• 0
  • bunlarla bir kez yurtdışı turuna katıldık. gerçi katıldık demek pek doğru olmaz zira, sadece ulaşım ve otel imkanlarından yararlandık. buna rağmen oldukça memnun kaldığımızı belirtmek isterim.
    bu arada sahiden, yardım sever rehberleri var. yılbaşında taormina'da mahsur kaldığımızda bizi hiç tanımayan bir rehberleri * bize yardımcı olmuş, catania'daki otelimize kadar bırakmıştı. *

    bir daha tercih edilecek şirkettir gözümde.
  • dolandırıcı tur şirketi.

    nzessia önerisi ile gelen edit: ithamımın sebebi olarak yaşadıklarımı kısaca özet geçeyim: geçen yaz bir arkadaşımla birlikte anıtur'dan kişi başı 400 euro ödeyerek orta avrupa turu satın aldık.benim yeşil pasaportum olmasına karşın arkadaşımın vize alması gerekiyordu; vize işlemlerini anıtur'a bıraktı ve bedel olarak 120 euro ödedi, vize için gerekli evrakları da anıtur'a teslim etti. -buraya kadar her şey güzel- fakat uçak kalkış gününe 2 gün kalmasına rağmen anıtur'dan vize ve tur ile ilgili bize hiçbir dönüş olmadı. en son biz tur temsilcilerine ulaştık, "bekleyin, bilgilendireceğiz" dediler ve 1 gün kala arkadaşımın vize başvurusunun kabul edilmediğini, onun gidemeyeceğini, 120 euro vize bedeli ile tur parasının da 150 euroluk kısmının iade edilmeyeceğini, ayrıca benim tek gitmeyi kabul etmem halinde fazladan 150 euro ödeme yapmam gerektiğini söylediler.

    tur ile gidecek, gidiş dönüş tarihleri, kalacağı yer vs. belli olan birine vize nasıl çıkmaz diye sorduğumuzda ise bize gideceğimiz ülkelerden değil yunanistan'dan vize başvurusunu yaptıklarını söylediler.(bunu da sahte otel rezervasyonu ile yapmışlar *bunu dahi söylediler). yani kafalarına göre sahtecilik yaptılar, onu da beceremeyince bizi ortada bıraktılar.

    sonuç olarak yediğim 420 euro kazıkla beraber tek başıma avrupa yollarına düştüm. anıtur işkenceyi bitirmemekte kararlıydı: uçakta check-in yaparken bana yer ayrılmadığını, elimdeki uçak biletinin fason olduğunu öğrendim ve bir sonraki uçakla gidebileceğim söylendi. havaalanındaki yoğun çabalarım sonrası bunu da kendim hallettim ve uçağa bindim.

    budapeşte'de indim ve tur rehberinin bizi gezdirirken özellikle kısa ve muamma bilgiler verdiğini turdaki herkes gibi farkettim. bu da yetmedi rehber dolandırılmamamız adına bizi kendi tanıdığı change bürosuna götürdü, bize iyilik yapmadığını düşük kurdan paramızı bozdurduğumuzu farkedince ve rehberin bürodan komisyon aldığını görünce anladık.

    aklıma gelmeyenleri alnınıza kazımak için: http://www.anitur.com.tr/
  • yalan dolanla müşteri toplayan tur şirketi.

    anı turun bize 4 yıldızlı ama 5 yıldız olmaya aday diye tanıttığı otelin 3 yıldızlı olduğunu otele gelince öğrendik. yalancı anı tur.
  • burada ve internette okuduklarımla endişeyle yaklaşarak, sonrasında mükemmel bir kapadokya turuna gittiğim tur firması..
    kaldığımız otel çok güzeldi. ortamı, yemekleri, temizliği güzeldi.
    rehberimiz mustafa çok sevimli ve cana yakın, severek anlatıyordu.
    her şey çok güzeldi.
    beklediğimden daha iyi bir tur oldu.
  • tur satın aldıktan sonra, vize işlemlerini kendilerinden yaptırmamızın ardından, konsolosluğun gerçek uçak bileti talebine istinaden, rezervasyon yaptırdıkları uçak bileti yerine, ücretsiz iadeli uçak bileti alıp bize vize işlemleri için kullanabileceğimizi belirtip, 3 saat sonrasında bu bileti iptal eden, daha sonra konsolosluğun bu bileti kontrol edip de biletin iptal edildiğini öğrenmesi sonucu schengen vizesi red damgası yenmesine neden olan bir tur şirketidir.

    ayrıca tur için belirtilen destinasyonda 2 otel tutup, birini şehir merkezine 8.5 km, diğerini 3 km uzakta olarak, tura katılan insanları tamamen şansa yerleştirir. daha sonra buna itiraz ettiğinizde de "nasılsa parayı çatır çatır aldık, istediğiniz ricayı edin, hiç bir yardımda bulunamayız, canınız isterse iptal edin, para iadesi de yapmayız" tavrında satış ve müşteri temsilcilerine sahip bir şirkettir.

    şimdi arkadaşımın bu sahte uçak bileti yüzünden vize alamayıp tura gelemeyeceğine mi yoksa şehir merkezine 8.5 km uzakta bir destinasyonda otel tutmalarına mı yanayım bilemedim
  • her şey tur satıcısının telefonda "o tur yeterli sayıya erişmese bile iptal edilmez, yapılır" demesi üzerine satın almanız ve daha 24 saat geçmeden sizi arayarak turun iptal edildiğini söylemesi ile başlar. neyse ki ertesi güne aynı rotada başka bir tur daha olduğunu ve rezervasyonunuzu kaydırabileceklerini söylerler. benim gibi denyo ve mal biriyseniz huylanmayıp kabul edersiniz. oysa anı tur cehenneminin kapıları açılmış ve artık ilk adımınızı atmışsınızdır.

    otobüste sizi, gideceğiniz yerlere dair mitolojik hikayeleri bir mahalle kızı uslubuyla anlatan tur rehberiniz karşılar. bu arada stajyer rehber ne gittiğiniz yeri, ne de yiyecek- içeceği nasıl servis edeceğini bilmektedir. mahalle güzeli tur rehberiniz, tur programını kafasına göre değiştirerek her gün 15 saat yol yapmanızı sağlar. otelden 7'de çıkıp, akşam 10'da varırsınız. bir sürü ekstra yere gidilir ama tur programında bahsedilen yerlere -orada size satın aldırabilecekleri bir meta yoksa- gidilmez. çünkü bu firmanın rehberleri asgari ücret alıp, sadece size satın aldırdığı ürünlerdeki komisyonlar ile para kazanmaktadırlar. 4 günlük turun 3. gününde sikerim böyle tatili diyerek turu yarım bırakır ve tatile başladığınızdan daha yorgun bir halde evinize geri dönersiniz.
  • dur girip de şöyle güzel güzel döktüreyim diye hevesle sayfayı açıp istisnasız tüm yorumların olumsuz olduğunu görünce kendimden şüphe etmeme sebep olan tur şirketi.. zira sekiz günlük yurt dışı seyahatinden -ilk rezervasyondan son dönüş uçağına kadar- maksimum faydayı elde etmemi sağlamış tur şirketi olmuştu aslında. çok ufak sorunlar dışında hiçbir sorun yaşamadan ve yukarıda verilen örneklerin aksine gezilen yerlerle ilgili son derece dolu dolu bilgilendirilerek gezdirildiğimiz bir seyahatti. öyle ki gittiğimiz yerlerin hem tarihi hem de mitolojik hikayeleri ayrı ayrı anlatıldı ve gezdiğimiz yerleri yaşayarak ve hayal ederek gezmemiz sağlandı... anlaşılan o ki burada en önemli faktör tur rehberi! rehberimiz tecrübeli, profesyonel, bilgili ve insan ilişkileri çok iyi olan bir rehber idi. demek bu da bizim şansımız olmuş!
  • sorduğunda 130, gittiğinde 140 euro vize işlem ücreti isteyen firma. adamına göre yolma politikası dedikleri şey bu sanırım. internetten 10 saniyede ulaşılabilecek basit bir konsolosluk bilgisini vermekten aciz, kısıtlı zamanınızda size hem yüzlerce lira pasaport ücreti hem de vakit kaybettirendir. daha bir bok bildikleri yok, bir de 350 lira para istiyor.

    bana bilgi vermesi gereken kadın diyor ki; "vize'nin bitişinden itibaren pasaport süresinin 6 ayı kalması lazım, almanya kabul etmiyor. pasaportu yenilemen lazım." zaten kalmış 2-3 hafta, beni hem oyalıyor, hem de haybeden pasaport yeniletip paramı boşa harcatacak. sonra öğreniyoruz ki vize bitiminden itibaren 3 ay süresi kalmış olması yeterliymiş. özür bile dilenmeden işlem yapmak istiyor. anı tur'un isim hakkını almış bir şubesinden bahsediyorum. kendinize yazık etmeyin.
  • boktan bir tur firmasıdır, seneler önce mükemmel diye tanıtarak bizi bombok bir otele göndermişti.
hesabın var mı? giriş yap