• psikoloji bölümü açılmasıyla ciddi tepkiler toplamış olan öğretim şekli.

    aslında geleceğin eğitim sistemi bu ama herkesin bildiği ama söylemediği gerçek şu; mesele açıktan okumak değil, kaliteli eğitim almak. sen kalkarda 10.000 kontenjan koyarsan, millete 2. üniversite ayağına sınavsız kayıt hakkı tanırsan * tabi millet isyan eder.

    burada yapılması gereken kontenjanların düşürülmesi, içeriğin kaliteli hale gelmesi ve girmenin ile çıkmanın daha zorlaşması.

    emin olun bu şartlar sağlansa yani ben bayburtta işletme okudum, tarih okudum diyen biri elini sallayıp aöf psikolojiye kayıt olamasa, barajı anca geçen aöf e yerleşemese kimse yok açıkmış, yok uzaktanmış diye tırmalamaz.

    bende dikey geçişle 3 ile 4. sınıfı aöften okudum ama aöf beni yüksekokul kadar zorlamadı.
    olay sistem değil kalite.
  • yaz okulu sınavlarının online yapılacağı açıklanan sistem.
  • anadolu üniversitesi rektörü fual erdal "değerli açıköğretim öğrencilerimiz, aldığımız her kararda önceliğimiz sizin sağlığınız ve geleceğiniz olmuştur. bu doğrultuda yürüttüğümüz yoğun çalışmalar sonucunda yaz okulu sınavlarının online yapılması kararını aldık. hepinize sağlıklı günler ve başarılar diliyorum." şeklinde açıklamasıyla sınavların onlıne olacağını duyurmuştur.

    `https://twitter.com/…dal/status/1296013133560119296`
  • açık öğretim'de, sosyoloji okuyup ; max weber olmayı planlıyorum iki seneye
  • yaz okulu sonuçları açıklanan fakülte
  • sıralarda herkes tek başına oturuyor gerekli mesafe var neden online yaptılar anlamadım gitti harç ücretlerini iki katına çıkardılar kopya yolu ile herkes mezun olsun artık diye demek ki :)
  • online sınava girmeye çalışıyorum ama internal error mesajı geliyor sürekli,aöf'de hacklediler demek
  • kopya çekenler ortalamayı çok yükseltmiş olacak ki ortalamayı düşürmek için sınavları zorlaştırmışlar. yoruma dayalı sorular yerine olmadık yerlerden sorular çıkıyor. filanca rapora göre falanca rakam nedir diye soru gördüm. böyle olunca ortalama düşecek kimse de "80 ile cc aldım" ya da "65 ile kaldım" diyemeyecek.

    buradaki sorun şu: yüksek alanlar çalışanlar değil kopya çekenler olacak çünkü filanca raporu pdfte aratmak 10 saniye sürerken bütün raporlardaki verileri isimleriyle ezberlemek hayli zor. diyelim ki ezberledik, yarın unutmayacak mıyız? diyelim ki unutmadık, veriyi hatırlayıp ne yapacağız? benim beynim çöplük mü ki veriyle doldurayım?
  • sınavlarında bu sene 25 yıllık eğitim hayatımda hiç görmediğim kadar kazık soruların sorulduğu eğitim türüdür. öyle böyle değil.

    yani vizede 120 sayfa, finalde 250 sayfalık kitabın her cümlesinin sorulma ihtimali var. kitaplar safi bilgiden oluşuyor. ve her dönem sekiz ders var. bence zaman da kısıtlı veya ders sayısı fazla. sekiz ders için dört ay var. kitap dışındaki herhangi bir kaynağa göz atma imkanı vermiyor.

    bu sınav aslında kopyayı mecbur kılıyor. ben şahsi ilgimden dolayı yazıldığım bölümde mecbur kopya çektim çünkü bu soruların başka şekilde çözülme ihtimali yok. işe bu yönden de bakmak lazım. belki biraz daha kolay sorsalardı, gerçekten kendini sınamak isteyen kişiler bu yollara başvurmazdı. bu şekilde herkes kopya çekmek zorunda kalıyor.

    bu sınavlara girip hakkıyla iyi puan alan kişileri tebrik ederim. herhangi bir bölümde türkiye'deki üniversite öğrencilerinin en az %90'ından daha iyi bir bilgi haznesine sahiptir diye düşünüyorum.
  • atatürk ilke ve inkılapları'nda 24 sorunun osmanlı ile alakalı olmasıyla beni gülme krizine sokmuş fakültedir. hayır osmanlı da ilk türkçe basılan takvim i vekayi'nin atatürk ile ne alakası var lan.
hesabın var mı? giriş yap