• bunu yapan birisini tanıyorum. sınıf atlayacağı için çok heyecanlıydı. sonra kişilik bozukluğu olan kızlarına içgüveysi olsun diye seçildiğini farketti. yetmezmiş gibi daha düğünden itibaren vara yoğa aşağıladılar bizimkini ve ailesini fakir diye. kız tedavisi iyi gidince de ailesiyle bir olup bunu kapının önüne koydu.
    o işlerde kimin kimi kullandığı belli olmaz.
  • kayınpederi su pokemonu olan insandır. finalde seçip charizard'la döğüştürür. rozeti kapar.

    ooo işini biliyor doğrusu.
  • eee ya pederde, ya kaderde, o da yoksa kayın pederde olacak demişler..
  • "eee ne oldu sözlük ahalisi tek kadınlar mı evleneceği kişi de para arıyormuş? " sorusu canlandı kafamda yazıyı okuyunca. malum her cinsiyetçi başlığın altında para bakınızı var.

    her iki cinste de paraya tapanlar var. çünkü para güç ve rahatlık demek. aynısının kız versiyonunun 5 tanesini sayabilirim. erkek versiyonlarını da keza aynı şekilde.

    çünkü bunlar çalışıp kazanmayı değil hazıra konmayı seçerler. arkadaşda açıkça kızı sevmediğini ve önündeki 40-50 yılı kotarma peşinde olduğunu söylemiş.

    bu tarz evlilik yapmış insanlar var çevremde, maddi olarak rahatları yerinde mi yerinde. ama ailenin diğer fertleri tarafından (erkek kardeşler gibi) sürekli eziliyorlar. kimisinin psikolojisi kaldırıyor. kimisi kaldıramayıp aldatma, şiddet gibi eylemlere başvuruyor. netice de ortada huzursuz ve mutsuz insanlar ve çocuklar kalıyor.

    evlilikte maddi duruma elbet bakılır. ama denk bireyler aranmalıdır. kimsenin ailesi kimse için sınıf atlama yeri olmamalı. bu hem kadın hem erkek tarafı için geçerli.

    not:evleneceği hatuna üzüldüm.
  • altın bülük.
  • zengin kız aldım, hayatım kurtuldu derken beylikdüzünde iki daire, fatihte iki katlı dükkana takılan tek yazar ben değilimdir umarım. yavrum babam aç açık bırakmadı derken taş mı yedirdi naptı? bu nasıl yokluk?
  • ''babanın fakir olması senin suçun değildir, ama kayınpederinin fakir olması tamamıyla senin suçundur'' şiarıyla hareket eden insandır. tehlikelidir.
  • zengin olmak için en kestirme yol zengin doğmaktır.

    bu yoksa piyango çıkması da bir ihtimaldir ama düşük bir ihtimal tabi.

    herkes öyle çalıp çırpmayı da beceremez. özellikle devleti soymak özel bir ihtisas konusudur.

    çalışılarak, o da çok çalışma olacak, ancak namerde muhtaç olmayacak kadar para kazanılıyor. zenginlik mümkün değil. orta direk falan diyesim geliyor, o da kayboldu zaten, fakirin iyi durumda olanı diyelim.

    geriye kalıyor, zenginle evlenmek. ne diyim, para senin için araç değil amaçsa, hayat senin.

    ama şu abi nasihatini unutma: babalar biricik kızlarının kocasını sevebilir, el üstünde de tutabilir. ama sen önce kaynanaya bir bak. bi abi demişti dersin: (bkz: anasına bak, kızını al).
    yoksa zehrolur, o tatlı hayat...
  • mimarlik 1.sınıfız
    mimari proje dersi ı girdik...
    birazcık felsefe konuşuldu.
    yok mimarlar orkestra şefidir.
    yok şöyledir.
    yok böyledir. gazları verildi.
    (her mimarlık öğrencisinin götü malumunuz 1.sınıfta kaldırılır.)
    dersin ortalarında proje hocasının tarihe altın harflerle şu cümlesi kazındı.
    "babanızı seçemezsiniz. ama kayınbabanızı seçebilirsiniz..."
    sınıf dumur.
    hayır anlamda veremedik ne alaka mimarlıkla.
    sonra ekledi.
    "yani akıllı olun müteahhit kayınpeder bulun diyorum."dedi.
    hakkı var mı?
    var.
    yedik mi?
    yemedik.

    saygılarımla...
hesabın var mı? giriş yap