• avrupa’nın beğenmediği çöpleri ülkemizin çok beğenip ithal etmesiyle oluşturulmuş durum.

    türkiye, bangladeş gibi çöp itelenen ülkelerle aynı klasmana kendini sokup dünyanın çöplüğü olarak kullanılıyor. adana da türkiye’nin çöplüğü olarak kullanılıyor. adana’nın ne kadar büyük ve verimli bir tarım alanı olduğu ve adana kıyılarının türkiye’nin en önemli milli parklarından** ve koruma alanlarından bazılarına sahip olması, bu plastiklerin aktığı iskenderun körfezi’nin de türkiye’nin en önemli deniz ürünü üretim sahalarından olması düşünüldüğünde bu durum tüm ülkemizin ekonomisine ve yaşam kalitesine bir tehdittir.

    almanya artık ülkemize itelediği çöplerinin dağlar oluşturduğunu görünce türkiye’yi daha bir kıskanıyordur.

    daha önce açılmış başlıklar olduğunu biliyorum ama çok dağınık ve konuyu bütünüyle vurgulamaktan uzaklar. çünkü çöpler sadece ingiltere’den gelmiyor, tüm avrupa’dan geliyor. ve çöpler sadece yakılmıyor, kimi yerde de saçılı halde bırakılıyor. sonuç olarak daha kapsayıcı olan bu başlığa diğer başlıkların taşınması gerekli. bu gerçekleştiğinde bu entry de kendini dönüştürecektir. dağınıklık oldukça olayın ciddiyetini anlatamıyoruz.

    önceden konuyla ilgili açılmış başlıklar:
    (bkz: bbc'nin türkiye'ye yollanan çöpler haberi)
    (bkz: ingiltere çöplerinin adana'da yakılması)
    (bkz: ithal coplerin adanada yol kenarina yigilmasi)

    dün (bkz: #122588434) entrysiyle konuya dikkat çekmiş buzlutuz nickli yazarla başlığın buraya taşınmasına karar verdik. onun üzerine bu başlığı açtım. baslik tasiyan göreve.

    not: dün yaratılan kamuoyu ile zabıtalar olay yerine geldi. daha sistemli bir kamuoyu ile doğamızı bu durumdan kurtarabiliriz.
  • almanya bizim ülkemiz için kaygılı ve maalesef bizim medya üç maymun modunda.
  • biz bu kadar aşağılanmay hakedecek ne yaptık allahım. her türlü avrupanın çöplüğüyüz artık. hem mecazi hem gerçek
  • nasıl varlıklarsınız lan siz.. hepiniz bir araya mı toplandınız? tüm kötüler bu zamanda mı buluştu? bir ülke vatandaşına bunu nasıl reva görebilir? orada yaşayan halk nasıl bu durumu kabul edebilir? adanalıyık diye ortada dolaşan canolar, adana'nın ırzına geçmişler plastik şişelere sıkmaya başlamışsınız sesiniz çıkmıyor.

    lanet gelesice olaydır.
  • yazip yazip siliyorum, yeminle aklimdan gecenleri yazsam bes dakikaya gozaltina alirlar.
  • saçılarak ya da saçılmayarak yanabiliyormuş plastik çöpleri. simsiyah dumanları da ne estetik durmuş değil mi?

    (bkz: 5 haziran 2021 adana geri dönüşüm yangını)
hesabın var mı? giriş yap