• yeni moda meyve. yani öyleymiş. pek bi süpermiş, faydaları say say bitmezmiş. fiyatı da altı üstü yetmiş liracık. kilosu yani. hiçbişey değil canım n'olacak.
    yahu müşterinin alnında enayi mi yazıyor sandınız behey esnaf! ben o paranın dörtte birine bütün mevsim meyvelerinden bi yanar dönerli tabak yaptırır koyarım ortaya, hem kendimi tek bir lezzete mahkum etmem, hem de o faydalardan aynen nasiplenmiş olurum.
  • haberlerde göründü bu hede. mısır çarşısı içinde bir tezgahta çekim yapılmış . gelene gidene yedirdi haber ekibi. kilosu 70 tl den satışta imiş. reklamım olur mantalitesiyle verdirdi de verdirdi dükkan sahibi abimiz. ama sesi duyuldu, kendisi ya da dükkanının adı hiç görünmedi ne yazık ki.
  • (bkz: physalis)
    (bkz: fezalis)
    (bkz: yer kirazı)
    (bkz: güney feneri)
    (bkz: güvey feneri)
    (bkz: ground cherry)
  • kurutulmuş yaban mersini ile beraber tüketildiğinde ayrı bir lezzetli olan meyve.
  • basbakanin 1 kilo isteyip de, yarim kilosuna razi olmak zorunda kaldigi, son gunlerin populer "saglik iksiri"
  • türkiye'ye yılda 50-60 ton civari arasında gelen, ağırlığı 5-6 gram arasında değişen, zengin lif oranına sahip altın değerinde bir meyve.
  • faideli bir meyva.

    özellikle güney amerika'dan ithalatı yapılan 'altın çilek" kurutulması çok zor bir ürün olması özelliği ile ön plana çıkıyor. yeşil olarak türkiye'nin her yöresinde yetiştirilebilen 'altın çilek' ve halk arasında "yer kirazı" olarak da biliniyor.

    altın çilek'in faydalar ise şunlar olduğu öne sürülüyor:

    - dünyanın en zengin lif oranına sahip meyvesidir.

    - kilo vermeye yardımcı ve son derece faydalı bir meyvedir.

    - diyabet ( şeker) hastalarına faydalı olduğu gözlemlenmiştir. - antioksidan oranı yüksektir.

    - kalp,verem ve idrar yolu hastalıklarının tedavisine yardımcı olur.

    - c,b1,b2,b3 ve keroten gibi vitamin ve mineraller bakımından çok zengin bir meyvedir.

    - potasyum değeri çok yüksek bir meyvedir.

    - kalsiyum değeri aşırı zengin olduğundan okul öncesi çocukların gelişiminde çok etkilidir.

    - metabolizmanın hızlı çalışmasına katkıları olduğu bilinmektedir.

    - kan dolaşımını düzenlemede pozitif etkileri vardır.

    - idrar söktürmeye faydaları vardır.

    kaynak
  • amsterdam'da gittiğim seminerde verilen öğle yemeğindeki tatlıların yanına garni olarak konulan meyve imiş, başabakanımız sayesinde gazetede resmini gördüm de, öğrenmiş bulundum. seminer çok uluslu olduğu halde kimse bu meyvenin ne olduğunu bilmiyordu, ama bir iki kişi denedi ve tadının çok güzel olduğunu söyledi. ben mi? valla mide bulantısından hiç birşey deneyesim yoktu o ara, ne pis kokulu memleketmiş... benim altın değerindeki meyvem kaldı tabakta. gerçi bilsem ne menem bir şey olduğunu, hemen yerdim.
  • altın çilek ismini hangi gerizekalı buldu bilmem ama bu meyvenin çilekle alakası yok. sarı kiraz gorunumunde, içi ve tadı domates gibi. kilosuna 70 lira vermek ahmaklık, cunku yerli uretimi de bulunuyor, hem de 10'da bir fiyatina... ayrica yok zayiflatiyormus, sekeri dusuruyormus gibi sahtekarca aciklamalarla pazarlanmasi da hlak disi. senede bir, tas catlasin iki kere yiyecegin seyin ne faydasi olur? birileri milyon dolarlari goturuyor iste insanlari aldatarak.
hesabın var mı? giriş yap