• damak tadını bilenlere çok güzel lezzetler sunan mekan. lübnan ve türk usülü karışık kahvaltısını denedim ve beğendim. ama fiyatları biraz aşağı çekmeli. bir de güzel konsept yapmışlar ama bari tam yapsınlar en ince ayrıntısına kadar dikkat etsinler diyorum
  • ne tophanede, ne karakoyde ne asagida ne yukarida olmasi sebebiyle hakikaten de "arada" olan bu cafenin yine bu sebepten hakettigi degeri goremedigi kanisindayim.

    aslinda hemen tophane tramvay duraginin yakinlarinda bulunan istanbul universitesi dil merkezi'nin yanindaki sokaktan girdiginizde sagda karsiniza cikiyor. çok tatlı çalışanları, hoş ve biraz da ortadoğu bir ambiyansı, çok lezzetli yemekleri, tatlıları olan alternatif bi cafe.

    ramazan boyunca lübnan/suriye yemeklerinden oluşan mönüsünü, canlı ortadoğu müzikleri eşliğinde denemenizi öneririm. gerçekten paramızın hakkını sonuna kadar verdiler.
  • evime aşağı yukarı 30 saniye. sahiplerinden enes, zannediyorum suriyeli, dünyanın en düzgün ve kibar insanlarından biri. hoş ortamı, terası, antika koltukları var.

    sabah kahvaltısı ve falafeli gerçekten iyidir. iki kişilik kahvaltısı 55 tl civarıydı sanırım.
  • (bkz: home away from home)

    kendilerini en iyi kendileri anlatmışlar.
  • sahipleri lübnanlıdır. menüsü de lübnan/türkiye karması lezzetlerden oluşmaktadır: kahvaltıda menemen - muhammara - zahterli zeytin vs. gibi. "arada" kalmışlığı da bundandır.

    karaköy - galata hattındaki sevimli multi kulti mekanlardan. üst katındaki nargile ortamını (henüz) deneyimlemedim. fakat alt kattaki ortam pek keyifli.
  • pazar günü gittiğiniz takdirde masaya oturana kadar yirmi dakika, masaya oturduktan sonra servis açılana kadar otuz dakika, servis açıldıktan sonra kahvaltı gelene kadar on beş dakika bekleyebileceginiz mekandır.

    tüm bunların ardından gelecek olan kahvaltıda humus, zahter, yoğurtlu sos ve nohutlu lübnan mezesi çok güzel, fakat bunlarla gelen yirmi değişik çeşit kahvaltiliktan pek bir şey beklememenizi öneririm. çayları kötü, menemenleri bitmiş, "ya kahvaltıda karpuz da vardı galiba" diye sorduğunuzda da "aslında menüde yok ama arada getiriyoruz" diyebiliyorlar. cezası kişi başı 50 tl.
  • kapıda 20 dakika bekledikten sonra oturabildiğimiz, lübnan mutfağına sahip kişi başı 48 tl kahvaltı ücreti ödediğimiz mekandır. çalışanlarıyla, müzikleriyle, tatlarıyla kendinizi farklı bir ülkede hissedebilirsiniz. sofranıza gelen bazı kahvaltılıklar sayılı gelmektedir.( peynir, sigara böreği falan)
  • yaklaşık 40 dakika sıra bekleyerek kahvaltı yapabildiğimiz arap kafesi. yılmadık azcık öfkelendik ama kahvalti önümüze gelince mutlulukla yer değiştirdi o duygu. hemen hemen kahvaltidaki herşey çok lezzetliydi, özellikle de humus ve falafel. açık çay içen bi bünyem olduğu için milyon bardak içtim zira çay baya tatsız, sıcak su tadında, tavşan kanı renginde. dingin arap muzikleriyle, renkli ortamıyla huzur veren bir mekan diyebiliriz. tabi disarda sıra beklerkenki gerginliği atlatabilmek muhim.
  • tamamen tesadüf olarak gittiğimiz bir cafe, bu kadar meşhur olduğunu bilmiyorduk. ama normal bir cafe yani lübnan mutfağı vs denilmiş fakat öyle lezzetli bir tat yoktu biz yemek yedik arkadaşımla çokta beğenmedik ve içerde nargile içiliyordu tipik türk, suriye cafeleri gibi sigara içilmeyen alan renkli yeni gelin evi gibiydi. nesini beğendiler anlam veremedim haberlere konu olacak kadar iyi değildi bence. lübnan ve türk ortaklar işletiyormuş puanım on üzerinden dört.
  • tophane'de yer alan ve lübnan usulü kahvaltı vaadeden kahvaltıcı. popüler bir cafe haline gelmesinden mütevvellit kapısında 15 20 dk kadar bekledikten sonra oturabilme imkanı bulduk. ambians güzel, ilgi alaka mükemmel. öyle ki kapıda sıra beklediğiniz esnada çay ve börek ikramında bulunuyorlar. kahvaltı içeriğinde zahter, falafel, humus gibi levant mutfağının izlerini görmek mümkün. kahvaltı içeriğinde sarımsaklı yoğurt baskın bir şekilde kullanılmış. sınırsız çay servisi var ve 2 kişilik bir kahvaltı için 98 tl ödüyorsunuz. bu bilgiler ışığında fiyat performans dengesi müşteri lehine şekilleniyor diyebiliriz. diğer tataftan hijyene daha fazla önem verilebilir diye düşünüyorum. masalar iyi temizlenmiyor. genel olarak değerlendirirsek puanim 8/10
hesabın var mı? giriş yap