• ibasdı ( ibasda ya da ibassa ) 1900’lü yıllarda aybastı olan adı üzerinde halkın dilinde pek çok söylenti ve öyküler mevcuttur. bunlardan en önemlileri yörenin fethi sırasında karanlık bir gecede ayın bulutların arasından birden çıkarak ortalığı aydınlatması sonucunda işi kolaylaşan fatihlerce aybastı şeklinde konuşmalarından dolayı yöreye bu adın verildiği şeklindedir.
    bir diğer söylentiye göre belden aşağısı tutmayan çocuğunu, şifa aramak amacıyla yöreye getiren bir beyi bir süre sonra çocuğun iyileşerek ayaklarını basması sonucu beyin sevinçle “ay bastı! bastı! ya da iyi bastı” şeklinde sevinçle bağırması sonucu yörenin bu adla anıldığıdır ki yörenin adının bazı tarihi kayıtlarda ibasda, ibastı bazı kayıtlarda da espadia veya ipsadı şeklinde geçmesi itibariyle bu öykülere pek uymamakatdır.
  • ayın değişimiyle insanlarda oluşan psikolojik değişimlere denir. (bkz: aysar)
  • karadeniz yaylalarının en güzellerinden biri olan perşembe yaylasının bulunduğu ilçedir. kıvrım kıvrım menderesleriyle ve yeşilin binbir tonuyla hayranlık uyandıran bir mekandır. ayrıca her sene geleneksel olarak jip şenliği düzenlenir. jiplerle off-road adındaki zengin sporunun halk versiyonu gerçekleştirilir.
  • 12 eylül öncesi ve sonrasında oldukça sıkıntılar yaşanmış. şimdi ise belediye başkanı akp'li.
    17 km uzaklıkta perşembe yaylası vardır.
    cumartesi günleri pazar kurulur.
    anadolu'nun bir çok ilçesinde olduğu gibi günler geçmez, sıkıntıdan patlatır.
  • konaklanabilecek adam gibi tek yer, aybastı grand otel'dir.
    hamamı ve kablosuz internet bağlantısı mevcut.
  • buranın ortaköy isimli bir köyü bulunmaktadır ve söylentilere göre köyler iinde en kalabalık olanıdır.
  • 3.5 milyon tl'lik yolsuzluk iddiasının merkezi.
    http://www.aksam.com.tr/…n-goruntuleri--33945h.html
  • o kadar milletvekili bakan çıkarmasın rağmen yolları daha yeni yapılan köy görünümlü ilçe. bu ilçeye giderken kabataş ve çatalpınar gibi iki köy görünümlu ilçeden geçilir.

    ayrıca zamanında adnan menderesin bir bakanı burayı ziyaret ederken bir dereden aşağı aracı uçmuş orası ogün bugün "bakan deresi" diye anılırmis.
  • 'istiklal', 'hürriyet', 'cumhuriyet', 'inönü' caddelerinin adları, 'halk alışamadı' iddiasıyla belediye meclisi kararıyla değiştirilen ordu ilçesi.

    http://www.radikal.com.tr/…id=1078833&categoryid=77
hesabın var mı? giriş yap