• ingiliz arkeolog. 1900 yılında girit adasında minos uygarlığına ait olan ve girit krallarının yaşadığı knossos sarayını ortaya çıkarmıştır. bu keşifle, o tarihe kadar yalnızca yunan mitolojisinin bir kahramanı sanılan minos'un gerçek bir kral olduğu anlaşıldı. bulunan sarayın duvarları boğa güreşlerinin, çiçeklerin ve muhtelif hayvanların sanki 3.000 yıl önce değil de, bir gün önce yapılmış gibi duran parlak renkli resimleriyle bezenmişti.
  • bir gün önce yapılmış gibi durmasının nedeni, arthur evans'ın kendi hayal dünyası ile harmanladığı ve yaptığı restorasyon, ayağa kaldırma projesidir. normal bir gün önce yapılmış gibi durması.
  • ashmolean müzesi'nin bekçiliğini de yapmışlığı olan arkeolog.
  • girit'teki knossos sarayı'nı keşfettikten sonra kafasına göre boya badana yapmış olan ingiliz arkeolog. adama ters kelepçe yapıp içeri tıkacaklarına bir de sir unvanı vermiş dingil ingilizler.

    adam "madem bu uygarlığı ben buldum, o zaman içimden geldiği gibi dekore edebilirim" demiş, 4000 yıllık sarayın duvarları filli boya ile elden geçirmiş resmen yahu. bizim evin birkaç yıllık cephe boyası buradan daha eski duruyor... önümüzdeki kış sarayın camlarına pvc taktırıp çatıyı da alüminyum kaplatırlarsa cillop gibi olur, bir elektrik sobasıyla ısınır her yer vallahi...
hesabın var mı? giriş yap