• takvim gazetesinde yapılmış akıllara ziyan karşılaştırma:

    http://www.takvim.com.tr/…larinin-karsilastirmasi/8

    herşeyi geçip bir yere takıldım;

    t-90 tankının maliyeti 2.25 milyon dolar iken, altay tankı 5.5 milyon dolardır. bu zaten altay tankının t-90'dan ne kadar kaliteli olduğunu gösterir.

    rabbiiiimmm, ya birilerine akıl fikir ya da bana sabır ver, aminnnn.
  • (bkz: kursk savaşı) tank savaşı da kalmadı ama.

    edit: söylemeye çalıştığım şey; kursk savaşı'nda almanların tank kalitesine karşı rusların tanklarının ucuz ve sayıca üstün olmalarıydı. tank savaşı mı kaldı dememin sebebi de artık çatışmaların düşük yoğunlukta olması.
  • t-90 dan sonra armata çıktı isteyen onunla kiyaslasin. ayrica t-90 lar aktif gorevdedir. altaylar yerine ise 1960 lardan kalma modernize edilmis (israil tarafindan) m60 patton tanklar suriye de gorev yapmaktadir.

    benim anlamadigim kagit ustunde mukemmel bir savas araci yaptin peki ya bunu seri uretime gecirmedikten sonra ne ise yarayacak? ekonomin var mi silah uretecek kadar? urettin satabilecek saha var mi?

    benim babam senin babani dover gibi cocukca davranislar bunu.
  • eksozuna tshirt sokulduğunda stop etmeyecek olanın kazanacağı karşılaştırmadır.
  • t-90 rüştünü sahada ispatlamış , ciddi anlamda iyi bir era * (bkz: hard kill) ve elektronik koruma sistemine (bkz: soft kill) (bkz: shtora) sahip iken altay'a ilk parti için mtu'dan motor tedarik edilecek kalanı için motor geliştirme hikayesi yılan hikayesi durumundadır.

    gönüller altay için sağlam bir motor geliştirilip fırat kalkanı ile ortaya çıkan modern amt ihtiyacının kapanmasından yana.
  • birebirde altay avantajlı görünse de rusların nicelik stratejisi 1 altay'a karşı atıyorum 5 t-90 öngördüğünden gerçek savaş koşullarında hesaplar hiçbir zaman tutmaz.
  • pardon ama t-90 rüştünü nerede ispatlamış, ukrayna ya da gürcistan ile zırhlı muharebe mi oldu? ya da suriye'ye gönderip muhaliflerin muhteşem tank ve tanksavarlari ile muharebeye mi girdiler? bu, arada altay denen tank henüz olmadığı için böyle bir versus anlamsızdır.
  • ancak iki tank hareketsiz kapışacaksa düşünebileceğimiz versus.

    zira milli gururumuz altay tankının motoru yok.
  • t-90'ın en son modelleri hesaba katılarak yapılması gereken karşılaştırma (t-90am) (t-90m) (t-90ms).
    güncel atış kontrol sistemleri ve radar destekli relikt era'ya sahip bu modeller ile 90'lı yıllardaki t-90(t-72bu) arasında ciddi farklar vardır.

    tabii rus ordusu, 2000'li yıllardaki t-90a sonrasında, yeni t-14 armata'ya ağırlık vermiştir. karşılaştırmanın onla yapılması daha uygun olacaktır.
  • rus tankları ile muadili batı tankları arasındaki, ikinci dünya savaşından bu yana görülen karakteristik farklar; rus tanklarındaki düşük profilli tasarıma bağlı daha hafif zırh ve dolayısı ile daha düşük ağırlık, buna bağlı olarak daha basit ve küçük motor, daha büyük namlu çapıdır. konseptleri farklı bu iki tankın versusunda da bahse konu farklar görülebilir.

    soğuk savaş sırasında nato, avrupa'da sovyet/varşova paktı'nın -aslen nicel kısmen nitel- personel ve zırhlı araç üstünlüğünü kabul ettiğinden temel çatışma stratejisini sovyet zırhlılarına karşı taktik nükleer silahların kullanılması üzerine kurmuştur. modern temsilcisi, k2 ve altay'ın da dayandığı leopard platformu olan nato tank tasarımının rus tanklarını sahadan süpürecek veya rus tanklarının aksine kış ya da ilkbahar yağmurlarında bataklığa dönen doğu avrupa düzlüklerinde operasyon icra edecek özellikleri yoktur.

    (bkz: fulda boşluğu)

    umtas vs t-90 daha anlamlı bir versus olurdu.
hesabın var mı? giriş yap