• 15 ağustos 2015 tarihinde, abd miami kentinde wbc altın kemer maçına çıkacak boksörümüz.
    umarım kemeri alır da döner.
    rakibi ise glen johnson.
  • ingiltere'nin liverpool takımında oynayan ingiliz defans oyuncusu glen johnson'la ünvan maçına çıkacak türk boksör. londra'da lahmacun dükkanı işleten abisi süleyman yıldırım'ı siparişi geç kaldığı için tartaklayan glen johnson'ı yumruk manyağı yapacağını umuyoruz.
  • 1991 doğumlu sivas'lı hafif ağır sıklet boksörü. sanırım şu anda aktif türk boksörler arasında (tarih itibarıyla) en başarılı gençler arasında. helal olsun, devamını dilerim.
  • dun aksam brezilyali jackson jr.'i 2. raundun sonunda teknik nakavtla yenen yetenekli boksorumuz.
  • kendisi sivasli turk profesyonel boksordur. çok sağlam bir ceneye ve kondisyona sahiptir.suan itibariyle wbc de 4numaradir ama en kisa surede challengerlikten şampiyonluğa çıkacağını düşünüyorum. bu arada ülkemizi profesyonel arenada aktif olarak temsil eden sporcuların da en iyi olanıdır. kendisini ve karakterini çok seviyorum başarılar şampiyon
  • 1991 sivas doğumlu türk ortasıklet boksörü. mr. robot lakaplı sporcu, henüz super middleweight kategorisinde olmasına karşın yakında ağırsıklete geçmesi beklenmektedir. şu ana kadar 12 maça çıkan yıldırım, maçlarının tamamını (8'i nakavtla) kazanmıştır. acı kuvveti sayesinde fiziksel dezavantajını kapatabilen önemli bir boksördür.

    wikipedia - https://en.wikipedia.org/wiki/avni_yıldırım

    boxrec.com - http://boxrec.com/boxer/681976

    bir nakavtı için - https://www.youtube.com/watch?v=wy0wv9ymyvg
  • bugün almanya'da güzel bir maç çıkararak wbc gümüş kemerini almaya hak kazanmıştır.
  • beşiktaşlıdır.
  • 2017'de wbc süper orta siklette altın kemerinin bir ucundan tutacak mr.robot lakaplı boksörümüz.
    badou jack 2016'nın keyfini çıkart , 2017 senin için zor olacağa benzemekte :)
  • güncel türk boksörler arasında en fazla gelecek vaadeden wbc gümüş kemer sahibi boksör. avni yıldırım ilk önce light heavyweight* olarak başladığı boks kariyerine super middleweight* olarak devam ediyor. aslında bence de çok iyi yaptı. sebebi ise light heavyweight'te devam etseydi adonis stevenson ile karşılaşacaktı ve kendisi için çokta iyi olmazdı. çünkü adonis stevenson avni yıldırım gibi birçok boksörle karşılaşan ve 39 yaşındaki dev bir tecrübe. yani avni eğer bu siklette devam etseydi 24 yaşını doldurmadan kemer maçına çıkma ihtimali vardı ve büyük ihtimal hüsran ile sonuçlanırdı. daha anlaşılır olarak anlatayım şöyle düşünün adonis stevenson yılların tecrübesi real madrid avni ise avrupa'da yeni yeni tecrübe kazanan beşiktaş nasıl sonuçlanırdı maç? size kalmış.

    avni yıldırım light heavyweight'te 3-4 biraz zorlayıcı maça çıkarak yumruklarını güçlendirdi ve super middleweight'e düştü ve şu anda wbc sıralamasında 3. sırada bulunuyor. aslında gerçek 2. sıra olmasına rağmen wbc yetkilileri yine şerefsizliğin daniskasını yaparak 3. sıraya aldı. şimdi kemerin sahibi badou jack, james degale maçından sonra bir üst siklete geçerek kemeri boşa çıkardı. 1. sırada ki callum smith ve 2. sırada bulunan anthony dirrell kemer maçına çıkacak. yani eğer ki wbc yetkilileri şerefsizlik yapmasaydı, avni 2. sırada bulunduğu için direk dünya şampiyonluğu için maça çıkacaktı. şimdi avni 3. sırada bulunduğu için avni bu 2 kişiden biri kemeri kazanırsa avni'ye karşı zorunlu kemer koruma maçına çıkacak.

    avni yıldırım güncel türk boksörler arasında ki en iyisi dememin sebebi işte bu yüzden. şuan ki türk boksu gayet içler acısı bir halde. ali eren demirezen var ama o daha yolun başında. benim görüşüm ağırsiklet ali eren için bir kaç gömlek fazla. cruserweight'e düşerse kendisi için çok iyi olur. hatta şampiyonluk bile yaşayabilir.
    ama avni yıldırım'dan başka şampiyonluk şansı olan yok. şu ana kadar selçuk aydın haricinde dünya şampiyonluk maçına çıkan boksörümüz bile yok öyle düşünün.selçuk aydın'ın çıktığı da geçici şampiyonluktu. yani pek sayılmaz. bir de rahmetli sinan şamil sam çok yaklaşmıştı ama maalesef olmadı.

    tabi avni'yi bu kadar övdük ama avni yıldırım'ın eksi yanı var mı? tabi ki var örnek verirsek en büyük eksik yanı gerçek bir antrenör köşesinde bulunması lazım. ahmet öner ne kadar iyi bir menajer olsa da, iyi bir hoca değil bu kadar gelecek vaadeden bir boksörü harcamaması lazım ve bir adım geri çekilerek işinin ehli birine teslim etmesi lazım. benim görüşüm avni yıldırım stili boksörler olan murat gassiev ve gennady golovkin'in antrenörlüğünü yapan abel sanchez'dir. murat gassiev- denis lebedev ve gennady golovkin'in herhangi bir maçını izleyin. ne kadar haklı olduğumu anlarsınız. diğer teknik eksikler çalışarak düzeltilebilir ama antrenör kesinlikle en büyük problem.

    son olarak avni yıldırım 13 mayıs'ta meksika'da marco antonio periban'a karşı dövüşecek. bu avni yıldırım için adeta bir rüştünü ispatlama maçı. periban, sakio bika'ya karşı kemer maçına çıkmış md* ile yenilmiş bir boksör.
    ayrıca badou jack ile berabere kalmışlığı vardır. tek nakavt ile yenilgisini james degale karşısında almıştır. periban'ın boyu 185 cm, reach'i ise 197 cm'dir. bakalım bu maç avni için büyük bir tecrübe olacak.avni eğer içeri girebilirse büyük ihtimal nakavt eder ama sayıya gitmemesi lazım çünkü rakip uzaktan dövüşmeyi seven bir boksör. eğer ki avni bu maçı kazanırsa ki görüşüm kazanacağı yönünde avni rakiplerine fazlaca gözdağı verir. avni yıldırım'a destek olmamız şart çünkü bu ülkeye kemeri getirecek biri varsa o da avni yıldırım'dır.
hesabın var mı? giriş yap