• yilin sonlaria dogru hem yeni kayitta, hem de kayit yenilemede hayatimda gordugum en uzun kuyruk, taa bizim evin oraya kadar geliyor...
    rivayetlere gore burda okuyanlarin yarisindan fazlasi son gune birakiyormus* ve bu yuzden sabahin 5'inde gidip bekliyormus millet.*
  • kadıköy'de kuru kahveci mehmet efendi'nin önünden başlayan oradan bit pazarına doğru kıvrılan, pazarın ilk sokağından dönen ve büroya ulaşmak için 5,5 saat beklediğim kuyruk. mahşer günü cehenneme hazırlık yapıyormuş gibi hissettiren soğuktan insanların artık bişeyler düşünemediği, ota boka bakarak bir tebessüm etmesine sebebbiyet veren kuyruklar. dayanamayıp bayılanlar, terk edenler başka şehirlere* gidip kayıt yaptıranlar bile var. son günlere bırakılmaması gereken kuyruk. yerde kaç adet parke taş olduğunu öğrenebiliyorsunuz
  • aöfne kaydınızı son güne bıraktıysanız 3 saat bekleyeceğiniz kuyruk. kendinizi 2 günde anca toparlıyorsunuz.
  • 2 günlük mazeret süresini kullanarak katlanmadığım kuyruklar ...
  • 3. günde kaydımı 3 dakikada yeniletmemden dolayı katkıda bulunamadığım kuyruk.*
  • eğer kaydınızı terminden on beş gün önce yaptırırsanız karşı karşıya gelmenizin mümkün olmadığı hede.
    (bkz: bismarckin kopegiyim ondan almanca yaziyorum)
  • kayıt işlemleri son güne bırakılırsa; ortalama 4 saat ayakta donmak anlamına da gelen cümle. bu 4 saat içerisinde alakalı / alakasız bi' ton insanla muhatap olmak zorunda kalırsınız bir süre sonra.

    sonra çevrenizdeki elemanlar "aha hatun kişi, merhaba bağyan" demeye bile götleri yemediği için öndeki kızların dikkatini çekmek için birbirlerine salak saçma lise anılarını anlatırlar.

    ki bu anılar "olum bizim bi din dersi hocası vardı geçmek için arkasında saf tutuyoduk cumalarda" ya da "bizim sınırtaki elemanlar hocayı dövüyodu sınıfta, ben koştum müdür yardımcısına haber verdim de kurtardılar adamı, ertesi gün hocaya 'hocam sizi ben kurtarttım' dedim, notum 1di 3 yaptı yaaa" tadında ilerler. bu ilerleme esnasında bir muhabbet döner "oeehh" der kaçmak istersiniz ama kaçamazsınız çünkü 3 saattir bekliyor olmanıza rağmen daha size sıra gelmesine 100 kişi vardır.

    böyle bir diyalog** örneği;

    -ya bizim bi felsefeci vardı, çok da çıtır karıydı haa ama ben felsefeyi sevmiom biliyon mu?! bak psikolojiyi çok severim, bayılırım ama felsefe biraz daha metafizik falan giriyo ya ondan. neymiş efendim adamın biri bi laf etmiş 1300lü yıllarda. yok ok varmış da bu hangi yöne giderse doğru yolmuş da. ama bak edison'u severim, adam elle tutulur bişey yapmış. ama bu felsefe melsefe gereksiz şeyler bunlar ya...(sürer gider)

    (bkz: oeehh)
  • askeriyedeki muayene kuyruklarını azaltan kuyruktur.
  • yeni kaydı bilmiyorum ama kayıt yeniletme işlemleri için artık beklemeniz gerekmeyen kuyruklardır. gidip vakıfbank'ın herhangi bir şubesine öğrenim harcının ilk taksidini tc kimlik numaranızı vererek yatırdığınız anda otomatik olarak yenilenmiş oluyor kaydınız.
hesabın var mı? giriş yap