• ahanda linki

    1;45'den itibaren izlenilebilir. hastaligin yayilma hizinin dunyadaki tum ulkelerden cok daha fazla olmasinin dusundurucu oldugunu soylemekte aussie abimiz.

    edit: yeni analiz geldi 2:07'den itibaren

    link
  • bizim ekranlarımızda neden böyle analizler yok dedirtmiştir. artık her akşam benzer isimleri, şöyle iyi mi yönetiyoruz süreci, süreci yönetmemizi nasıl beğendiniz tarzı, ne şiş yansın ne kebap açılmalarıyla izlemekten sıkıldık.

    grafiklerle hem ülkemizde yaşanan süreci, diğer ülkelerle kıyaslamaları, ileriye dair neler olabileceğini kimse neden konuşmuyor? saklamayın artık halktan bazı şeyleri,net olun.
  • insan kendisini gerçekten çok kötü hissediyor böyle şeyler görünce. tipik ortadoğulu zihniyetimiz tavrımız bu olayda da devam ediyor. her şeyi geçtim insan sağlığında, insan canında bile bu kural hiç değişmiyor. deprem olur ekmek fiyatı artar, havaalanında bomba patlar taksici 5 katı fiyat çeker, pandemi olur umrecilere aman din konusunda hassasız kimseye kötü görünmeyelim diye laf etmezler, yurtdışından vatandaş getirirler ama müdürün kızını aradan çeker alırlar, ünlü bir spor adamının hanımıysan kimse laf etmez, ama haftasonu üsküdar sahilinde balık tutan 16 yaşında çocuğu 7 zabıta darp eder, ünlü bir sosyetik şahıssan hiç farketmez nereden geldiğin istediğin gibi ortalıkta fink atabilirsin ama 65 yaşında bir dedeysen polis otogarda köpek gibi çemkirir sana...gibi gibi.

    bilimden uzak, rasyonellikten nasibini almamış, hurafe ve hamasi şeylerle gündemi idare eden, doğru söyleyeni aşağılayıp, yalanlayıp, halkın önüne atan bir yönetimle ne kadar daha dayanacağız bilmiyorum. adam çıkmış söylüyor dünyada hiçbir ülke bu sayıya bu kadar hızlı erişmedi diyor. ha bunu türkiye'de bilen diyen yok muydu vardı elbet ama trollükle suçlandı, halkı galeyana getirmekle suçlandı. adam eve kalayım ama ne yiyeceğim, faturalarımı nasıl öderim dedi göz altına alındı.

    amaaan boş işler bunlar, koyar mı bi virüs bize, böyle devam...
  • ıyi düşünsün ne yapalım yani.hizli falan değil. sadece zaten varolan hastaların yeni tanı konulmasından.bence birçok ülkeye göre hala daha iyi durumdayız süreç olarak.ve daha bilinçli olduğumuza inanıyorum.avustralya dedi diye herşeye inanacakmısın anlamadım.
  • “yalnız süreç iyi yönetildi” söylemini duyamadığım açıklamalardır.
  • bizim ekranlarımız tek tip tek ses. nagihan alçı'dan mı bekliyorsunuz böyle analizler kasmasını?

    onu emin çapa gibileri ekranlardan kaybederken düşünecektik....
  • ../

    avustralya tv ne yapmak, nereye varmak istemektedir?
  • dunyada 9000'li rakamlara en kisa surede ulasan ulke diyor. birkac kere de gayet endise verici diye ekliyor ...
  • belki yöneticiler okuyordur. siyasal tarihten alınabilecek en büyük derslersen biri; toplumun genelini ilgilendiren bir konuyu saklamak, başta her ne kadar pratik görünse de sonrası için mutlaka felaketlere yol açar. başta bakan olmak üzere tüm görevliler ne durumda olduğumuz konusunda şeffaf olmalıdır. günde birkaç sayı vermekle, resmi sayılara asılsız demekle, reis azarlayacak diye korkmakla olmaz bu işler.
hesabın var mı? giriş yap