• aynur hanım gibi bir asalet, hanımefendilik ve güzellik dururken, milleti söğüşleyen firdevs yöreoğlu'na yürüyen çetin özder...
    “hayatımın müziği olmanı istiyorum firdevs”

    en dayanamadığım sahnelerden biri:
    aynur hanımın başı derde girince yardım eder diye peyker:
    'çetin özder'i arayalım!'

    firdevs hanım: (sanki yıllardır ilişkileri varmış gibi)
    'hayır, çetin'i bu işe karıştırmak istemiyorum.'

    ki çetin özder aynur hanımın çocukluk arkadaşı.
  • pornhub'un yerli versiyonu
  • roman olarak bakıldığında
    aşk-ı memnu, edebiyatımızın en gerçekçi romanlarındandır sanırım. toplumsal sorunlardan uzak olsa da romanda, aşktan başka dertleri olmayan, varlıklı, hazır yiyici, batılı yaşama biçimine düşkün insanların yasak aşk serüvenleri oldukça etkileyici şekilde anlatılıyor bu da okuyucuyu içine çekiyor.
  • yine pek bilinmez ama bir operası vardır. selman ada tarafından bestelenmiştir. "adnan bey"in seslendirdiği maskeler aryasına hayranım.
    eminim ki, kallavi bir kadroyla yeniden sahnelense, dizinin getirdiği ilgiyle daha çok talep görecektir.
    hem türkçe bir opera dinlemek, batı müziğine olan ilgiyi artırmaya işe yarayabilir.
  • jenerik muzikleri enfes bir dizi idi...
    https://www.youtube.com/…imoijgnw1paaw3hoyv&index=3
    (sadakatsiz dizisinin "yikilan hayaller" adli jenerik sarkisi da bunu andiriyor https://www.youtube.com/watch?v=cmzge3qjfmc)

    1800'lu yillara gore basarili bir roman olsa da, 2008'de cekilen diziye gunumuz dunyasinin gozlukleri ile bakinca o klise ask, zenginlik, fakirlik, yasak ask, guven, ihanet konularinin islenisi icimi bayiyor ayrica.

    evdeki hizmetlilere cemkirme ile kendini 'guclu' hisseden kizimiz (ve buna karsi surekli kendini aciklama ihtiyaci duyan, kendi insan haklarindan bihaber, gucsuz hizmetli takimimiz...) bihter'e gore tek degeri guzelligi ve gencligi olunca bunu kullanan zengin kocasi, kocasindan istedigi mutlulugu bulamayinca en yakindaki genc adama takintili sekilde baglanmasi, o adamin da tabii kisi bir 'sirseri' olmasi... evin zengin kizinin caresizce ayni adama asik olmasi... kadinin hep gucsuz olmasi, erkegin eline ya da insafina kalmasi... ne kadar eski zamanlarin hikayesi... simdi hala devam ediyor benzer hikayeler ama devam ettirip ettirmemek ayni zamanda kadinin secimi.

    sectigi eslerde mutlu olmayinca baba kiz beraber yasayarak mi "guvende" hissedilir bu zamanda allasen? ben sana diyim, onun da bir adi var: 'duygusal ensest' sdfghj ya da gucunu besledigin zengin adam senden ayriliyor ve takintili sekilde sevdigin adam baskasiyla evleniyor, bunu gururuna yediremiyorsun diye kendini oldurmek mi cozum, ya da bunun sorumlusu o dangalak adam mi gercekten sdfghjk

    bu kafayla bakinca, "kizim git, yardim al, kendi ayaklarinin uzerinde dur, anani da bosver, behlul'u, bilmem kimi de bosver kendine bak" derdim... ama o zaman roman da olmazdi, drama da olmazdi, dizisi de cekilmezdi. "sıkıcı" olurdu... insanlar, bu tur kullerinden dogmak gibi basari hikayesi duymak istemiyor 'nasil sicmis' hikayesi gorup, yasadigi sartlarda kendine 'mutluluk'* bulmak istiyor belki de, bilemedim. daha fazla sallamiyim eheheh

    bu tur dizilere, yapimlara, sarkilara, hikayelere dair kizdigim sey; aski bize boyle yamuk gosteriyor olmalari. hayir aybalam, belki bihter borderline idi... bunun sebebi de babasi ihmal etmis, anasi da kendi gecmisinin kurbani bir narsist olmasindandi... bu yuzden belki gidip kendine behlul gibi bir mal narsist secmisti sdfghj belki adnan bey sadistik bir asosyaldi? belki adnan'in kizi nihal ve matmazel codependent'ti? sdfghj iliskilerin sagliklisi, normali bu degil yani. illa dizi olucak, gelir gelicek, para kazanicaklar diye bu hikayelere ve nicesine maruz kaliyoruz buyurken. bunlari goren cocuk zihinlerimiz de boyle "manyakliklari" sevgi diye ogreniyor, sonra kendimizi "unfuck" etmek icin ekstra emek harciyoruz. 'duyar kasmam' bu kadar dfghjk hadi bay.
  • evde yemek yaparken çoğu zaman arka planda açıp dinlediğim dizi, izlemeye gerek yok zaten tüm sahneleri ezberlemişim. kah pırasanın kah patlıcanın arasından sahneler akıp gidiyor.
  • nihal piyano çalar. bir an için yanlış notaya basar. matmazelin buna yorumu piyano hocalığından başka bir şeydir. nihal'in seçimlerine bir öğüttür. anlamlıdır:

    -buradan mı devam edeyim?
    -baştan al. nerede hata yaptığını biliyorsun. şimdi baştan aldığın zaman aynı hatayı yapmadan devam etmen lazım. yoksa tekrar tekrar başa dönmek zorunda kalırsın ki bu hem vakit kaybı olur hem de yorulursun.
    demin bir yanlış yaptın. çatlak bir ses çıktı. eğer bu sese kulak verirsen devamı da tamamen yanlış gelir değil mi? sonuç da kimseyi mutlu etmez.
    şimdi gözünü notalardan ayırmadan doğru seslere kulak vererek çal bakalım.
  • sanılanın aksine dizinin en saf kadını değil, en akıllı kadını peyker'dir.

    evet behlül'e bir zamanlar aşık olmuş, ama arkasından nihal gibi ezik ezik koşmamış; veya bihter gibi kendisine aşık olduğuna dair hezeyanlara girmemiş; hakkını vererek yasını tutmuş, devamında ise akıllı, çalışkan, iyi eğitimli, efendi ama asla sümsük ve sünepe olmayan, gerekli durumlarda ailesine de laf söyleyebilen, her durumda eşinin yanında yer alan, yuvasına sahip çıkan nihat ile evlenerek, eğlenilecek erkek ile evlenilecek erkek arasındaki ayrımı yapabilmiş, tahsilli, hoş sohbet ve aslında dizinin en güzel kadınıdır peyker.

    dizide dönen entrikalardan habersiz gibi dursa da, bihter ile behlül'ün arasında bir şey olabilme ihtimalini daha en başında düşünmüş, bundan endişe etmiş, hatta kardeşini korumak için onu uyarmıştır. devamında olanları da aslında hissetmiş ama yine kardeşinin zarar görmemesi için onun dışında kimseye bundan bahsetmemiştir. firdevs hanımın oyunları, taktiklerini de fark etmiştir; nihal ile behlül oyununu da bihter'i kurtarmak için yaptığını anlamıştır.
    hatta kardeşinin kendisine yaptığı saygısızlığa ve küstahlığa rağmen, onu uyarmaya devam etmiştir. bihter'in hayatını kurtarmak için de son ana kadar mücadele etmiştir fakat maalesef bihter, ablası peyker yerine, annesi firdevs'i yakınında tutarak kendisine en büyük zararı vermiştir.

    firdevs kendi öz kızının dengesini bozan esas karakterdir. fazla müdahaleci her anne gibi, kızının hayatını kaydırmıştır. zaten en başında onun inadına adnan'la evlenen bihter, yine annesinin behlül ile ilişkilerine müdahale etmesi sonucu iyice dengesini şaşırmış, behlül ile nihal'in birbirlerini sevdiklerine inandıktan sonra gerçek anlamda acı çekmeye başlamıştır. peyker tüm bunları fark etmiş ve bihter'e yardımcı olmak istemiştir ancak defalarca aptal yerine konulmuş ve yardım çabası reddedilmiştir.

    aynı zamanda eğriyle doğruyu ayırt edebilen çok olgun bir karakterdir peyker. kayınpederinin yaptığı kötülüklere rağmen kayınvalidesini ondan ayrı tutarak onunla hep iyi geçinmiş, iyi iletişim kurmuştur.
    gerek evin çalışanlarına, gerek annesinin hanımı katya'ya hep belli bir mesafede ve düzgün davranmıştır. bihter ve firdevs'den farklı olarak kibirli değildir.

    samimi ve yumuşak huyludur ancak ne annesini özel hayatına karıştırmış, ne de dış etkenlerin evliliğini olumsuz etkilemesine izin vermiştir.

    sonunda dayanamayıp çok önce alınması gereken yurt dışına taşınma kararını almıştır ama maalesef (kendimce) ablasını, peyker'in onu düşündüğü kadar hiç düşünmediğine kanaat getirdiğim bihter tarafından, büyük bir acıya mahkum edilmiştir.

    dizideki en düzgün karakterlerden bir diğeri olan süleyman efendi kadar, peyker ve nihat da mutlu olmayı en çok hak edenlerdi.
    süleyman efendi eşi ve kızıyla mutlu bir hayata devam edebilecek, ama babasından sonra bihter'i de kaybettiği için, hem de behlül yüzünden kaybettiği için peyker'in bir yanı maalesef eksik kalacaktır.
    özetle, bence peyker,
    en sonunda yaşadığı acıyı en son hak eden kişidir dizide.
  • bir kaç youtube da canlı yayın ile izliyorum ama sanki izlemek değil yorumlar ile birlikte sanki gizli kameradan yalıyı izliyoruz gibi ah bu dizi yedi bitirdi beni :)
  • youtube kanalında 4 martta canlı yayın başlatılmış. dizi birinci bölümden itibaren yeniden yayınlanıyor, izlerken her defasında içinizden yaptığınız o yorumları kanalda sizin gibi aşkı memnu manyakları ile paylaşabilir o kara deliğin içinde sonsuza dek kaybolabilirsiniz. ya da kendinizi eğlendirmek için arada bir ziyaret edip girilen yorumları okuyup tekrar kaçabilirsiniz. *
hesabın var mı? giriş yap