• robert edward lee'nin amerikan iç savaşı öncesinde yaşadığı evin bahçesine kurulmuş amerikan askeri mezarlığıdır. (şehitlik bir nevi) iç savaş sırasında washington dc'nin mezarlıkları dolunca "savaş biter de lee evine geri dönerse, pencereden bakınca görsün yediği naneyi" düşüncesiyle evin bahçesinin şehitlik haline getirilmesiyle ortaya çıkmış mezarlıktır.

    abd'nin çeşitli savaşlarda ölen askerlerinin tamamı bu mezarlıkta bulunur. iç savaş öncesi ölenlerin bir bölümü de buraya aktarılmıştır.

    (bkz: the most hallowed ground)
  • yemyeşil ağaçları, düzenli mezarları, tertemiz parklarda yer alan dev kahramanlık anıtlarıyla başlı başına bir dünya.
    ziyaretçilerin dinlenmesi için düzenlenmiş binadaki duvar fotoğrafları da çok etkileyici.
    suikast sonucu ölen jfk'nin cenaze töreninin en son kısmı dev bir fotoğrafla konuk evinin duvarında ölümsüzleştirilmiş.
    bu fotoğrafta jfk' nin mezara indirilmeden önceki durumu yer alıyor.
    mezarlık sahnesi etkileyici. tabut var. merasim giysileri içindeki yaşlı bir din adamı var sol başta.
    gözünün önünde öldürülmüş eşinin tabutu başında ayakta güçlükle durabilen, üzüntüsünden başı boynu üzerine devrilmiş jacqueline kennedy var.
    merasim boyunca tabut üzerine sarılmış olan amerikan bayrağı artık toplanmış, bu bayrağı da din adamı jacqueline kennedy'ye sunuyor....

    bu kadar acı dolu bir fotoğrafı çok az görmüşümdür.
  • bu mezar kompleksinin nehir yakasından pentagon çok rahat görülebilir... aynı tarafda columbarium diye bir anıt var... koridorlar duvarlarda ölenlerin isimleri var... (türkçe bir karşılığı varsa inanın bilmiyorum...) bu anıtda isimlerinin yukarısında dinlerini belirten işaretler var (bazılarında yok) ancak ilginç olan bir kaç çeşit haç tipi olması... (meshepsel olarak ayrılıyorlar)
  • tarihlerinin başından sonuna kadar yaptıkları binlerce katliam ve akıttıkları çocuk kanlarının ardından ölen yüzlerce orospuçocuğunun yattığı yerdir.
hesabın var mı? giriş yap