• bu sabah gördüm... böyle deve kadar kırmızı rakamlarla saat gösteriliyor ve anadolu üniversitesi yazıyor. rektörlüğün girişine asılmış. hangi akla hangi mantığa hizmet ediyor, henüz şüpheli. eğer iyimser bir gününüzdeyseniz en iyi ihtimalle bu tabelanın, rektörlüğü bir tren garı, otobüs terminali gibi gösterdiğini düşünebilirsiniz. yok ama eğer kötümser bir gününüzdeyseniz (mesela benim bugün olduğum gibi)
    - bu ne amına koyim, tekel bayiisi gibi olmuş la, diyebilirsiniz.
    çünkü söz konusu tabela cidden işlevinden ötürü büyük otobüs ve tren garlarındaki elektronik saat ve göstergeleri, renklerinden ve tarzından ötürü de tekel bayiisi camlarındaki led ışıklı tabelaları, pavyon kapılarını andırmaktadır. davut hoca* dükkanın reklama ihtiyacı olduğunu düşünüp "bana tabelacı şakir'i çağırın" diye olayları başlatmış olabilir. ya da bu tabela tamamen psikolojik bi işveren refleksi olabilir. yani sabah geç kalmış memurun böyle eşşek kadar rakamları olan saatili tabelayla burun buruna gelmesini sağlayıp "saat kaç lan göt" tehdidi altında ezilmesi de amaçlanmış olabilir. yine de çirkin efendim. çok çirkin, afedersin.
  • üzerinde kayan yazılarda tonla imla hatası barındırır bu tabela. arada bir saati gösteriyor, lakin pek bir gereksiz buldum yahu. şıkır şıkır binaların yanında (kütüphane, rektörlük, akm..vb) bu tabela pek bir abes görünmekte.
hesabın var mı? giriş yap