• 1 mayıs işçi bayramının işçilere ve tüm muhaliflere zehir edilmesi, çıkan gürültü ve kavga, bu kavganın nedenleri konusunu sorgulamayan ya da işine geldiği gibi bildik kurnazlıklara değerlendiren zihniyetin ürünü bir ukteydi efendim. doldurayım dedim, çünkü bir gün buralara uğrayacak genç dimağlar işçi bayramlarının -ya da entry tarihine bakınca görecekleri gibi 2008 işçi bayramının- apo posterleriyle yürüyüp sağa sola taş atan sopalı güçlerce organize edildiğini, bu bölücü gruplarla, marazi solcu radikal grupların devlet güçleriyle çatışıp sokakları kana buladığını filan sanabilirler.

    işine gelince gözler önünde cereyan eden cinayetlerin, tecavüzlerin, işkencelerin ve bilimum ilkelliklerin müsebbiplerini münferit vaka olarak işaret edip kendini temize çıkarak kötü niyetli zihniyet ve bunu kabul edip savunmasında kullanan zaman zaman saf ama çoğunlukla ikiyüzlü güruh 1 mayıs gösterilerindeki münferit eylemleri ön plana çıkartarak tören ve eylemleri karalamaya çalışmıştır.

    ironik olan da şudur ki gösterileri çok sert önlemlerle engelleyen, kaldırıma çöken genç kızın kafasına postalla vuran, lokantada eşiyle yemek yiyen vatandaşa tokat atan(tamam biliyorum o geçen seneydi), şişli etfal'in acil servisini biber gazına bulayan güvenlik güçlerinin bu nadide yöntemleri münferit vaka olarak değerlendirilmiştir.

    velhasıl bu bir uygarlık mücadelesidir ve uygarlık mücadelesi de hemen hemen hiç bir zaman centilmenler savaşı olarak geçmemiştir, geçmeyecektir de. bu mücadele daha çok vurmalar, kırmalar, çamura yatmalar, kavgalar ve gözyaşları içinde geçmiştir. 1 mayıs 2008'de istanbul'da yaşananları da bu yaşananların bazılarınca apo posterli taşlı sopalı 1 mayıs işçi bayramı diye isimlendirilmesini de bu şekilde değerlendirmek gerekir.
  • ben bilmem devletim bilir diyenlerin 1 mayıs algısının özeti. ama yok o bile değil; bilinçli bir propaganda bu.

    şöyle diyelim o zaman; faşizmin söyleme mecburiyeti sunmak istediği format. ama öylesine hadlerini aştılar ki bazıları, kurtarmıyor bu sefer. *
  • olası bir burjuva türk basını çarpıtma haberinin manşet , sürmanşet, veya başlığı.

    1 mayıs dayanışma gününü hazmedemeyenlerin açacağı başlıklardan biriydi de.
hesabın var mı? giriş yap