• yerel seçimleri yüzde 98’lik başarıyla tahmin eden, tekrarlanan istanbul büyükşehir belediye seçimlerini ise tam isabetle bilen avrasya araştırma şirketi’nden siyasi partilerle ilgili yeni tahminler geldi.

    şirket başkanı kemal özkiraz, twitter hesabından bazı tahminlerde bulundu.

    kemal özkiraz'ın paylaşımları şöyle:

    düşündüğümü, röportajlarda söylediğimi şuraya da yazayım.

    sonra benden duyanlar,iş olup bitince bunu ben söylemiştim diyorlar.

    1- enseyi karartmayın bu günler geçecek.

    2-akp bırakın secim kazanmayı meclise girerse şükredecek.

    3-akp 2020-2022 arasında mutlaka bölünecek

    4- 20/30’lu hatta 50-60’lı istifalar olacak (2020 sonu ile 2022 arasında)

    5-geriye sadece posası kalacak ve dsp gibi bir anda çakılacak.

    6-mhp mi? o hep kazanır, ana muhalefet olacak.

    7-bu günler herkese ders olacak, demokratik bir parlamenter sistem kurulacak.

    kaynak

    (bkz: ay olabilir mi öyle bir şey lütfen olsun çünkü)
  • erdoğan varken biraz zor. normalde ilk yola çıkan ekip çoktan dağıldı. hatta bir parti kuruldu ikincisi de yolda. ama erdoğan akp'nin başında olduğu sürece dağılma dediğimiz şey halkın oylarında cereyan etmeyecek. zira onlar akp'ye değil erdoğan'a oy vermekteler.

    inşallah yanılırım.
  • hala erdoğan oldukça zor diyen var.

    adam 17 yıl bunun üzerine inşa etti zaten bütün stratejisini. muhalif geçinenler bile erdoğan'ın yenilemyeceğine inandı ve adam başta kaldı.

    ta ki...

    23 haziran'a kadar.

    chp'yi dinsizlikle suçlaya suçlaya bitirmeye çabalayan erdoğan'ın karşısına ilahi adalete bakın ki karadenizli, soy adı imamoğlu olan biri dikildi ve "ben bu işi bozarım" dedi.

    o yenilmezlik algısı da puff oldu gitti. hem de 806.456 oy farkla.

    geçin artık. o iş bitti.

    neydi o türkü bayılırım:

    aşağıdan yukarıdan, yolun sonu görünüyor...
  • velev ki dağıldı ... bu dağılma yeni bir güç kaynağı da olabilir. inanmayanlar geçen 17 seneye baksınlar, olamaz mı?!

    "bunlaaaar (o an rağbet gören herhangi bir örgüt kastediliyor), partimize de sızmışlar. adeta bakteri gibi, virüs gibi sinsice her yere sirayet etmişler. bana sürekli yanlış bilgi vermek suretiyle, şahsımı ve makamımı halktan ve gerçeklerden sistematik bir biçimde uzaklaştırmışlar (yanlışı kabul etmek, olaya dramatik bir hava verecektir). parti içinde gruplaşmalar olmuş, kendi çıkarları uğruna davamızı satmışlar.
    mes'ele parti mes'elesi değil, mes'ele vatan, v a t a n; yerli uçak projemizi almanlara bunlar vermiş, yerli araba projemizi de bunlar baltalamışlar (fatih prpjesi, geçiş garantisi, kutuplaşmalar ve hatta göçmen kuşların güzergahı dahil, yolunda gitmeyen herşey bu listeye dahil edilebilir).

    x'den (x pensilvanya da olur, kandil de olur, berlin de olur. artık o an düşman nerede ise orası) talimat alarak istifa ediyorlar, niye? çünkü bir bir tespit edildiler, çünkü foyaları ortaya çıktı, planları alt üst oldu, partiden ihraç edilecekleri belli olunca paçaları tutuştu. vs vs"

    1-2 ciddi dumurluk tutuklama, 1.000-2.000 piyon tutuklama, 10.000-20.000 görevden uzaklaştırma sonrası pür-i pak temizlenmiş bir oluşumla durmak yok, yola devam.

    hatırlayın; daha bir ay önce ekşicilerin muhalifliği bıraktıkları bir sabaha uyanmadık mı? "bu meseleye parti meselesi diyen vatan hainidir" diyen ekşici görmedik mi?! az gerçekçi olun amk!
  • olası bir seçimde imamoğlu ve rte 'nin aday olduğunu ve akp'nin o panikle nasıl saçmalayacağını düşünün . 13 bin oyla kaybettikleri ve şerefli ikinci oldukları bir seçimi abuk subuk insanların yönettiği saçma bir kampanya ile nasıl 800 bin oya çıkardıklarını hatırlayın .
    yazın buraya, imamoğlu ve rte aday olursa geri dönülmez bir çözülme süreci başlayacak akp'de . teknik ömrü bitti akp'nin ,şu anda sadece medya çark etmediği için başlamış bölünmenin hızlı bir ivmesi yok . kapalı kapılar ardında büyük kavga dövüş var,gençlik kolları ,parti tabanı falan filan hepsi mutsuz . seçmenin kapısına gidince artık laf yer oldular. kendi tabanı bile taşınacak bir yer arıyor.
    akp şimdiye kadar önlemlerini hep geç aldı ve önlemleri rağbet görmedi. aslında rağbet görmedi değil de biraz da rezil olundu . yok istanbul'a mitiller atıldı yok öcalan mektup yazdı yok öcalan'ın kardeşi trt'de zırvaladı .
    artık you tuber'lar sokak sokak tüm şehirlerde gezip özgün habercilik yapıyor,insanlar içindekileri kusuyor ve bir dalga yaratıyor. istanbul seçimlerinde you tuber'ların katkısı çok büyük.
    o ortam değişmiş değil hatta ekonomik nedenlerden ötürü daha da büyük bir gerginlik hakim . bugün akp'ye oy attığını bildiğiniz 100 kişiye berat albayrak'ı olumlamalarını isteyin göreceksiniz bir kişi bile berat görevde başarılı devam etsin demez.aynı soruyu akp'nin kurmaylarına sorun onlar da devam etsin demez .
  • ben hiç zannetmiyorum. ulu reisimize allah uzun ömür bağışlarsa daha çok ak günler göreceğiz.
  • islamofaşizm'in sonu.
  • merakle ve hevesle bekliyoruz.

    çok can yaktı akp, artık gitmenin tam vakti. ülke kaos ortamına sürüklenmeden bu işin bitmesi gerekiyor. dilerim doğru bir analizdir.

    yeni kurulacak partilerden sonra akp'nin ayakta durabilmesine imkan yok. bu ülkenin geleceğini düşünen herkes, oy verirken üstüne düşeni yapacaktır.
  • dağılmaları çok zor çünkü aralarında birbirlerine sımsıkı yapışmalarını sağlayan “birbirlerinin pislikleri” diye çok kuvvetli bir yapıştırıcı var.
hesabın var mı? giriş yap