• size değil, karşınızdaki asosyal insana eziyettir..
    şüpheniz olmasın..
  • asosyal olayı ayrı da her ota boka muhabbet açmaya çalışanı pulp fiction izlemeye davet ediyorum belki birşeyler öğrenirler.

    (bkz: uncomfortable silences)
  • deli olduğunuzu gösterir. kim kaybetmiş asosyal insanı siz bulacaksınız. dikkatli bakın arkadaşım kimse yok orada, kendi kendinize konuşup sıkılmışsınızdır.
  • "asosyal insan" diye tek bir kalıp olmadığından dikkatli değerlendirilmesi gereken bir fenomen. şimdi bu insan çok çalışıyor olabilir. keyfinden öyle yapıyorsa muhabbet etmeyin sürünsün bence. insan acı çekecekse de kalitelisinden çekmeli arkadaş; çalışmak nedir şimdi. diğer yandan, çok çalışmaya mecbursa herkesin yardım elini uzatması lazım. arada bulunan kısa ve değerli zamanlarda ona kendisinden ayrı dönmeye devam eden dünyadan haberler verin. neşelensin. bir gün döngüye tekrar katılma şansı canlı kalır bu şekilde. ha "bu ezik asosyale dert anlatmak da amma zor" gibisinden hayıflanacaksanız eksik kalın.

    bir başka tür de zihinsel sebeplerden asosyal olanlar. bu tür de tek parçada incelenemiyor ne yazık ki. mesela bu insan felsefe okumuş ve ulaştığı değer yargıları bütünü sonucunda insanlarla ilişiğini kesme kararı vermiş olabilir. bunun gerçeği trilyonda birdir tabii. rol kesenleri acizlikleri içinde çürümeye terkediyoruz. psikolojik sorunları olanlar da "zihinsel sebepler"in diğer yüzünü oluşturuyor. böyle durumlarda uzman tavsiyelerine göre davranmak en doğrusu olacaktır. "ay depresyondadır o, biz şimdi muhabbet eder hallederiz" diye yaklaşacaksanız boyunuz devrilsin. bin tane farklı sebep olabilir böyle durumlarda. hem diyelim gerçekten depresyonda bu insan. yahu sanırsın latin güneşi altında rom içen ernest hemingway'siniz de iki lafla hayata döndüreceksiniz karşınızdakini. bazı depresyon durumlarında muhabbet işe yarayabilir (mesela geçen sene adam gibi konuşacak birileri olsa delirmenin eşiğinde dolaşmazdım) ama bilmeden fikir sahibi olmak yine de hoş değil.

    sonuçta bu muhabbet etme çabası bazen "asosyal" için bazen de "sosyal" için eziyete dönüşebilir. ha son bir şey; sosyallikten anladığınız eşli batağa adam aramak veya dedikodu masasını kalabalık tutmaya çalışmaksa size diyecek laf bulamıyorum. insanlığın binlerce yılının ürünü buysa belki de kendimizi imha etme vaktimiz gelmiştir.
  • asosyal insanın muhabbeti zaman zaman, sosyal diye nitelenenden, daha derin ve zevkli de olabilir arkadaş. zor olan asosyal insanla ilk kez muhabbet etmeye çalışmaktır. tanışalım, kaynaşalım safhasındaki saçma salak kısma pek itibar etmez asosyal insan.
  • öncelikle :
    (bkz: http://www.aktuelpsikoloji.com/…r.php?haber_id=6214)

    bu bilgiler ışığında; eğer bir asosyalle muhabbet etmeye çalışıyorsanız onun çevresiyle yeterince ve kaliteli iletişim imkanlarının olmadığını bilin. sarı saçlı bir çocuğu varsa muhtemelen ilk bakışta yürüyen kavun zannediyordur bu.
    bir de sosyal paylaşım ağlarının bu rahatsızlığı körüklemekte olduğu bilinmekte. ne bileyim sözlük olsun, ya da facebook olsun çok fazla vakit ayırılmaması gereken oluşumlar. (şair çaktırmadan burada asosyalleri zavallı gibi görme eylemini bu platformda icra eden insanlara sesleniyor.)
    belirtileri bu kadar netken asosyalliğin, girişken olmamakla (eskiler efendi çocuk ya da kız der.) karıştırılması ilginçtir. bunu sanki amerikan filmlerindeki lise popülerleri tadında takılan/ya da öyle gösteren insanların yapması daha da ilginçtir.
    eğer bir asosyal olduğunu düşündüğünüz biri ile, bir ortam içinde konuşuyorsanız o kişi muhtemelen asosyal olmaktan ziyade muhabbetinize ısınamamış biridir. siz de konuşmayın.
    eğer bir asosyalle başbaşa kaldığınızı düşünüyorsanız konuşup kendinizi sıkmayın o başka şeylerle ilgileniyordur. inanamayabilirsiniz über bir insan olarak ama muhtemelen sıkıcısınızdır.
    gerçek bir asosyalle aynı mekanda kaldıysanız ya arkadaşınızın odasına geçin ya da çıkarken evinin kapısını falan kapatın. onu da kendinizi de sıkmayın durduk yere.
  • "- ya abi, öyle de, böyle de, dır dır, vır vır, zır zır...
    - ilgilenen kişi değilim."

    (bkz: erdener abi)
  • asosyal adam açısından bakılınca da geveze adamla konuşmak zorunda kalmak" diye nitelenebilir.
  • az sosyal olsun da kendiyle muhabbet edecek uşak tutsun kendine.
  • sorularla köşeye sıkıştırıp kısa cevaplarla oradan oraya savuşturulmaktır.
hesabın var mı? giriş yap