir. bir yerin düzeni varsa uyulur. bunlar eli biraz para görmüş davarlardır. o yüzden sevmiyoruz, saygı göstermiyoruz.

    not: ingiltere’de yaşıyorum, burada nasıl kuzu gibiler bir görseniz. pamuk şeker, pamuk…
  • nefret etmiyorum parayla statü sahibi olduğunu zannetmelerini acınası buluyorum.
    müstakil ev yaptıran birini gözlemleme fırsatım oldu.4 kişilik bir aile ama "şato gibi gözükecek" diye şekilsiz şemalsiz devasa bir ev yaptılar.pişkin pişkin seneye yandaki arsayı da alacağım diyebiliyorlar.
  • nefret değil de şahsım adına söyleyim kıskanıyorum. evet kıskanıyorum, bir baltaya sap olamamış adamlar eften püften, vasıfsız eleman işleriyle ne arabalara biniyor, ne imkanlar elde ediyor.

    kızma kısmına gelirsek, sizce de ikiyüzlü değiller mi? adam 35 yaşında gitmiş almanya'ya, şimdi 39 yaşında "orada kurulu düzenim olmazsa dakika durmam" diyor. piçin evladı 35 yıldır burda kurulu düzeni yokmuş gibi gitmiş, 4 yılda oraya 7 göbek bağlı hale gelmiş. ya da 30-40-50 yaşında kurulu düzen diyip, çoluk çocuk diyip gelmiyor, 65-70 olunca emekli maaşıyla orda zorlanıyor, torun torba gözü görmüyor çıkıp türkiye'ye geliyor. niye? çünkü orada aldığı emekli maaşı burada iki doktor maaşına denk geliyor, ev desen var, araba desen var, maaş sırf kendine kalıyor, yeme içme gezme. ne kurulu düzen ne çoluk çocuk ne de torun özlemi, rahat yaşamı görünce solda sıfır. kabul etsinler, insan gibi yaşıyoruz, insan gibi kazanıyoruz, 3. dünya ülkesi olan ülkemize de yılda bir ay gelip paşalar gibi gezip tozuyoruz desinler. kızdığımız şey bu iki yüzlülük.
  • aaa bu benim dedirten başlık.

    bu alamancilar gittikleri ülkede it gibi kurallara uyarken ülkemize gelince artislesiyorlar çünkü. orada 3 kuruşa aldıkları lüks arabalarından çöp atmak olsun trafik kurallarına uymamak olsun standart zaten bu orospu çocuklarında. orada yaşayıp bu ülke için oy kullanmaları, zaten kötü olan ülkemizin malum partiye oy vererek daha da kötü olmasına katkı sağlamaları, bir kaç hafta kaldıkları ülkemizde türkiye coh eyi ehonomi coh eyi muhabbetleri de cabası.
hesabın var mı? giriş yap