• diyarbakır'ın hani ilçesi'ne bağlı topçular köyü'nde görev yapan müzik öğretmenimizdir. ayşe oral savaşın, silahların, yokluğun içindeki çocuklara dünyanın en anlamlı en güzel dilini öğretmek için kolları sıvamıştır.

    5,6,7 ve 8. sınıflar arasında 18'i kız,2si erkek öğrenciden oluşan 20 kişilik ritim grubu ile çocukların yüzlerine bıraktığı mutluluk ve özgüven biz izleyenlerin gözlerini yaşartmıştır, umut olmuştur.

    karton, ahşap gibi malzemelerden yaptıkları enstrümanlarla başlayan grup bu gün ayşe öğretmenin inancı, çocuklarından gelen manevi desteği ve emeği ile bu gün darbuka, tef ve bardak eşliğinde sürmektedir. ayşe öğretmen, çocuklarına 3 ay ders vererek, enstürmanları çalabilecek kıvamı sağlamış sonra, köylülere 3 mini konser vermiş ve ailelere bu fikri beğendirmeyi başarmıştır.

    (bkz: hanimiş ritim grubu)
  • ülkenin geldiği en güzel noktadadır kendisi. öğretmenleri içeri atıyoruz çocuklar ölmesin dediği için.

    bu şartlar altında idam çıksın ve ilk olarak akp'yi komple yargılayıp sonucu verelim. tek çelsede biter zaten çoğunun davası.

    öğretmen içeri giriyor ahali. öğretmen.
  • hala şok içerisindeyim ekşide ayşe öğretmen hakkında bırakın destek kampanyalarını entry bile girilmemiş yazık yazık keşke yazar olabilseydim de en azından başlık açabilseydim.
  • gün boyu "20 nisan ayşe öğretmen'in tutuklanması " diye bir başlık açılmasını bekledim. ne yazık ki, neredeyse tüm önemli gündem başlıklarını konu alan sözlük yazarları bu konuyu kayda değer görmedi. beyazıt öztürk'ün canlı yayın programına telefonla bağlanıp "çocuklar ölmesin" diyen ayşe öğretmenin cezası kesinleşti ve bugün itibariyle ceza evine girdi. yalnız da değildi. 6 aylık bebeği, oyuncakları ve mamasıyla.

    biz hiç şüphesiz ilerde, bu toprakların gördüğü en aciz, en işe yaramaz nesil olarak hatırlanacağız. evet; bizim yaşadığımız dönemde adalet denilen o yüce kavram bu denli ayaklar altındaydı. ne hayatlar kaydı da bizde ahlaksızca izledik. ve sadece bizim başımıza gelmediği için şükrettik.

    çok üzgünüm.
  • ayşe öğretmen ve bebeğine özgürlüğü
    bu memleket çok gördü
    keşke cezavinde resim yapmaya devam etse
    resimleri internet üzerinden satışa çıksa da
    evimin başköşesine assam
    yaşadığımız bugünlerin hatırası olur .
  • ayşe öğretmen tahliye edildi. solcular iyi organize oluyor, gündem yapıp çıkardılar. hapiste 668 tutuklu anne var onlara sahip çıkan yok maalesef
  • yeniden cezaevine girmiş

    çocuklar ölmesin demek suç mu?
  • senelerce neyin propagandasını yapmış anlamadığım öğretmendir.

    kadın canlı yayına bağlanıp çocuklar ölmesin, barış gelsin savaş olmasın demiştir. bunun nesi var? şimdi ben de desem muhtemelen ceza evinde sabahlayacağım değil mi?

    bence yüz karamız bu olay, yüz karamız!
  • allahım gözümüz aydın. an itibariyle tahliye edileceği haberini aldık. darısı diğerlerinin başına.
hesabın var mı? giriş yap