• bakan nebati'nin açıkladığı sistemin; vatandaş kaç gram altın getirirse buna karşılık bir sertifika verilmesi, istenildiğinde geri alınmasına imkân sağlıyor yeni modelde ayşe teyze altınıyla birlikte kuyumcuya ya da darphane'ye giderek sertifika alacak. alım, satım farkından kurtulurken, kâr payı da alacak. altınını istediği tarihte sertifikasıyla geri alabilecek.

    bu model yastıkaltı birikimleri finansal sisteme kazandıracak. bugüne kadar yastıkaltı altının ekonomiye kazandırılması için bütüncül bir yaklaşım olmadan yürüyordu. yastıkaltında büyük miktarlarda bulunan birikimlerin ekonomiye kazandırılması için yeterince yol alınamadı. bunun sisteme kazandırılması vatandaşımıza yeni bir kazanç kapısı olacak. yastıkaltı altının sisteme kazandırılması için martta 81 ilde birer tane, 2022'de 1500 adet fiziki altın teslim noktası belirlenecek. fiziki altın kuyumcular ve bankalar aracılığı ile sisteme sokulacak, istenildiğinde fiziki olarak geri çekilebilecek. altın dönüşümlü mevduat hesabı açılarak değer kazanırken aynı zamanda risksiz kazanç sağlanacak.

    fiziki teslim noktasına yılsonuna kadar 10 bin kuyumcu katılmış olacak. bankalarımız her ilde en az bir şubesi kuyumculuk faaliyetlerini sürdürecek hale getirilecek. takasbank, borsa istanbul ve darphane. bunlar bankalarla iş birliğini geliştirecek. teyzelerimizin altınlarını finansal olarak kullanılması yönünde bizleri motive edeceklerdir. vatandaşlarımızın altınlarını sisteme rahatlıkla koyabilmesi için kuyumcu sayılarının artırılması başta olmak üzere toplama noktalarının artırılmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

    https://www.haberler.com/…n-nebati-14729705-haberi/
  • "sana borcum var notları"
    (bkz: salak ile avanak)
  • tebrikler, artık sertifikalı bir enayisiniz.
  • yeşil komünizm ile yönetilen ülkede şaşırtmayandır.

    politbüro ve parti üyeleri dışında şahsi mülke sahip olma hakkı mı varmış? her şey devletin, sen ise sadece geçici olarak kullanıyorsun. devlet istediği gibi geri alır, bu uygulamanın özeti de "biz zorla almadan siz gelin iade edin."

    en azından "bir zamanlar bendeydi" belgesi veriyorlar, onunla artık hava atarsınız.

    (bkz: sosyalist ülke olmadan sosyalizmin kahrını çekmek)*
  • kimse de demiyor ki, biz neden altınımızı, paramızı size veriyoruz? savaş mı var, kıtlık mı oldu? yoksa aç çekirge sürüsü ülkenye musallat oldu da tüm kaynakları tüketti, sıra halkın evindeki birikime mi geldi? kimse sormuyor.
  • biraz geç olmuş sanki,
    bu icat edildi diye biliyorum
    (bkz: banknot)
  • dünyanın hiçbir yerinde vatandaşının bireysel tasarrufu ile bu kadar ilgilenen bir siyasal iktidar olmamıştır.
  • keriz silkelemenin diğer adı oldu. kendi seçmeni bile güvenmiyor bu adamlara. millet bu hikayelere gelmiyor yeter başka kapıya insanları soy soy nereye kadar.
  • sayın devlet yöneticileri... kurumların bağımsızlığını sağlayıp, adaleti tesis ederseniz, insanlara güven verirseniz böyle şeylere hiç ihtiyacınız olmaz emin olun.
hesabın var mı? giriş yap