• anadolu yakasının daha yaşanılabilir olduğu su götürmez gerçek. lakin bunu elitlik olarak gören elit değil olsa olsa elitisttir.
  • kesinlikle elitlik değil ama kesinlikle daha huzurlu.
    avrupa yakası'nda kaosun içindeyken, anadolu yakası'nda sükunet içindesindir. daha çok yeşil alan, daha az korna sesi vardır.
    iki tarafın da farklı çekici özellikleri olduğunu unutmamak lazım, gece eğlenmek istiyorsanız avrupa yakası'na geçmek zorundasınız ama pazar sabahı moda'da ya da cadde'de yapılan bir kahvaltı çok daha keyif verir.
    beşiktaş'tan ev bakanın anadolu yakası'nda çekmeköy'den de ev baktığını düşünmüyorum zira.

    günün sonunda her şeyi siktir edin, işiniz eviniz aynı yakada olsun yeter. huzur az trafikte, köprü geçmemekte.
  • avrupa yakası, anadolu yakasının taşaklarını yesin..
  • - 5 lira fazla olsun, anadolu yakası olsun...........
  • elitlik bu kadar ucuz değildir.
  • anadolu yakası değilde anadoluda oturmak elitliğin dibidir. var mı ulan sivas yozgat bayburt gibisi?
  • bu iş yakalarla alakalı değil kıtaları birbirinden ayıran boğazla alakalıdır.
    boğazın ne yakasında olduğunun önemi olmaksızın boğazda olmak başlı başına elitliktir. levent'te, maslak'ta, kartal'da, ümraniye'de oturmak elitlik değildir.

    (bkz: beşiktaş)
    (bkz: üsküdar)
    (bkz: kadıköy)
  • bir anadolu yakalı olarak avrupa yakasında gördüğüm tek şeyin sonsuza kadar giden bir otobanın yanlarına serpiştirilmiş 2 yıldızlı avmler ile dolu olması. anadolu yakası ise yaşam standartı olsun gezilebilecek yerler olsun her açıdan kalitelidir. avmleri bile kalitelidir ki daha kadıköy’e gelmedim bile. kadıköy, başlı başına sadece anadolu yakasının değil çoğu ülkenin başkentinden daha güzel olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
  • bir insan evladının aynı anda anadolu yakasında da, avrupa yakasında da oturma şansı varsa ve bu kişi avrupa yakasını tercih ediyorsa kesinlikle ruhsal bir bozukluğu var demektir.

    anadolu yakasının ikinci sınıf yerlerini bile avrupa yakasının birinci sınıfına tercih ederim. bu bir elitlik değil, huzura ve türkçeye olan özlemdir.
  • elitlik olduğunu düşünmüyor olsam dahi anadolu yakasında yaşamaktan daha fazla keyif alıyorum.

    doğup büyüdüğün yer olmasıyla alakalı bir durumda olabilir. sonuç olarak avrupa yakası benim için karşıda olmaktan çok daha fazlası değil.

    not: istanbul'da yaşayanlar bilir oturduğunuz yerin diğer yakası karşı olarak geçer.
    örnek:
    - kanka neredesin olm yaaa
    - ya kanka karşıda bir işim çıktı halledip döneceğim.
hesabın var mı? giriş yap