• aşının tıbbi ve hukuki bir zorunluluk olmadığını savunan facebook grubu. grubun açıklama kısmına şöyle yazmışlar:

    --- spoiler ---

    bu grubun amacı; bütün üyeleri ile birlikte, 79,5 milyon nüfusu olan ve hergün doğan yüzlerce bebekle nüfusu daha da artan türkiye'de daha fazla insana ulaşarak aşılarla ilgili paylaşım ve yorumlarla "aşılara karşı daha fazla farkındalık" oluşturmaktır.
    --- spoiler ---

    gruptan birkaç post:

    https://pasteboard.co/gzi47oz.jpg
    https://pasteboard.co/gzi3tym.png
    https://pasteboard.co/gzi40sf.png

    alternatif linkler:

    --- alternatif linkler ---

    https://image.ibb.co/b1jhh6/img03.jpg
    https://image.ibb.co/hnz2jm/img01.png
    https://image.ibb.co/izaa4m/img02.png
    --- alternatif linkler ---

    edit: alternatif linkler eklendi.
  • hakkında yasal işlem yapılması ve yöneticileri hakkında toplum sağlığını alenen tehdit etmek suçundan dava açılması gereken bilim düşmanı oluşum.
  • işin tıbbi yönünü tabip olanlar daha iyi takdir eder. lakin ne demek hukuki bir zorunluluk değildir? bugün tc sınırları içerisinde biri verem olsa ve eğer mikrobu dağıtacağı bir aşamaya gelmişse derhal karantinaya alınır ve hastalık bulaşıcı olmayacak bir evreye gelene kadar hastanede yatarak tedavi görür. daha sonrasında ise ilaçlarının kullanım takibini bizzat dispanser yapar. niye, çünkü verem sari bir hastalıktır. ben sağlıklı bir insan olduğum için verem mikrobunu alsam muhtemelen pek bir problem yaşamadan tedavimi olurum. ama ya bağışıklık sistemini zayıflatan bir hastalıktan muzdarip olanlar ne yapsın? bir kanserliye, aidsliye veya ilaca alerjisi olan birine geçerse ne olacak?
    idarenin yani halkın deyimiyle devletin var oluş nedeni zaten toplumun refahını, sağlığını ve güvenliğini tesis etmektir. sari hastalıklarla ilgili de bu sebeple önleyici ve tedavi edici tedbirleri almak ve bunları uygulamak idarenin hem hakkı hem de “görevidir”
    bu facebook grubunu kuran arkadaşlar zannediyorum ki saçmalama haklarını kullanmışlar. evet gayet tabii herkes istediği gibi saçmalayabilir de. aman diyelim ki cehaletlerini sağa sola bulastırmasınlar.
  • bu konuda kafası karışık sevgili arkadaşlar:
    eğer aşılar olmasaydı çocuk ölümleri azalmaz, insan ömrü artmazdı. son yıllarda ülkede bulunan mültecilerden dolayı salgın hastalıkları inanılmaz arttı. artık yapılmasına gerek olmayan, bu ülkede görülmeyen hastalıklar bile tekrar görğlmeye başladı. aşıların yan etkisi vardır, ama abartıldığı kadar görülme oranı yüksek değil. bir yana faydalarını bir yana ortaya çıkabilecek yan etkileri koyun, hangisi ağır basarsa onu uygulayın.
  • 3. ekran görüntüsündeki yazıyı pek anlamadım.
    resmen beynim yandı.
    aşı vurulandan mı bir şey buluşacak yoksa vurulmayandan mı? yeşil bir tık ötede..
  • postlarından gerici, dinci olduğu bariz anlaşılan topluluk.yok hayırlı akşamlar yok hacamat bilmem ne.
    bu tip insanlar aşılarda maymun, domuz geni olduğunu kendilerini aşıların onlara benzettiğini savunurlar. (bkz: ahmet davutoğlunun eşi)
    o zaman ilaç falan da kullanmasınlar.hormon replasman tedavisi de almasınlar. onlar da domuzdan sığırdan elde ediliyor. (bkz: domuz insülini)
  • gece vakti asabımı bozan cahil eblehler sürüsü. şimdi oturup bunlara saatlerce aşı nedir, neden uygulanır, toplum sağlığı nedir, neden gereklidir, kendi başına toplum sağlığını etkileyecek karar alma hakkın var mıdır, yasal mıdır, çocuğun aşıyla engellenebilir hastalıklar nedeniyle ölürse veya sakat kalırsa senin ebeveyn olarak sorumluluğun nedir, aşıyla engellenebilir hastalıkların salgını durumunda kaç aşısız bebek veya yetişkin kaybedilir, sakat kalır vs. gibi bir sürü şeyi anlatmaya değer mi? zaten yönetici bayan hanımların biri işletme mezunuymuş ve doğum koçu imiş. görüldüğü üzere bu konuda bayağı bir uzman(!) resmin birinde de yeni doğan bebeğe aşı yerine ve gaz tedavisi için hacamat öneriliyor, muhteşem, harika bir çözüm. herkes layığını bulur, ne diyelim.
  • çoçuğumun belli başlı bulaşıcı hastalıklardan korunması için,
    sen de çoçuğunu aşılatacaksın.

    (bkz: herd immunity)
    (bkz: sürü bağışıklığı)

    hacamatı savunanlar bunu önce beyinlerine uygulasın.

    yıl 2017: dünya (bkz: kişiselleştirilmiş tıp) ((bkz: personalized medicine))'a giderken hacamat ne lan dedirten başlık.
  • sen yaptirma ulan ayi.
  • şu anti-vaccine akımı gerçekten mide bulandırıcı bir hal aldı. herkes sardalya kadar beyinle her konunun uzmanı oluyor bir anda hatta fikir de verebiliyor. (bkz: doğal seleksiyon) çıldırmamak için tek dayanağım.
hesabın var mı? giriş yap