• önemli olan boyu değil işlevi önermesinin en büyük ispatı.

    edit: bizim için çok değerli kişiler hakkında espri yapamayacak kadar onlardan korkuyorsak, onlar gerçekten de bizim için değerli değildir.
  • tartışılması çok da gerekli olmayan bir konu...1 60 olsa ne farkeder 2 80 olsa ne farkeder...
  • ayrıca, bütün kuşları siktik bir leylek mi kaldı diye tepki gösterilesi gereken bir konudur. sonuçta, atatürk bu ülkeye neler yaptı*, ne gibi önerilerde bulundu*, kafa yapısı nedir, fikirleri nelerdir, bunları tartışmayı bırakalım, atatürk kaç metre kaç santim uzunluğundaymış onu konuşalım di mi? bu sırada da onun ilkelerine aykırı hareketler devam etsin.

    sonuçta, hiçbir şekilde ciddi yaklaşılmaması gereken bir mevzudur.
  • rahmetli babaannemin rahmetli babasinin anlattigi hikaylerden sadece birinin konusu. milli mücadele yillarinda karadenizde bulunan köylerine yakin bir yere gelip konusma yaparken kendisi de dinleme sansini yakalamis. sormustum 'boyu uzun muydu' diye, 'uzundu çok heybetliydi' cevabini almistim. ancak 172 cm yi düsündügüm zaman sanirim ya dede bizi kazimis ya da o zamanki coskuyla ve atatürk ün yapmakta oldugu seye inançla böyle bir heybet akilda kalmis olabilir.
  • araştırıldığında 1.68 ile 1.74 metre arasında rakamlarla karşılaşılır. en kötü ihtimalle bile dönemin ortalama boyunun biraz üzerinde olmalı.
    atatürk'e kısa demek, hele son 50 - 100 yıl içinde ortalama insan boyundaki artış göze alındığında, haksızlık olur. yani gerçekten de 'dönemin şartları içerisinde değerlendirilmesi' gerekir boyunun. bu argüman burada geçerli.

    seneler önce atatürk'ün gerçek boyuna göre yapılmış balmumundan heykelinin, ona orta boylu olmayı yakıştıramayan atatürkçü vatandaşların tepkisine maruz kalınca 1.80 küsür metreye uzatıldığı vakidir..
  • bundan daha da fazla tartışma konusu olmuş başka bir boy için (bkz: napoleon'un boyu)
  • arş'a değer.
  • hakkında tartışılacak bir boyu eksik kalmıştı .

    atatürk'ün boyu kaç olması durumunda ülkesi için yaptıklarının değerli olacağı, kaç olması durumda değerinin yadısnabileceğini merak konusudur.
  • emperyalizme savaş verebilecek kadar uzundur.
    uzun olup egemen güçlerin önünde dizinin üzerine çökenlerden uzun olduğu kesindir.
    her durumda diz çökmüş sırık gibi birinden, en kısa boylu biri bile olsa, eğlmeyen başının onurlu duruşuyla daha uzundur.
    boy bos santimde metrede değildir.
    bükülmeyen boyun, eğilmeyen baş, onurunla direnebilmektir.
    ben liderim diyen bunları yapamıyorsa, galata kulesi kadar boyu olsa tirişkadan nağmedir.
    sömürüye karşı savaş veren ya da verebilen her lider kadar uzundur kanımca....
hesabın var mı? giriş yap