• son günlerde piyasaların kuralı haline gelmiştir. gün gelmiyor ki alınan mal elde patlamıyor sevgili seyirciler.
  • düşüş yönündeki piyasalarda önemli destek noktaları kırıldıktan sonra yatırımcıların piyasada fiyatların yükseleceği algısı yaratarak diğer oyuncuları alım yapmaya sevketmesi ve daha da yükselen değerler üzerinden ellerindeki kıymetleri satarak fazla kar etmeleri amacıyla yaptıkları işlemlerdir.
    bunlar hep şeytanın tuzakları işte.

    (bkz: boğa tuzağı)
  • boğa tuzağıyla karistirildigi sikca gorulen kavramdir. ayi tuzagi yukselecek piyasada kisa sureli dusus algisi yaratarak yatirimcilarin korkarak ellerindekileri ucuz fiyata satmalarina neden olmaktir.

    linkli destekleyelim ki suphe kalmasin;

    [http://www.investopedia.com/terms/b/beartrap.asp http://www.investopedia.com/terms/b/beartrap.asp]
  • tuzağı kuranı da tuzağa düşeni de etkiliyecek bi cümle ; tuzağı kuranın ayı olabilitesi ve tuzağa düşenin ayı olabilitesi var...
  • borsa camiasında keriz silkeleme olarak bilinen tuzaklardan birisidir. önce aşağı sonra yukarı yönlü gider. insanlara elindeki malı cok düşecek imajı vererek sattırıp ucuza alan kişiler sonra rallye başlar.
  • borsa istanbul'da, özellikle bist 30 ile bist 50 de gerçekleşmesi mümkün olmayan taktiktir.
    şöyle ki temel teknik ve temel analizin çalıştığı, enflasyonu düşük, faiz oranı düşük büyümesi nispeten iyi borsalarda*** fiyatların düşeceği izlenimi verip çok büyük fonlarla nispeten daha küçük yatırımcıların elindeki hisseler alınır. ancak bizim borsamız hacmen zaten çok zayıf. bunu yanında enflasyon yüksek ve faiz de istenmedik seviyelerde. dahası dış piyasalardaki veri ve dinamiklere karşı çok kırılgan. binaenaleyh içte de çok müstakrir olduğu söylenemez. bu yüzden özellikle bizim borsada yatırım yapanlar baktınız hisse düşüşe geçti tekmeleyin gitsin. çünkü bizim borsada nereden satarsan sat daha uygun bir yerden ya da aynı oranda iyi bir hisseye giriş yapabiliyorsun.
    yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
  • ayı tuzağı
    fiyatlar yükseliş trendindeyken bir hisse senedinin, endeksin veya başka bir finansal aracın fiyatının destek çizgisinden aşağıya doğru hızlıca düşmesi ve buna bağlı olarak ayı piyasasının başladığına dair yanıltıcı bir görünüm oluşturmasıdır. aslında bir yükseliş trendi vardır fakat fiyatlar sert bir şekilde düşmüş ve bazı teknik göstergeler sat’a dönmüştür. bazı piyasa oyuncuları bu durumda fiyatların daha da düşeceğini düşünerek satışa geçerler. ancak fiyat trend değişimine sebep olacak destek seviyesinin altına inmez ve buradan tekrar yükselişe geçerse o zaman bir ayı tuzağı oluşmuş olur. burada hacim kriteri de göz önünde tutulmalıdır.
hesabın var mı? giriş yap