• yediklerinizin hijyenine dikkat etmediğiniz durumda, özellikle meyve ve sebzeleri yıkamadan yerseniz, ve musluk suyunun içilip içilmediğine dair belirsizliklerin bulunduğu bir yerdeyseniz kaçınılmaz sondur bir nevi.

    ilk belirtisi ishaldir, bildiğin çır çır olursun ama çok baskılı bir ishal değildir sadece bozmuşsundur depoyu. çıkarırken kıvamsız dışkı olmasına rağmen normal ishal olduğun zamanlardaki gibi tuvalete koşturma söz konusu değildir. sonraki belirtileri ateş ve halsizliktir. bu sırada bir algı güçlüğü de söz konusu olabilir, dışarıda geçen konuşmaları takipte güçlük, algıda ve tepki vermede zaman boşluğu verme gibi belirtileri mevcuttur. soğuk terleme ve üşüme belirtileri de zuhur etmeye başladığında ise artık hayatınıza bir ılık duşla yeniden başlamanın vakti gelmiştir.ılık duş dediğime bakmayın, siz zaten o zaman üşüyor olduğunuzdan, o ılık duş sizi kışın buz gibi çaya giren japon moduna sokacaktır. ateş düşürmek için bir ateş düşürücü ve sıcak şeyler içip, yediklerine dikkat etmek ilacıdır.

    peki nedir yediklerine dikkat etmek?

    öncelikle bu sürede yağlı yemeklerden uzak durmak gerekir, patates püresi ve yağsız beyaz peynir yenilebilir. mümkün olduğunda çok su içilmeli vücuda kaybettiği tuz verilmelidir. yenilecek her türlü çiğ besin iyice yıkanmalıdır. ishali kesmek için de beyaz leblebi (nohut) iyidir.
  • (bkz: salmonella)
    (bkz: shigella)
  • futbolcu ishali olarak da bilinir. gazetede, tv'de takimlarla ilgili haberler verilirken "ibrahim uzulmez cok fena ishal oldugu icin antremana katilamadi, butun gun sicti." denmez. yaki$ik almaz. onun yerine "bagirsak enfeksiyonu geciren ibrahim uzulmez cali$maya katilmadi." denir kibarca.

    bu arada ornek icin neden ibrahim uzulmez ismini sectim bilmiyorum. allahim sen gunah yazma. tabii ki o da senin bir kulun. biz boyle de seviyoruz onu. aslanim ibo.
  • pek fena mide bulantısı yapan hastalık. çiğ sebze meyvelerin yenmemesi konusunda tavsiyelerle karşılaşmanız muhtemel.
  • 10 gunde falan geciyor bu.
    barda barmen pis eliyle buzları vodkaniza atarken kafa guzel oldugu icin ses etmiyorsunuz ama o mikroplar barsagınıza yer edince ebenizin nikahını goruyorsunuz.
    oyle ilaclar falan da kolay kolay etki etmiyor

    ishali gectim de bas agrısıü, bas donmesi yogun mide bulantısı istahsızlık ve yenmek zorunda kalınan patates hasalaması gibi bir eziyet gormedim hayatta.
  • bir haftadır beni yerlerde süründüren, allah'ın belası bir hastalık kendisi. artık ne yedim ne içtim nerden geçti bilinmez. bütün etkileri yok oldu gitti ama mide bulantısı ebeminkini tersten görmemi sağladı. ne mide bulantısı için kullandığım ilaçlar ne nane limon miksleri bir işe yaramıyor bulanıyor durmuyor. kussan kusamıyorsun. sanki hayatımda daha önce hiç mide bulantısız bir gün yaşamamışım ve bundan sonra da yaşamayacakmışım gibi. çok hastayım be sözlük, bulanıyorum.
  • go mongo da 1 hafta önce yediğim yemeğin akabinde beni 1 haftadir pençesine alan hastalık. antibiyotik ve ishal kesicilere rağmen ishalim devam ettiğinden dolayı dışkı kültürü de alındı pazartesi sonuclanacak. 4 kg kaybettim, yüzüm resmen çöktü. allah kimseye vermesin, zor ve süründürücü bir hastalık. bunye sabir ve dinlenme ister. su ister. hayatimin geri kalaninda patates gormek dahi istemiyorum. go mongo hiç istemiyorum. evime özür amacli cicek yollayacaklarmis. 1 haftadir yasadiklarimi hicbir sey telafi edemez.
  • hastalık konusunda doktorlara bilgiçlik yapmamam gerektiğini gösteren hastalık. sonunda ellerine düşüyorum ne de olsa. sonra yok efendim bu ilacın yan etkisi çokmuş kullanmam filan kalmıyor.

    ishali kesmemek gerekiyormuş bu hastalıkta enfeksiyon atılsın diye. bir de mide ağzınıza tam anlamıyla ediyormuş. iki lokma iki saat kıvrandırıyormuş. bulantımı elmalı soda ile rahatlatıyorum bir parça. antibiyotik kullanıyorum. birkaç güne geçer diye umuyorum.
  • berbat bir hastaık. son 24 saattir bağırsaklarıma varyap kaçmış gibi langur lungur sesler geliyor. hiç iyi hissetmiyorum sözlük hiç...
  • yoğun ishal ve sıvı kaybı ile giden enfeksiyondur. temiz gıda yenilmemesi sonucunda gerçekleşir.
hesabın var mı? giriş yap