• aşağıdaki videoya konu olan oksijen israfı hacıları rahatsız etmiş.

    kilise görevlileri her sabah çevre temizliği yapıp sonrasında aşevinde depremzedelere yemek dağıtıyorlarmış. üstelik insanlara çok kibar davranıyorlarmış. tabi bu durumda hacılar mağdur olmuşlar.

    https://twitter.com/…?s=46&t=kvmdkp90hpavkmyk1do3ja
  • kilise ve cemevleri imkanlarınca mekanlarını başından bu yana depremzedelere açtı ve insanlara yardım etmeye çalışıyorlar.

    video'da konuşan insanların şikayet ettiği ise, bunlar gelenlere insan gibi davranıyor, çevresini temiz tutuyorlar. nasıl bir kültürden geliyorlarsa, böylesi bir şeyi, ancak özel eğitimli insanların yapabilceğini düşünüyorlar. yok, biraz karşındaki insana saygılı davranmayı ögrenirsen yeter, insana insan gibi davranılması gerektiğini umarım ögrenirler.

    diyanetin başından itibaren, tüm personalini ve imkanlarını depremzedelerin hizmetine sunması gerekirdi. bir tek camiden depremzede çocuklara ali babanın bir çiftliği var şarkısını okuyan eski imama rastladım, onu bu eleştirilerden ayrı tutarım.
  • siz de yapın o zaman madem onlar sevdirmeye çalışıyor sen de aç bi tane sevdirmeye çalış kendini. gerçi o şeytan suratını gören korkup kaçar zaten
  • sizde tebliğ varsa adamlarda da misyonerlik var. nesine şaşırmışlar anlamadım.
  • " insanlara çok yumuşak ve tevazulu davranıyorlar "

    yobaz bundan rahatsız olmuş şaka gibi.

    bu insanlar dünyada kıyameti yaşamış yarı ölü gibi çıkmışlar, yaşadıkları psikolojik yıkımı anlatacak kelime bile bulamayız. nasıl davranacaklardı? itip kakıp üstlerine çay fırlatarak mı yardım edeceklerdi?

    bu yobazların tek derdinin kendi kokuşmuş zihniyetlerini pazarlayamayacak olmaları olduğunu görüyoruz. gaye insanlara yardım değil. biz neden kendimize çekemiyoruz onlar çekecek diye kahroluyorlar. depremzedelere yardım ulaşmasından mennun olmuyorlar, buna üzülüyorlar

    edit: imla
  • az inceleyin de insanlık öğrenirsiniz bir ümit bizimki de.
  • oysa malum müsloların yaptığı gibi sırf depremde evsiz kaldılar diye saygın insanlara dilenci parya muamelesi yapmaları gerekirdi.
  • içlerinin çirkinliği, yüzlerine vurmuş resmen. hacı hoca tayfası kadar lüzumsuz bir canlı daha yok evrende.
    müşterisi çalınan esnaf gibi kavga çıkarma peşinde olan din tüccarları.
    sakallı, cübbeli, tespihli canlılar içeren olay.
  • misyonerlik faaliyeti gibi algılamış olmaları normal. örneğin bir doktorun ilgi alanı hasta insanlardır, bir mimarın ilgi alanı inşa edilen yapılardır, bunların ilgi alanı da dinle alakalı konulardır. herkes kendi ilgi alanına göre olumlu veya olumsuz bir reaksiyon geliştiriyor şu hayatta.

    kilisenin misyonerlik faaliyetler karşısında kendi çabaları yetersiz kalıyor ve bunun farkındalar. inandıkları dini tam olarak anlayamadıklarından dolayı davranışları da ya şeyhlerini taklit yada katı kurallarla kısıtlanıyor. bu şekilde inançlarına yeni müridler ekleyemedileri için agresifeşip realiteden uzak bahanelere sarılıyorlar.

    bu cübbeli ve sarıklı kişilere tavsiyem şudur. lütfen korumanız gerekeni adam gibi koruyun. önce kendinizden koruyun. her dinin kendi önceliği inançlarına sempati oluşturarak sayılarını arttırmaktır. bunda yanlış olan ne?
  • 'iki şey sonsuzdur; siyasal islamcıların mağduriyeti ve evren. fakat ikincisinden emin değilim.'

    albert einstein

    görsel
hesabın var mı? giriş yap