• üşenmedim hesapladım.

    ortaöğretimden full puan almış birisi; (kaç soruda kaç net yapılması gerekiyor)

    ygg türkçe 20/40 sosyal 20/40 mat 20/40 fen 0/40
    lys edebiyat 28/56 cografya 12/24 mat 15/50 geometri 15/30

    şeklinde net yapması yeterli oluyor tahmini puan hesaplamasına göre.

    soruların yarısından azını cevaplaması yeterli. 50 matematikte 15 net yapsa yeterli mesela. böyle avukat olunabiliyorsa herkes olsun direkt. hiç uğraştırmasınlar.
  • mezunlar günü etkinliği olarak periscope açılarak ossura ossura kampüste uyunacak fakülte.
  • meltem banko gibi birisi buranın eğitim sisteminden geçip de mezun olmuştur.
  • burada öğrenim görmek için "ankarada bulunan para"ya sahip olmak gerekmektedir. aslında birazcık yazım kuralı da yeter gibi. birkaç noktalama işareti... he sanki?
  • 2015 haziran genel seçimlerinde akp'den miletvekili aday adayı olan meltem banko'nun mezun olduğu fakültedir.
  • bu üniversitenin hukuk fakültesine hasbel kader yolum düştü ve 1 yıl eğitim aldım. bu 1 yıllık tecrübeme dayanarak tercih yapacaklara şunları anlatacağım:

    ulaşım
    1- okul şehir merkezine aşırı uzak. ulaşımı ben dolmuş ile gerçekleştiriyordum ve o yöne sadece 1 dolmuş hattı var ve o dolmuş hattının kalktığı yer için bir dolmuş daha kullanıyordum. diyeceksiniz okul servisi yok mu, evet var fakat sadece sabah ve akşam var. diğer vakıf üniversitelerinde bedava olan okul servisi bu okulda 1.200tl+ idi. (net bilmiyorum ama 1200+ idi) son olarak ulaşımda bir yol daha var o da opera binasının oradan sanırım 2 saatte bir ego kalkıyor hiç oradan binmedim çünkü dolmuş daha hızlı. dolmuşla okula varış süresi ise ankamall'den 40 dakikadır. okula varınca da 15 dakika kadar kapıdan fakülteye yürürsünüz. okulu genelde zengin kısım öğrenciler oluşturduğu için okul araba galerisi gibidir, park yeri zor bulunuyor. araba ile de yenimahalle'den ulaşım 30dk(trafiksiz) civarıdır.

    eğitim sistemi
    2- eğitim sistemi olarak öncelikle öğrenci kalitesine değinmekte yarar var. öğrenci kalitesi yok gibi bir şey fakat bu sadece öğrencilerden kaynaklanmıyor diye düşünüyorum çünkü eski okulumda hocalarım kitaptan çok nasıl hukukçu olunur, hukukçu nasıl yorum yapar ve hukukçu nasıl düşünür konuları üzerinde bize hukukun temelini ve felsefesini aşılamışlardı. hukukun ana felsefesini ben eski okulumdan öğrendiğim için bana dersler atılımdaki arkadaşlarıma göre daha kolay geliyordu. ayrıca bağlantılı dersler (ceza genel-özel vb) konusunda ise hocaların ne kadar gereksiz şeyler öğretmeye çalıştıklarını fark ettim. öğretmeye çalıştıkları bilgi saçma değil hukuk bilgisi ancak o zaten kitapta açık şekilde var. örneğin eski ceza hocama ve atılımdaki hocama bakıyordum, atılımdaki hep gerek olmayan konular üzerinde çok duruyordu. bir hukukçu yetiştirmeye değil de hukuku öğrenen kişiler yetiştiriyor gibi bir amaç var gibi. bir hukukçuya kitaptaki bilgi çok karmaşık değilse üzerinde durulmadan anlatılır geçilir onun nasıl yorumlanacağı anlatılır, pratikteki sorunlar, teorideki sorunlar anlatılır vs ama atılımda ise bazı hocalar kitaptaki salt bilgiyi öğrencinin kafasına sokmaya çalışıyor. bu bence çok anlamsız.
    okulun bazı hocaları var ki onlar bu grupta değiller. cidden çok değerli ve iyi bir hukuk bakış açısı kazandıran hocaları da var. örnek vermek gerekirse sabih arkan, metin günday, sarper süzek bu okulda ders veriyor.
    iyi bir idare hukukçusu olmak istiyorsanız metin günday'dan ders alınmalıdır.
    sınavlar konusunda ise kolay gibi oluyor.(bana göre kolaydı fakat baştan beri atılımda okusaydım belki zor gelirdi.) derslere girerseniz bazı hocalar soru bile veriyor(özellikle yaz okulu derslerinde). derslere girmeseniz de kitaptan halledilir tüm dersler. hocalar dersin içeriğine çok bir şey katmıyor diye düşünüyorum kitaptan çalışırsanız yaparsınız. geçme (dd harf notu) 65 puan fakat sınıf ortalaması genelde yerlerde olduğundan hocalar bunu 50'ye kadar çekiyorlar. bütünleme sınav hakkı 2016 yılında kaldırılmıştır. genelde hukuk fakültesi dekanlığı işinizi hemen çözemez sizi epey uğraştırır, iş bizde diyemez.okulun güncel akademik kadrosuna her üniversitede olduğu gibi internet sitesinden ulaşabilirsiniz. geçenlerde saygı değer hocam nami çağan vefat etmiş.okulun profesörleri genelde emekli kesimdir; ancak sizlere çok bilgi ve vizyon katacak insanlardır.

    3- kafeterya

    okul yemekleri (tabildot) 15tl civarıydı ve doyurmuyordu. ondan dolayı arabanız varsa okula yakın yerlerde 15tl'ye tıka basa doyabilirsiniz. kahvaltıda 2tl civarı poğaça yiyebilirsiniz fakat belirli saatten sonra kalmayabilir. akşam yemeği için kafeteryadan fast food temin edebilirsiniz.

    4- kütüphane
    fakültenin içinde ufak bir okuma salonu var. yaklaşık 60 kişilik kapasitesi var. sınav haftası oraya 9`dan önce gitmezseniz yer yoktur. okulun kendi büyük bir kütüphanesi vardır. fakülteye 10 dakika yürüme mesafesinde. bu kütüphane cidden büyük ve yer bulabilirsiniz. genelde aradığınız kitap da bulunuyor. bu kütüphane 12'e kadar açık oluyor. sınav haftası dahi 24 saat olmuyor. başka bir olumsuz yönü ise kütüphane de doğal olarak şehir merkezine uzak. arabanız yoksa saat yedideki dolmuş saatine kadar ders çalışabilirsiniz.

    5- okul ortamı
    ben bu okulda hiç böyle iyi bir arkadaş ortamı görmedim. herkes bir havalarda ve soğuk davranıyorlar.(istisnalar hariç tabi) kendini geliştiren, kültürlü insan bulmak zor. zaten dersler bitince herkes okuldan ayrılıyor.

    6- kulüp faaliyetleri
    sanırım bu okulda kulüp faaliyetleri faal durumda değil. 2-3 tane hukuk fakültesi kulübü var ve sene başında kayıt olmuştum fakat hiçbir faaliyetleri olmadı. kısacası bu okulda kendinizi geliştirecek bir kulüp bulamazsınız. ancak bu durumu avantaja çevirip projenizi hazırlayıp kendi kulübünüzü kurabilirsiniz.

    7- seminerler/sempozyumlar
    okul başlarında 1-2 tane olmuştu sonra nedense hiç olmadı. normal bir vakıf üniversitesinde 2 haftada 1 olur. emin olun sempozyumlar size dersten daha çok hukuk bakışı katıyor eğer ki anlatan hocaları iyi anlarsanız. ancak bu okulda bu durum da çok kısıtlı.
  • parayı bastı aldı mı diplomayı aldı,
    babasının arkadaşının yanında da yaptı mı stajını güya yaptı,
    aldı mı avukatlık ruhsatını aldı,
    babası zaten altına son model arabayı çoktan çekmişti,
    o zaten kendi gibi bi'kızı zaten yedeklemişti,
    ama yine de piyasada gezinirdi evlenene kadar eğlenirdi (!)
    ve her şeyi parayla çözen bu arkadaşların ne zekası gelişiyor ne karakteri,
    ne sabrı öğreniyorlar ne emek vermeyi...
    bunların kıbrıs'ta özelde okuyup(!) dersleri de ayrıca adamını bulup para vererek geçenleri mevcuttur.
    sonra adalet?
    adalet mi?
    güzel kelime bro.
  • sabih arkan ve ahmet kılıçoğlu'nu transfer ederek kadrosunu güçlendirmiştir.
  • akademik kadrosunda ahmet kılıçoğlu, sabih arkan, sarper süzek * bulunan, en önemli mezunu ise meltem banko olan ilim yuvası.
  • bas parayi al diplomayi sloganina sahip olabilir bu okul.

    başka türlü bu kadar boş beleş işlerle uğraşan mezunu olamaz.
hesabın var mı? giriş yap