• --- spoiler ---

    hem deist hem ateist olunmaaz. ya deist, ya ateist olacaksın. ikisi bir arada olduğu zaman, adeta ters mıknatıslanma yapar.
    --- spoiler ---

    bu ne cehalet *
  • ataturk komunisttir hem de anti komunisttir.
  • ateist mi deist mi karar verin.
  • türkçe derslerinde, anlamlarına göre sözcükler diye bir konu anlatılır, keşke o dersleri ekmeseydin dedirten ifade.
  • kalbini yarıp baktın mı, sen kıyamette bunun hesabını nasıl vereceksin?

    hz. muhammed
  • kafir ve müşrik kelimeleri hakaret değildir. dini ıstılahta yeri olan bir durum tespitidir.

    edit: arkadaşlar mesajlar peş peşe geliyor. kısa bir tekfire giriş dersi yapmamız lazım.

    tekfir bir kimse hakkında kafir hükmü vermektir. yasak olmadığı gibi gereklidir de. çünkü bir müslümanın kimin arkasında namaz kılacağı, kimin kestiğini yiyeceği, kiminle evleneceği gibi konularda muhatabının hükmünü bilmesi gerekir. işte bu tasnife tekfir diyoruz.

    bir kimseye kafir veya müşrik hükmü vermek kendini allah'ın yerine koymak falan değildir. islam'a göre yasak olan bir kimsenin kalbi ve ahiretteki durumu hakkında yorum yapmaktır. kalp hakkında yorum şu şekilde olur. mesela bir kimseye münafık denemez. çünkü münafık, zahiren (dış görünüş itibariyle, izhar ettiği görüntü olarak) müslüman olduğu halde kalben kafir olan kimseye denir. bu sebeple rasulullah (s.a.v) savaşta şehadet getirdiği halde düşmanı öldüren sahabeye kalbini mi yardın ifadesini kullanmıştır. ahireti hakkında yorum da bir kimse hakkında cennetlik-cehennemlik yargısına varmaktır. özellikle yaşayan kimseler hakkında son durumunu bilemeyeceğimiz için ahiretteki hükmü hakkında konuşulmaz.

    ancak!

    bir kimsenin an itibariyle üzerinde olduğu söz, inanç ve amelleri ile kafir veya müşrik hükmü verilebilir. kuran ve sünnette açıkça küfür olduğu belli olan sözleri söyleyen veya amelleri işleyen kimselere tekfirin şartları oluşuyor ve engelleri ortadan kalkıyorsa (detayı için islam hukuku kitaplarına başvurulabilir) bu hükümler verilebilir. bunlar bir durum tespitidir. asla hakaret değildir.

    bu yazdıklarım müslümanları ilgilendiren kısmı. gelelim müslüman olmayanlara. arkadaşlar siz neden bu kadar cellallendiniz? bir inanç açısından kafir veya müşrik olmak bu kadar kötü bir şey mi? ateist, deist, agnostik veya her neyseniz; üzerinde bulunduğunuz bakış açıları utanılacak şeyler mi? bize ne sizin tercihinizden? bu kavramlar bizim inancımız açısından bir sınıflandırmadır bu kadar. bırakın isteyen istediği gibi inansın. islam hukukuna göre de islam ile hükmedilen bir yerin yöneticisi müslüman olmayanlardan cizye (bir vergi çeşidi) alır, bunun karşılığında can ve mal emniyetlerini sağlar. yani sizin en radikal göreceğiniz bir idari yönetim altında dahi hukukunuzun sınırları çizilmiştir. bırakın müslümanlar da kendi inançları açısından bir tasnif yapsın.
  • apateistti bence.(bkz: apateizm)
    akıllı adamdı.
  • atatürk tam bir kemalistti.
  • bana ne
    sana ne
    ona ne
    bize ne
    size ne
    onlara ne...

    ne demiş kur'anda? "benim dinim bana, sizin dininiz sizedir"
    kafirun suresi 6. ayet

    yeterin gariii!!!
  • ateist ve deist'in anlamını bile bilmeyen bir zırcahilin zırvalamaları işte. bunu ciddiye alıp seyredende suç asıl...
hesabın var mı? giriş yap